Suedezii introduc mici microcipuri sub piele

Un steag suedez a crezut că arăta ca degetele mari.

Te-ai săturat de purtând brelocuri greoaie și portofele voluminoase? De ce nu copiați un număr din ce în ce mai mare de suedezi și să implantați mici microcipuri în degete?

În loc să căutați în profunzimea buzunarelor cardul dvs. de la gimnastică sau să parcurgeți telefonul pentru biletul de concert, puteți pur și simplu să glisați degetul mare.

Aceste jetoane minuscule au fost concepute pentru a facilita viața și pot stoca tot felul de informații personale: date de contact de urgență, profiluri de socializare, carduri de metrou, bilete de autobuz, ID-uri de sală și multe altele.

Tehnologia în sine este de câțiva ani, dar crește în popularitate, în special în Suedia. Și cu mai multe persoane care sărind pe bandwagon-ul biotehnologiei, un număr în continuă expansiune de companii ar putea începe curând să dezvolte aplicații, instrumente și chiar dispozitive care să ajute la adaptarea acestei tendințe în creștere..

Cum funcționează procedura

Aproape dimensiunea unui bob de orez, aceste microcipuri sunt introduse chirurgical în degetul mare al utilizatorului. Procedura costă în jur de 180 USD și durează doar câteva minute.

Deja, peste 4.000 de suedezi s-au înscris pentru această nouă tehnologie, cu mai multe solicitări în fiecare zi. Biohax International, lider în domeniul microcipurilor, a declarat că are probleme pentru a ține pasul cu cererea.

Vorbind cu NPR, fondatorul Biohax, Jowan Osterlund, a spus că prin introducerea acestor microcipuri economisește timp și elimină dezordinea.

„A avea carduri și jetoane diferite care să vă verifice identitatea cu o mulțime de sisteme diferite nu are sens”, a spus Osterlund. „Folosirea unui cip înseamnă că mediul hiper-conectat în care trăiești în fiecare zi poate fi eficient.”

Necesitatea tot mai mare de biotehnologie

În ciuda tuturor riscurilor potențiale de date, tot mai multe persoane încep să-și stocheze parolele, profilurile diverse și informațiile de e-mail pe dispozitivele mobile. De fapt, mai mult de 63% dintre americani folosesc o aplicație pentru serviciile bancare mobile, 14% verificând-o cel puțin o dată pe zi.

Nu este o măsură de a spune că banii nu mai sunt rege. Cu Apple Pay, Alipay, Venmo, Google Wallet și alte aplicații accesibile, este pur și simplu mai ușor (și mai rapid) să-ți folosești smartphone-ul decât să depindă de un pachet de carduri de credit și de numerar în buzunare..

Cu siguranță, trebuie să existe un argument logic pentru această nouă tehnologie. La urma urmei, în evoluția hârtiei spre plastic la digital, biometria pare a fi următorul pas probabil. Acestea fiind spuse, cu atât de multe rapoarte despre extragerea datelor, hacking-ul și furtul în ultimii ani, este firesc să avem rezervări.

Biotehnologia este mai sigură decât smartphone-ul dvs.?

În timp ce avantajele și contra contra introducerii microcipurilor în corp sunt discutabile, adevărata întrebare este dacă această nouă tehnologie este sigură.

Creșterea furturilor recente de date sugerează că ar trebui să fim atenți. Odată cu ceasurile inteligente, trackerele de fitness și alte aplicații de sănătate din ce în ce mai obișnuite, experții în confidențialitate sunt îngrijorați de faptul că hackerii - care au deja mai mult acces la informațiile de sănătate extrem de sensibile ale oamenilor ca niciodată - ar putea utiliza această nouă tehnologie pentru a expune date extrem de private și personale ale oamenilor pe o scară inedită.

Un bun indicator al rezultatelor posibile ar putea fi dedus din domeniul medical modern. În timp ce multe dispozitive medicale IoT au fost implementate cu mare efect, majoritatea acestor dispozitive tind să aibă un risc substanțial.

Defibrilatoarele cardiace și stimulatoarele cardiace inteligente sunt cunoscute de multă vreme ca fiind extrem de vulnerabile la hackeri și, mai recent, s-a constatat că pompele de perfuzie inteligente prezintă un defect care ar putea permite hackerilor să modifice cu ușurință (și de la distanță) setările sistemului.

Un studiu realizat de Trend Micro a constatat că peste 100.000 de dispozitive medicale utilizate astăzi nu sunt garantate în prezent. Și nici măcar nu se ține cont de datele pe care le-ar putea înregistra producătorii de microcipuri, având literalmente dispozitivele introduse în mână.

Confidențialitatea dvs. este mai importantă decât comoditatea

Când vine vorba de îmbrățișarea noilor tehnologii, Suedia este de obicei în fața bordurii. Fiind o țară cunoscută pentru a fi extrem de pragmatică, această nouă tendință ar putea în cele din urmă să stabilească etapa adoptării la nivel mondial.

Acestea fiind spuse, potențialele implicații de confidențialitate sunt numeroase și merită să abordăm această nouă tehnologie cu o doză grea de scepticism. La urma urmei, confidențialitatea dvs. este importantă - și cu siguranță nu merită să riscați din motive de comoditate.

Suedezii introduc mici microcipuri sub piele
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.