Revizuirea confidențialității DuckDuckGo pe internet

Revizuirea confidențialității DuckDuckGo pe internet

Dacă doriți să găsiți ceva de interes, primul dvs. port de apel va fi un motor de căutare, dintre care există foarte multe. Dincolo de băieții mari - Google, Bing și Yahoo - se află o multitudine de motoare mai mici - unele dintre ele fiind specializate - și multe altele care se chinuie doar pentru atenție.

Unul dintre motoarele mai mici care a reușit să obțină o tracțiune în ultimii ani este DuckDuckGo care se comercializează ca un motor de căutare care nu-și urmărește utilizatorii..

Având în vedere conștientizarea creșterii confidențialității personale online generată de scurgerile lui Edward Snowden în privința supravegherii guvernamentale, se pare că este un punct de vânzare incredibil de atrăgător.

Deci, ce este exact DuckDuckGo?

Compania a fost începută pe 29 octombrie 2007 de către Gabriel Weinberg care a vândut recent Baza de date pentru nume pentru 10 milioane de dolari. În acele zile de dinainte de pinguin, dinainte de Panda, a găsit rezultate de căutare pe Google mai puțin decât inspirate, umplute așa cum erau cu spam și site-uri subțiri optimizate, care păreau să ofere o mică valoare vizitatorilor lor. Răspunsul la propriile sale întrebări de căutare, a găsit, a fost să viziteze site-uri cu surse mulțime, cum ar fi Wikipedia și prin cuvânt.

Împreună, acești factori l-au convins să înceapă propria alternativă. La 29 februarie 2008, Weinberg a încorporat DuckDuckGo (numele provine de la tradiționalul joc de copii, rață, gâscă) și a lansat motorul de căutare în septembrie al aceluiași an..

În urmă cu șase ani, supravegherea nu a fost un subiect fierbinte, așa că nu este de mirare să aflăm că motivația inițială a lui Weinberg a fost să producă un motor care pur și simplu a dat rezultate mai bune. Cu toate acestea, dincolo de neplăcutul său de spam, a observat, de asemenea, cum publicitatea avea tendința de a urma oamenii de pe web. În combinație cu o conversație pe care a văzut-o pe Reddit, Weinberg a decis să creeze un motor de căutare care să nu colecteze date și să urmărească utilizatorii săi, iar DuckDuckGo a luat decizia de a nu colecta sau împărți informații despre utilizatori începând cu 22 ianuarie 2009.

Însă motorul de căutare este un lucru bun pe care îl aud că îl întrebi.

Aceasta este o întrebare bună, iar răspunsul depinde în mare măsură de motivul pentru care ați lua în considerare utilizarea acesteia.

Dacă motivația dvs. principală este să găsiți o alternativă la băieții mari, care să obțină rezultate excelente și relevante, atunci ceea ce veți obține ar putea fi foarte bine o geantă mixtă. Când căutați subiecte „mainstream”, cum ar fi „știri BBC” sau „Edward Snowden”, de exemplu, rezultatele returnate sunt destul de bune și indică sursele cele mai evidente. Dacă, totuși, introduceți mai multe întrebări de căutare specializate în motor, atunci veți fi furnizate de rezultate mai puțin relevante și care amintesc de Google de acum câțiva ani (am observat o îmbunătățire mare în ultimul an sau doi).

Alte domenii care au nevoie de dezvoltare ulterioară sunt căutările de fotografii și video. Pentru fotografii am descoperit că căutarea unei celebrități numite cu siguranță a produs rezultate exacte, dar majoritatea imaginilor erau foarte vechi și adesea nu se concentrau în mod deosebit pe niciun parametru suplimentar aplicat căutării..

Pentru video, rezultatele au fost în general mai atrăgătoare, dar, interesant, majoritatea au fost găsite pe YouTube și, după cum spune DuckDuckGo, „YouTube (deținut de Google) nu vă permite să vizionați videoclipuri în mod anonim. Ca atare, vizionarea videoclipurilor YouTube aici va fi urmărită de YouTube / Google ”, ceea ce neagă oarecum întregul punct al utilizării pentru astfel de căutări în primul rând..

Pe de altă parte, dacă confidențialitatea și evitarea reclamei sunt principalele dvs. probleme, DuckDuckGo oferă cu siguranță un serviciu demn.

Având în vedere modul în care motorul nu folosește datele personale și istoricul căutării pentru a influența rezultatele viitoare, rezultatul final este egal cu motoarele mai mari pentru termenii de căutare mai obișnuiți. O zonă care îmi place în special este lipsa rezultatelor căutării centrate pe locație - nu a fost niciodată mai ușor să căutați rezultate străine - încercați să faceți asta pe Google.de dacă nu sunteți rezident în Germania sau nu utilizați un VPN.

Celălalt plus important, desigur, este lipsa distinctă de publicitate - uitarea la o pagină a rezultatelor căutării fără a vedea reclame care completează complet porțiunea „de deasupra pliantului” a ecranului este o schimbare foarte revigorantă, într-adevăr în acea zi și vârstă..

Revizuirea confidențialității DuckDuckGo pe internet
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.