WhatsApp primește note mici pentru confidențialitate în raportul EFF

whatsapp nu reușește raportul de confidențialitate

Dacă guvernul a bătut la ușa digitală a WhatsApp și ar fi solicitat istoricul mesajelor dvs., s-ar conforma? WhatsApp ar cere un mandat înainte de a-l preda? Ai fi chiar înștiințat? Dacă sunteți unul dintre cei 800 de milioane de utilizatori activi WhatsApp, probabil că veți dori să știți răspunsurile la aceste întrebări. Dar, potrivit Electronic Frontier Foundation, WhatsApp a refuzat să răspundă la oricare dintre ele.

Cine te-a dat înapoi?

Raportul „Who’s got Your Back” din 2015 al FEP a evaluat 24 de companii tehnice cu privire la angajamentul lor de a proteja datele utilizatorilor împotriva intrusilor guvernamentale. Companii precum Apple, Dropbox, Yahoo au primit cele 5 din 5 stele, în timp ce WhatsApp și AT&T a primit cele mai mici evaluări în grup cu doar 1 stea fiecare (interesant: Google și Microsoft au evaluat doar 3 stele din 5). Singura vedetă a WhatsApp a fost pentru politica sa publică pro-utilizator, câștigată atunci când compania sa mamă Facebook a semnat o scrisoare de coaliție de la Open Technology Institute în numele său.

Iată cum WhatsApp își greșește utilizatorii, conform recenziei:

  1. Nu necesită public garanții înainte de a depune cereri de date.
  2. Nu promite o notificare prealabilă înainte de ancheta guvernamentală.
  3. Nu își publică politica privind păstrarea datelor și conținutul șters.

Acest lucru este în contrast cu o declarație pro-confidențialitate făcută de blogul oficial WhatsApp care a încercat să atenționeze problemele de confidențialitate ale utilizatorilor atunci când aplicația a fost achiziționată de Facebook anul trecut. Cu toate că este primul an pentru care WhatsApp a fost evaluat, EFF susține că WhatsApp a primit avertisment de un an întreg pentru a se conforma celor mai bune practici ale industriei și încă a adoptat oricare dintre acestea.

Nu doar o problemă de politică

Este important să ne amintim că aceste evaluări se aplică numai acțiunilor unei organizații împotriva solicitărilor de date ipotetice de la guvern, nu împotriva unor defecte de securitate ale software-ului în sine. Dar chiar și WhatsApp s-a dovedit a fi vulnerabil. La începutul acestui an, un dezvoltator olandez a dezvăluit că informațiile personale ale utilizatorilor WhatsApp ar putea fi accesate cu ușurință cu un kit software, permițând potențialilor acuzatori să acceseze fotografiile de profil și mesajele de stare chiar și atunci când sunt setate pe „private”. Utilizatorii WhatsApp ar trebui să fie, de asemenea, conștienți de invitații rău intenționate să descarce versiuni false ale aplicației desktop care instalează malware pe computer.

Care este alternativa? Există o mulțime de alte aplicații de mesagerie cu o înregistrare mai sigură, cea mai populară fiind Telegram, care este bazată pe cloud și oferă criptare mai mare decât WhatsApp. Telegram oferă, de asemenea, un mod de mesagerie autodistrugere cronometrată (similar cu SnapChat) și un premiu de 300.000 USD oricui își poate cripta criptarea. Dacă (și prietenii cu care conversați) apreciați confidențialitatea, votați cu portofelul (bine, majoritatea acestor aplicații de chat sunt gratuite, dar știți ce înseamnă noi) și software de asistență care vă susține confidențialitatea.

Citirea ulterioară

  • Aplicații de chat criptate: dați-le nimic despre care să vorbiți
  • Aplicații de chat criptate, turul doi: Discuția este ieftină
WhatsApp primește note mici pentru confidențialitate în raportul EFF
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.