Sunt cele mai mari trei mistere de internet legate în realitate?

Cele mai ticăloase mistere nesoluționate de pe web.

Toată lumea iubește un mister, iar internetul are mai mult decât cota sa corectă. Ei apelează la setea noastră umană de cunoaștere și neplăcerea noastră pentru o poveste neterminată. Acesta este motivul pentru care toată lumea a iubit emisiunea TV Lost și, de asemenea, de ce toată lumea ura ura emisiunii Lost.

Următoarele sunt considerate pe larg ca cele mai mari mistere nesoluționate de pe Internet. Și nu sunt, de asemenea, rahaturile unei piulițe conspirative. Acestea sunt campanii de intrigă foarte reale, foarte bine documentate și foarte bine finanțate și cel puțin unul a schimbat de fapt lumea.

Așa că puneți-vă capacele de gândire și întrebați-vă: „Ce naștere se întâmplă aici?”

inexplicabile fenomeneCea mai bună conspirație guvernamentală secretă sau trolluri pe Internet? Este probabil troll-urile.

Parallaxul Markovian Denigrate este primul mister pe internet

Să începem înainte de început, în zilele în care oamenii ar argumenta ore întregi și opiniile transmise cu voce tare erau considerate fapt – da, vorbim de un timp înainte ca Tim Berners-Lee să ne ofere web-ul mondial.

În această lume nebună, exista o comunitate de internet numită Usenet. A fost, în esență, un forum de chat și s-a comportat exact așa cum fac toate forumurile de chat de pe Internet: au fost războaie uriașe de flăcări, trolluri, postări incendiare și loviri liberale ale Legii lui Godwin. Apoi, într-o zi caldă de august din 1996, status quo-ul a fost întrerupt de un misterios spamfest de masă.

Sute de postări intitulate „Markovian Parallax Denigrate” au inundat forumul. Conținutul fiecăruia părea a fi inițial, dar au continuat până când un utilizator a declarat că a atins „un nivel aproape bizar de transcendent”.

Mulți dintre primii adopți de internet au fost de minte științifică, având în vedere că internetul nu a fost la fel de accesibil ca acum, și au fost extrem de intrigați de aceste postări ciudate care arătau ca fiind scrise într-un tip de cod. Totuși, nimeni nu a reușit să descopere ce au însemnat mesajele.

Fără răspunsuri, evenimentul a fost uitat, până în 2006, când o pagină Wikipedia despre eveniment a transpus o nouă viață în mister. O nouă generație de melodii pe Internet a încercat să spargă misterul, dar și toate au eșuat.

  Am analizat Tails 2.0 și iată ce s-a întâmplat

Astăzi, în arhivele Google există încă un mesaj cu o linie de subiect care scrie „Markovian Parallax Denigrate”:

„Jitterbugging-ul lui McKinley Abe a rupt-o pe actualizarea lui Cohen din Newtonian, care a dedus caw
aer colaborează rue sportswriting rococo invocă toatele shadflower
Patogenia Debby Stirling escritoire adventitive novo ITT cel mai mult
președinte Dwight Hertzog diferite pandantiv dunk pandantiv McKinley
semafor Uranus medicină episodică ditty craggy flogging variac
fraternitate Webb impromptu file coerență moștenire înfrângere
șervețel de morfină frigorifică interioară Janeiro, anuar cu denumire ”

Și iată unde devine și mai ciudat: numele de pe e-mailul expeditorului, Susan Lindauer, este un fost jurnalist care a fost arestat în 2004 după ce se presupunea că era agent al guvernului lui Saddam Hussein.

Nimeni nu a ajuns până la capăt. A fost o stație modernă de numere? Este o idee a oricui, dar nu este încă cel mai mare mister criptografic de pe Internet. Aceasta aparține:

Cicada 3301 – The Secret Secret Internet Hunt Hunt

Cicada 3301 este probabil cel mai misterios dintre toate misterele de pe Internet.

Totul a început pe 5 ianuarie 2012, când un utilizator 4can anonim a postat acest mesaj ciudat pe placa aleatorie (/ b /). Scrie:

Cicada-3301

“Buna. Căutăm persoane extrem de inteligente. Pentru a le găsi, am conceput un test. Există un mesaj ascuns în această imagine. Găsiți-l și vă va conduce pe drumul către a ne găsi. Așteptăm cu nerăbdare să îi întâlnim pe cei puțini care o vor face până la capăt. Mult noroc. 3301”

Ascuns în imaginea bug-ului este o locație către un alt puzzle, care duce la un alt puzzle, care duce la un alt … și așa mai departe.

