O rețea anti-spion? Astoria poate ține răspunsul

[ware_item id=33][/ware_item]

hackerii dezvoltă astoria pentru a se ascunde de nsa


Care sunt opțiunile dvs. dacă doriți confidențialitate pe web? Nu e suficient să fii atent în cazul în care navighezi, ce postezi și ce descarci nu este suficient. NSA, GCHQ și alte agenții de spionaj guvernamentale își extind rapid capacitatea de a acoperi tot ceea ce pot cu privire la toată lumea pe care o pot face online, doar în cazul în care s-ar putea dovedi util. Mulți utilizatori apelează la rețelele private virtuale (VPN) ca o modalitate mai permanentă de a-și asigura activitatea web, dar pentru cei care doresc să atingă anonimatul ocazional, rețeaua Tor este adesea o conexiune directă.

Problema? Conform The Daily Dot, acum este posibil ca spook-urile să creeze conexiunile Tor, deanonimizând utilizatorii lor. Soluția poate fi cu Astoria, un client care le promite utilizatorilor o experiență online anonimă mai greu de spart.

Problema Tor

Deci, cum pretinde Tor pentru a vă păstra datele în siguranță? Se procedează astfel: când se pornește clientul Tor, acesta criptează și apoi trimite tot traficul de internet al unui utilizator prin ceea ce este cunoscut sub numele de nod de intrare, apoi un releu de mijloc și, în final, un releu de ieșire. Datele returnate urmează aceeași secvență, dar pe un drum diferit, astfel încât devine (în teorie) imposibil pentru agenții guvernamentali să știe cine se află la capătul browserului pentru orice conexiune. În mare măsură, acest anonimat se bazează pe locație. Cu 6.000 de noduri în rețeaua Tor, a afla de unde vin cererile este o sarcină formidabilă.

În conformitate cu Slash Gear, acesta este motivul pentru care NSA și alte agenții nu se deranjează să încerce să-l crape pe Tor în acest fel. În schimb, folosesc ceea ce sunt cunoscute drept „atacuri de sincronizare.„Prin controlarea atât a nodurilor de intrare cât și a celor de ieșire, este posibil ca actorii guvernamentali să utilizeze analize statistice simple pentru a descoperi identitatea unui utilizator în mai puțin de 10 minute. Aceasta nu este o nouă vulnerabilitate - Tor știa despre problema de ani buni -, dar până de curând, numărul atacurilor efectuate în acest fel a format doar o fracțiune de amenințări în rețea. Nici problema nu este mică. Cincizeci și opt la sută din circuitele Tor sunt vulnerabile atacurilor de cronometrare din întreaga lume. Și în anumite țări, cum ar fi China, numărul este mult mai mare: Până la 85 la sută din toate circuitele Tor sunt în pericol.

Bine ați venit la Astoria

Datorită activității unei echipe comune de cercetare american-israeliene, vor fi în curând
o nouă opțiune pentru anonimat: Astoria. Noul client pretinde că scade numărul de circuite vulnerabile de la aproape 60 la sută până la puțin sub șase și face acest lucru prin utilizarea unui algoritm care prezice calea cea mai probabilă a unui atac de sincronizare și apoi selectează circuitele care prezintă cel mai puțin risc. Ba mai mult, echipa spune că noul lor efort face, de asemenea, potriviri ale nodurilor dintre cele mai bune cazuri atunci când „nu există posibilități sigure” și menține performanța generală a Tor cât mai rapid posibil, chiar și atunci când este necesar cel mai înalt nivel de securitate algoritmică. Astoria vine cu o scară glisantă a performanței în raport cu securitatea, permițând utilizatorilor să decidă ce se potrivește cel mai bine nevoilor lor, deși dezvoltatorii recomandă că este cel mai eficient la cea mai mare setare de securitate..

De asemenea, este demn de remarcat faptul că nu există nicio metodă infidelă pentru înfrângerea atacurilor în timp. Astoria pur și simplu face mult, mult mai dificil, în speranța că agențiile de spionaj vor merge în căutarea fructelor cu spânzurare mai mică.

Amenințările abundă

Desigur, eforturile finanțate de guvern nu sunt singurele riscuri cu care se confruntă utilizatorii de Internet. După cum a menționat Forbes, există și PunkSPIDER, un instrument de tip Google dezvoltat pentru a descoperi vulnerabilitățile site-ului. Instrumentul a aruncat recent o privire asupra lui Tor și a găsit mai multe site-uri web pe „web-ul întunecat” dorind, unele dintre ele fiind transmise agențiilor de aplicare a legii. Linia de jos? Este întuneric acolo, dar nu este negru. Între timp, în China, a fost descoperit un val de atacuri împotriva utilizatorilor Tor și VPN. Mulți cred că agențiile guvernamentale se află în spatele acestor atacuri de udare. Pe lângă toate acestea, s-a descoperit recent că serviciul „gratuit” Hola și-a folosit clienții neplătitori ca noduri de ieșire și poate și-a deschis întregul client în funcție de riscuri serioase de securitate..

Iată jocul final când vine vorba de a fi spion: nu este posibil. Astoria este o modalitate de a convinge agenții guvernamentali că ar trebui să se uite în altă parte, dar funcționează cel mai bine doar dacă sunteți dispus să trăiești cu performanțe reduse de Tor. Pentru o protecție mai consecventă, încercați un VPN - dar căutați furnizori de încredere, stabili și cu plată care oferă asistență complet criptată, la nivel mondial, pentru activitățile dvs. online. Este computerul, rețeaua și browserul tău; renunțarea la cine sunteți și ceea ce faceți online nu ar trebui să fie costul conectării.

Imagine prezentată: Peter Griffin / Public Domain Pictures.net (imaginea a fost modificată ușor)

O rețea anti-spion? Astoria poate ține răspunsul
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.