Polițiștilor nu le pasă dacă perversii vă spionează

hackerul trimite fotografii unei femei webcam cu ea însăși

Cât de greu este pentru hackeri să vă spioneze prin intermediul propriei camere web?

Se pare că nu este deloc greu.

Luăm ca exemplu acest caz recent.

Chelsea Clark, în vârstă de 27 de ani, tocmai a terminat o zi lungă de muncă, când și-a invitat iubitul pe lângă o seară de vizionare Netflix. Cuplul a adormit cu laptopul în continuare.

Ce au descoperit a doua zi speriat absolut! @ *&$ din ele.

Cel mai rău fel de apel de trezire

Când Chelsea s-a conectat la Facebook, a primit o serie sinistră de fotografii cu ea și iubitul ei dormind.

Se pare că un hacker anonim făcuse fotografii ale cuplului folosind propria cameră web. Culpătorul a intrat apoi pe pagina de Facebook a lui Chelsea, s-a adăugat el însuși ca prieten, apoi i-a trimis fotografiile într-un mesaj pe Facebook cu acest titlu înspăimântător:

Realitate, cuplu drăguț [sic].

Desigur, imediat ce Chelsea a văzut mesajele, ea a sunat imediat la poliție. „S-a simțit atât de invaziv”, a spus ea. „Ca și cum cineva a fost în casa mea cu mine.”

Nu ești mort, astfel că polițiștii nu-i pasă

Dacă nu a fost suficient pentru a face părul mic din spatele gâtului să se ridice, obțineți acest lucru: Polițiștii nu au făcut absolut nimic.

Chelsea a spus că oamenii legii sunt plăcuți, dar au oferit puțină asistență. „Au venit și au luat o declarație și au fost foarte drăguți, politicoși și complet inutili.”

Nu este singura care se simte în acest fel.

Aplicarea legii nu reușește mizerabil când vine vorba de urmărirea criminală. Fie că se datorează lipsei de interes, forței de muncă sau legislației pur și simplu ineficiente, poliția s-a luptat întotdeauna cu infracțiuni informatice.

De aceea, atât de multe cazuri ca Chelsea rămân într-o stare de limbo, un fel de purgatoriu pervers în care rapoartele continuă să se acumuleze, dar nimic nu este rezolvat.

Vorbind cu VICE, expertul în securitate cibernetică, Eric Parent, a explicat ceea ce consideră că este adevăratul motiv al lipsei de interes general al forțelor de ordine..

Există atât de multe povești ca aceasta. Doar atunci când viața cuiva este în joc sau când cineva a murit, fișierele sunt plutite în partea de sus.

Furios? Ar trebui să fii.

Hacking-ul unei camere web este surprinzător de ușor! Iată cum o fac hackerii

Există câteva moduri diferite în care hackerii pot accesa de la distanță camera web. Una dintre cele mai frecvente metode este utilizarea unui tip de software numit RAT sau instrument de autorizare la distanță.

RAT-urile au fost inițial dezvoltate pentru a permite oamenilor să acceseze calculatoarele de la distanță. Din păcate, hackerii au folosit acest software pentru a avea acces la computere din întreaga lume. Este surprinzător de simplu de făcut și uneori extrem de greu de detectat.

Numărul de RAT-uri care circulă în prezent pe Web este estimat la „sute de mii”. Și dacă credeți că singurul mod în care hackerii vă pot spiona este atunci când această lumină mică este aprinsă, gândiți-vă din nou.

FBI folosește ani de zile spyware pentru a vă accesa camera web fără lumina aprinsă, la fel și hackerii. Asta înseamnă că, de fiecare dată când computerul este pornit, hackerii te pot urmări!

Tape It Up!

Din fericire, pentru un sistem atât de complex, există o soluție absurd de simplă. Pentru a împiedica terții să vă spioneze, acoperiți întotdeauna camera web.

Folosiți un autocolant, bandă ductă, o bucată de hârtie, orice. Doar asigurați-vă că camera dvs. web este acoperită ori de câte ori nu o utilizați.

Și dacă camera dvs. web are o caracteristică de acces la distanță pe care nu o utilizați niciodată, opriți-o!

Lăsând camera web descoperită este ca și cum ai lăsa fereastra larg deschisă. Nu lăsa mica lumină de lângă camera web să fie singura ta măsură de securitate. Protejați-vă confidențialitatea acoperindu-vă camera.

#WTFWed Wednesday de la ExpressVPN vă aduce povești ciudate, șocante și înfiorătoare despre confidențialitatea datelor - trase direct din știri. Crezi că intimitatea ta este a ta? Mai gandeste-te. Te vei simți inconfortabil. Vei fi indignat. Vei gândi, „WTF ?!”

Îți place acest post? Urăsc asta? Citiți mai multe povești de groază despre invazia vieții private în arhiva noastră #WTFWed Wednesday.

Polițiștilor nu le pasă dacă perversii vă spionează
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.