Un mesaj similar a apărut în fiecare an din 2012, de obicei în jurul datei de 5 ianuarie. Ceea ce face acest lucru diferit de Parallaxul Markovian Denigrate, însă, este faptul că acest lucru a fost rezolvat – într-un anumit sens. Există o întreagă comunitate wiki dedicată conundrumului, în care oamenii se ajută reciproc să rezolve ghicitoriile criptice. Soluțiile sunt extrem de complexe și foarte îndepărtate, unele localizate în locații fizice reale punctate în jurul planetei. Aceasta implică provocarea Cicada 3301 este condusă de cineva (sau ceva) cu influență și resurse considerabile.

  De ce site-urile web ar trebui să stropească sare pe hașiile lor pentru a vă proteja parolele

Dar partea cu adevărat ciudată a misterului Cicada 3301 este că foarte puțini care rezolvă cu succes toate puzzle-urile dispar pur și simplu de pe Internet. Chiar și cei care s-au bucurat să-și documenteze călătoria la fiecare pas din drum, când ajung până la sfârșit, ei dispar doar. Nu mai sunt postări, nu mai multe soluții. Nimic. Un e-mail scurs a apărut, dar nu este clar dacă este autentic.

Și astfel rămâne o enigmă perplexă. De ce sunt superulele care creează codurile care rezolvă puzzle-ul Cicada 3301 doar de pe hartă? Ce se întâmplă în continuare? Ce devine din aceste minți geniale?

Nimeni nu stie…

Cu toate acestea, au existat multe zvonuri liniștite care conectează Cicada 3301 la Bitcoin – sporit de faptul că amândoi au apărut în același timp și se bazează puternic pe criptografie..

Cicada 3301 și Bitcoin împărtășesc, de asemenea, o poveste de origine necunoscută, total nevăzută într-o astfel de epocă digitală împărtășită. Ceea ce ne conduce frumos la intrare:

mesager anonimEste Satoshi Nakamoto? Nu. Este o imagine stoc a unui bărbat pe un computer fără față.

Cine este inventatorul Bitcoin, Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto a inventat protocolul Bitcoin, publicând o lucrare prin intermediul listei de distribuție a criptografiei în noiembrie 2008, dar nimeni nu știe cine este ea. Sau chiar dacă este doar o persoană sau numele unui grup. Tot ce știm sigur este că Satoshi Nakamoto nu este un nume real. Este o identitate de top secret.

Un pic în plus de condiment pentru a adăuga intrigă este adăugarea de bogăție nestrămutată. Se știe că Satoshi stă pe un milion de bitcoins, cu o valoare estimată actuală de 400 de milioane de dolari SUA, dar a fost apreciată până la 1 miliard de dolari în trecut. În mod ciudat, milionul de Bitcoins nu a fost niciodată atins și a devenit cunoscut sub numele de „Miliardul de Bitcoin”.

  Faceți cunoștință cu cei cinci studenți care luptă pentru viitorul vieții private a vieții olandeze

Înainte de a dispărea complet, ultimele cuvinte ale lui Nakamoto pe forumul Bitcoin (unde era un afiș sporadic, dar obișnuit) erau suficient de inofensive, doar menționând o nouă construcție DoS.

Nakamoto a lucrat cu multe persoane la echipa open-source a Bitcoin, dar a avut grijă să nu dezvăluie nimic personal despre el însuși. Ultimul care a auzit de la el a fost în primăvara anului 2011, când a spus că „a trecut la alte lucruri”.

Dar cine era el și de unde a venit? Nakamoto a apărut doar într-o zi, a inventat o nouă monedă globală, apoi a dispărut. Ar putea o persoană să facă cu adevărat asta singură? Și de ce nu vrea toți acești bani? Este foarte ciudat.

Recent Wired a executat o expunere, susținând că un tip australian numit Craig Wright este Satoshi Nakamoto. Dar neconcordanțele și minciunile legate de trecutul său, plus un dosar în instanță cu omul fiscal Aussie – care a respins afirmația lui Wright – au pus la îndoială acest lucru. Wired a scris chiar și o piesă de urmărire, afirmând că au fost probabil fașcați.

Cine se află în spatele Misterelor Internetului?

Toate trei ar putea fi legate? Dacă da, cine este în spatele lor? CIA, tipul rău-bun al Internetului, a fost citată în toate cele trei cazuri și, cu siguranță, ar avea resurse pentru a le pune la punct. Din păcate, este posibil să nu existe niciodată un răspuns concludent.

Aceste mistere nu sunt doar teorii ale conspirației aleatorii; sunt lucruri care s-au întâmplat de fapt și au fost orchestrate de oameni (sau grupuri) reale. Dar cine! CARE? SPUNE-NE!

Aveți idee ce se întâmplă? Vă rugăm lăsați-l în comentariile de mai jos!

Imagine prezentată: retrostar / Dollar Photo Club
Confidențial: Kenishirotie / Dollar Club Club
Cu siguranță nu Satoshi Nakamoto: Tiko Aramyan / Dollar Photo Club

Sunt cele mai mari trei mistere de internet legate în realitate?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.