Proiectul de lege al Cercetării Regatului Unit: 3 implicații pentru confidențialitatea ta

[ware_item id=33][/ware_item]

Proiectul de lege privind investigarea, Parlamentul britanic noiembrie 2016.


Pe 16 noiembrie, Camera Lorzilor a aprobat versiunea finală a proiectului de lege privind puterile de investigare. Poreclit „Carta lui Snooper,”Proiectul de lege va extinde capabilitățile de supraveghere ale agențiilor de aplicare a legii și ale statului la niveluri niciodată văzute într-o democrație occidentală.

Proiectul de lege privind puterile de investigare: un rezumat

Camera Lorzilor și Camera Comunelor au revizuit în comun proiectul de lege privind puterile de investigație, oferindu-i o situație serioasă. În esență, proiectul de lege prevede furnizorii de servicii de internet și companiile de telefonie păstrează înregistrări ale datelor de navigare ale clienților lor până la un an. În plus, aceste înregistrări vor fi accesibil zeci de autorități publice la emiterea unui mandat.

Care sunt consecințele unui proiect de lege atât de controversat? ExpressVPN analizează cele mai mari trei implicații ale proiectului de lege privind investigarea puterii individuale (de exemplu, dumneavoastră).

1. Mai multe departamente guvernamentale cu informațiile dvs. = mai puțină confidențialitate

Departamentul pentru Transport, Departamentul Sănătății, HMRC, NHS, Agenția pentru Standarde Alimentare și Comisia pentru Jocuri de Noroc. Ce împărtășește acest grup divers de agenții guvernamentale? Răspuns: Ei (și mulți alții) vor putea în curând să acceseze orice date stocate pe dispozitivele electrice, la emiterea unui mandat.

În prezent, parlamentarilor și reprezentanților acestora li se dă dreptul la confidențialitate în conformitate cu doctrina Wilson. Însă în cadrul noului proiect de lege, conversațiile dintre membrii Parlamentului și reprezentanții acestora nu vor mai fi secrete.

Grupurile de informații nu vor putea asculta aceste conversații fără aprobarea primului ministru și a unui judecător superior, dar proiectul de lege privind competențele de investigare va compromite confidențialitatea informațiilor dvs. - indiferent dacă ați ales inițial să le transmiteți guvernului sau nu.

2. Viitoarele dispozitive mobile vor fi mai puțin sigure

În trecut, consumatorii ar putea avea încredere producătorilor de dispozitive pentru a-și proteja drepturile digitale. Apple, de exemplu, este binecunoscut pentru utilizarea criptării pe disc complet și a refuzului de a construi supraveghere în spate în produse.

În prezent, nu există detalii despre modul în care guvernul Regatului Unit va forța companii străine, cum ar fi Apple, să coopereze cu proiectul de lege privind investigarea puterilor. O posibilitate teoretică este însă că companiile care nu reușesc să producă modele conforme vor avea produsele declarate ilegale.

Cu alte cuvinte, viitoarele dispozitive mobile vor veni probabil cu un backdoor care facilitează hackingul de către organele de securitate. Și dacă guvernul vă poate accesa dispozitivul prin acea parte din spate, atunci cu siguranță și orice terță parte tehnologică.

3. Confidențialitatea este la îndemâna utilizatorului, mai mult ca oricând

Cea mai mare implicație a proiectului de lege privind puterile investigative este că mai mult ca niciodată, confidențialitatea online este în mâinile tale.

Se pare că proiectul de lege îi scute pe parlamentari, medici și avocați, dar nu este clar cum se va distinge traficul lor pe internet. Prin urmare, cea mai bună apărare este să fii conștient de ceea ce împărtășești pe toate dispozitivele tale. Cu alte cuvinte: dacă nu-l împărtășești, nimeni nu-l poate pune în posesie.

Conform acestei idei, aveți grijă să vă distribuiți locația online, nu vă accesați conturile personale din mașini publice / conexiuni Wi-Fi și nu uitați să utilizați un VPN pentru a vă asigura și anonimiza conexiunea la internet.

Apărați-vă confidențialitatea online din Carta Snooper

Proiectul de lege privind investigațiile este un memento care trebuie să facem cu toții pasul pentru confidențialitate online. În loc să permitem agențiilor guvernamentale și producătorilor de dispozitive să ne acceseze datele și să sperăm cât mai bine, trebuie să fim informați pe internauți și avocați vocali pentru libertatea digitală.

Iată câteva lucruri pe care le poți face astăzi:

  • Încorporează aceste sfaturi de confidențialitate de top în viața ta online
  • Folosiți instrumente anonime de navigare, cum ar fi browserul Tor
  • Susțineți grupuri de drepturi digitale, cum ar fi Fundația Electronică de Frontieră și Luptați pentru viitor
  • Începeți discuțiile pentru a sensibiliza cu privire la supravegherea guvernamentală crescută

Ce părere aveți despre Casa Lorzilor care aprobă Proiectul de lege privind puterile investigative? Ce pași faceți pentru a lupta pentru confidențialitatea online? Împărtășește-ți mai jos gândurile!

Parlamentul britanic: Jean Beaufort / Public Domain Pictures

Proiectul de lege al Cercetării Regatului Unit: 3 implicații pentru confidențialitatea ta
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.