Siri și Alexa își antrenează AI-ul cu vocea ta. Iată cum puteți șterge aceste date.

Buton roșu de înregistrare circulară.

Dacă ai spus vreodată „Hei” lui Alexa sau un „OK” pentru Google, este posibil ca vocea ta să fi fost înregistrată și transcrisă pentru a îmbunătăți tehnologia AI de recunoaștere a vocii..

Cu mai multe noutăți ale contractanților care ascultă înregistrările și procesele dvs. care depășesc înregistrarea neacordată a vocilor copiilor, implicațiile privind confidențialitatea ca acești asistenți vocali să țină evidența fiecărei interacțiuni cu aceștia s-au confruntat cu o alarmă tot mai mare.

Vestea bună: Puteți găsi aceste înregistrări și le puteți șterge. Vestea proastă: aceste înregistrări ar putea rămâne în continuare pe serverele companiei.

Aflați cum puteți șterge istoricul dvs. pe:

 • Alexa
 • Asistent Google
 • Siri

Pe măsură ce asistenții virtuali proliferează, la fel și problemele de confidențialitate

În doar câțiva ani, Alexa, Siri și Google Assistant au devenit rapid nume de gospodărie. Numai în SUA, 66,4 milioane dețin cel puțin un difuzor inteligent, Echo-ul Amazon preluând cota majoritară din piața americană și globală.

Am văzut cazurile de utilizare pentru aceste produse care se extind, în special cu Amazon, care a introdus un Echo Dot care se presupune că este prietenos pentru copii și tocmai a lansat un parteneriat cu Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie pentru a căuta automat pe site-ul NHS pentru utilizatorii din Marea Britanie care solicită sănătate. sfaturi legate.

În ciuda prezenței lor din ce în ce mai mari în viața de zi cu zi, asistenții de voce virtuali au primit o anumită reținere și suspiciune cu privire la cât de mult înregistrează și sunt ascultate. Un sondaj ExpressVPN a constatat că peste jumătate dintre respondenți spun că sunt fie extrem de îngrijorați, fie că datele de pe dispozitivele lor inteligente pentru casă ar putea fi folosite pentru a combina împreună obiceiurile personale. Cu toate acestea, în timp ce 24,4% dintre respondenți și-au oprit întotdeauna microfonul pe dispozitivele inteligente acasă atunci când nu le foloseau, 21,2% nu au făcut-o niciodată.

  Sunt cele mai mari trei mistere de internet legate în realitate?

Răspândirea în jos este o caracteristică, nu o eroare

Pentru ca acești asistenți vocali să primească cuvântul de trezire („OK, Google” sau „Hei Siri”), acești asistenți vocali vă ascultă tot timpul, chiar dacă s-ar putea să nu o înregistreze.

Ei bine, de fapt, s-ar putea să vă înregistreze în mod accidental, dacă cred că au auzit cuvântul de trezire.

Un raport al Bloomberg a descoperit că Amazon folosea oameni pentru a transcrie înregistrări vocale de pe Alexa, unele dintre ele fiind întâmplătoare. Muncitorii din echipa care transcrie aceste înregistrări au declarat pentru Bloomberg că nu numai că ascultă sute de înregistrări la rândul lor, dar că aceste înregistrări au venit și cu numele clientului, numărul de serie al dispozitivului și un număr de cont. Unele dintre înregistrări au părut întâmplătoare, cu înregistrări, inclusiv ceea ce părea a fi o femeie care cânta la duș, un copil care țipă și un atac sexual..

Asistentul Google nu este nici pe departe aici – agenția belgiană de știri VRT a achiziționat mai mult de o mie de înregistrări de la un antreprenor căruia i s-a încredințat să le transcrie, „153 dintre acestea au fost conversații care nu ar fi trebuit să fie înregistrate niciodată și în timpul cărora se află comanda„ OK Google. „În mod clar, nu a fost dat”. În timp ce Google decupla informațiile de la sursa sa înlocuind numele de utilizator cu un număr de serie anonim, ancheta VRT a constatat că „nu este nevoie de un om de știință rachetă pentru a recupera identitatea cuiva”, pe baza celor spuse.

O echipă examinează, de asemenea, înregistrările vocale pe Siri-ul Apple și, la fel ca și Google Assistant, acești ascultători decupează informațiile identificabile personal și îl înlocuiesc cu un număr de identificare aleatoriu, care se resetează de fiecare dată când Siri este oprit..

