Un program controversat de înregistrări telefonice NSA s-ar putea opri

Un telefon cu lupă care arată un gol negru cu NSA pe mâner.

Agenția de securitate națională (ANS) poate încheia un program care analizează înregistrările a sute de milioane de apeluri și mesaje interne din S.U.A..

Un senior al ajutorului congresist republican, Luke Murry, a menționat pe podcastul Lawfare că agenția nu a folosit programul în câteva luni, ceea ce face ca reînnoirea sa să fie improbabilă atunci când expiră la sfârșitul anului.

Un program „fundamental defectat”

Programul de metadate telefonice, cunoscut ulterior sub denumirea de Secțiunea 215 din Legea Patriotului, a trecut în secret după atacurile din 11 septembrie 2001 și a impus operatorilor de telefonie populari să predea jurnalele de apeluri telefonice și mesaje text către ANS, fără a fi nevoie de un hotărâre judecătorească.

Abia în 2013, când Edward Snowden a scos dovada existenței programului, guvernul a fost nevoit să recunoască această practică. Revelațiile au dus în cele din urmă la trecerea The Freedom Act, care a modificat și a încetinit procesul de colectare, dar nu s-a încheiat.

Cu toate acestea, se pare că sistemul de analiză a acestor date poate fi pus la pat la sfârșitul acestui an, întrucât guvernul „nu l-a folosit de fapt în ultimele șase luni”, spune Murry. Mergând mai departe, Murry s-a referit și la problemele din date, în care „neregularitățile tehnice” au dus la colectarea de jurnalele de mesaje neautorizate (deși NSA a purificat ulterior datele).

„De fapt, nu sunt sigur că administrația va dori să înceapă [analiza înregistrărilor telefonice], a adăugat el.

ANS nu a confirmat încă faptul că programul se va închide, dar senatorul Ron Wyden (D-Oregon) se împinge deja să cimenteze un capăt permanent al acestuia, afirmând: „Implementarea de către ANS a reformelor la înregistrările telefonice dragnet a fost fundamental defectată. . În opinia mea, administrația trebuie să pună capăt permanent programului de înregistrări telefonice, iar Congresul ar trebui să refuze să îl reautorizeze mai târziu în acest an. “

ANS vă urmărește în continuare prin alte mijloace

Din păcate, eliminarea posibilă a unui program nu ar face decât o mică atenție în capacitatea agenției de a asculta cetățenii săi.

Există încă multe alte modalități prin care ANS își poate spiona cetățenii. De asemenea, rămâne activă spațiul din spate tulburător din secțiunea 702 din FISA, care permite programelor de supraveghere în masă, precum PRISM și Upstream, să colecteze miliarde de jurnale de comunicare atât de la cetățeni din SUA, cât și din străini..

De asemenea, ANS poate solicita altor state să recolteze date despre cetățeni. Așa-numitele „14 ochi” au diferite legi de păstrare a datelor care le permit să se afle pe cetățeni și să împărtășească datele colectate. SUA nu este singură în eforturile sale de a cerceta masele.

Protejați-vă datele de supravegherea guvernului

Încetarea secțiunii 215 ar fi un bun pas înainte, dar am fi glumit pe noi înșine dacă am spune că acest lucru ne va face viața semnificativ mai privată. Există încă multe instrumente de supraveghere, atât de la ANS cât și de la CIA, deși există modalități de a le împiedica să vă urmărească.

Un program controversat de înregistrări telefonice NSA s-ar putea opri
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.