  Ce ai da pentru Wi-Fi gratuit? Probabil mai mult decât crezi

Faptul problemei rămâne, totuși, că asistenții voștri sunt suficient de defectuți pentru a ridica falsele pozitive ale cuvintelor lor trezitoare, înregistrând potențial conversațiile private care nu sunt destinate altora.

„Acesta este lucrul înfricoșător: există un microfon în casa ta și nu ai controlul final atunci când este activat”, a declarat pentru Gizmodo dr. Jeremy Gillula de la Electronic Frontier Foundation. „Din perspectiva mea, aceasta este problematică din punct de vedere al confidențialității.”

Cum să vă ștergeți istoricul vocal pe Alexa, Google și Siri

Dacă nu doriți să luați în considerare opțiunea nucleară (de exemplu, scoateți-vă ecoul din casă), există modalități de a elimina aceste înregistrări din asistentul dvs. și de a dezactiva recunoașterea vocală atunci când nu aveți nevoie. Iată cum.

Cum să ștergeți istoricul pe Alexa

Pentru a selecta și șterge înregistrările vocale anterioare pe Alexa:

 1. Deschide aplicația Alexa pe telefon.
 2. Atingeți pictograma meniu din colțul din stânga sus.
 3. Atingeți Setări.
 4. Atingeți Cont Alexa În partea de sus a paginii.
 5. Selectați Istorie și ștergeți înregistrările pe care nu le doriți de pe dispozitiv.

Dacă doriți să ștergeți totul simultan:

 1. Accesați pagina Dispozitiv Amazon.
 2. Selectează butonul de meniu din stânga dispozitivului Echo pe care doriți să îl gestionați.
 3. Selectați Gestionați înregistrările vocale.
 4. Selectați Șterge.

Fiți avertizat, însă, că și ștergerea fișierelor audio nu este o garanție a eliminării lor complete de pe serverele Amazon chiar și atunci când ștergeți fișierele audio din cont.

Dacă doriți să mergeți un pas mai departe și să împiedicați Amazon să vă folosească vocea pentru a vă antrena AI:

  1. Deschide aplicația Alexa pe telefon.
  2. Atingeți pictograma meniu din colțul din stânga sus.
  3. Selectați Cont Alexa.
  4. Alege Confidențialitate Alexa.
  5. Selectați Gestionați modul în care datele dvs. îmbunătățesc Alexa.
  6. Opriți butonul de lângă Ajută la dezvoltarea noilor funcții.
  7. Opriți butonul de lângă numele de mai jos Folosiți mesaje pentru a îmbunătăți transcrierea.
  Cum se face Bitcoin Anonim

Cum să ștergeți istoricul de pe Google Assistant

Pentru a gestiona și șterge activitatea vocală și audio pe Google Assistant:

 1. Accesați contul dvs. Google.
 2. În panoul de navigare din stânga, selectați Date & personalizare.
 3. În panoul de control Activitate, selectați Voce & Activitate audio.
 4. Clic Gestionați activitatea pentru a vedea lista tuturor înregistrărilor.
 5. Lângă elementul pe care doriți să îl ștergeți, selectați buton și selectați Șterge.
 6. Pentru a șterge toată activitatea de pe Google Assistant, selectați Ștergeți activitatea prin în schimb și selectați Tot timpul. În partea de jos, selectați Șterge.

Pentru a dezactiva complet Google Assistant, urmați instrucțiunile Google pentru computer, dispozitiv Android sau iPad și iPhone.

Cum să ștergeți istoricul pe Siri

Siri nu vă permite să auziți sau să gestionați istoricul interacțiunilor voastre. Pentru a șterge acest istoric, trebuie să dezactivezi ambele Siri și Dictare.

 • Pentru a opri Siri, accesați Setări > Siri & Căutare și dezactivați „Ascultă Hei Siri.”De asemenea, puteți dezactiva și celelalte funcții Ask Siri din această secțiune.
 • Pentru a dezactiva Dictarea vocală, accesați Setări > General > Tastatură și glisați în jos și opriți Activați Dictarea.
Siri și Alexa își antrenează AI-ul cu vocea ta. Iată cum puteți șterge aceste date.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.