Windows 10 are setări slabe de confidențialitate

Windows 10 nu are confidențialitate

Windows 10 este aici. Generațiile de utilizatori Microsoft au învățat să se preocupe de upgrade-urile majore, dar acesta are un val de zgomot în spatele lui. Utilizatorii au foame de informații care să-i ajute să decidă dacă să facă upgrade acum sau să aștepte îmbunătățiri. Și în funcție de cine asculți, Windows 10 este fie cel mai bun sistem de operare pe care Microsoft l-a proiectat vreodată, fie un coșmar de confidențialitate totală. Deci care este? Raspunsul este da.

Dacă pare prea bine să fie adevărat ...

Majoritatea recenziilor la Windows 10 sunt pozitive. Popularul meniu Start se întoarce după o absență notorie de la Windows 8. A apărut interfețele frustrante separate pentru plăci de pe desktop și tablete. Integrarea Xbox facilitează conectarea unui controler și redarea directă de pe laptop, chiar și prin Wi-Fi. În afară de unele reclamații cu privire la noul browser Edge și la rapoartele de accidente împrăștiate, noul sistem de operare Microsoft, prin majoritatea conturilor, realizează cu succes visul lor de zeci de ani de a avea o experiență curată, plăcută, consistentă pe toate dispozitivele. Cea mai bună parte? Este gratis!

Gratuit, dar contra cost

Motivația pentru prețul imbatabil al Windows 10 devine evidentă odată ce descoperiți tendința sa de a trimite date personale înapoi la Microsoft chiar și atunci când nu are niciun motiv aparent pentru a face acest lucru. Acest lucru ar fi destul de deranjant, dacă ar fi doar o parte din setările implicite de confidențialitate ale sistemului de operare, dar unii utilizatori raportează că, chiar și cu toate aplicațiile care ar putea avea nevoie în mod evident să comunice cu Microsoft oprit sau dezactivat, Windows 10 trimite încă Microsoft datele dvs. imediat ce apăsați butonul Start.

Pentru unii, acesta este un preț mic de plătit pentru viteza și capacitatea de reacție pe care numai serverele centrale Microsoft le pot oferi. La urma urmei, utilizatorii au așteptat să se aștepte ca software-ul lor să se adapteze propriului lor comportament personal, lucru imposibil de făcut fără ca Microsoft să înregistreze acel comportament și să-l trimită „înapoi la laborator”. Dar pentru alții, costurile politicii de confidențialitate Microsoft sunt prea mari pentru a suporta, mai ales când vine vorba despre modul în care gigantul corporativ utilizează datele:

Împărtășim datele dvs. personale cu consimțământul dvs. sau, după caz, pentru a finaliza orice tranzacție sau pentru a furniza orice serviciu solicitat sau autorizat. De asemenea, împărtășim date cu filialele și filialele controlate de Microsoft; cu furnizorii care lucrează în numele nostru; atunci când este cerut de lege sau pentru a răspunde la procesul legal; pentru a ne proteja clienții; a proteja viețile; pentru a menține securitatea serviciilor noastre; și pentru a proteja drepturile sau proprietățile Microsoft.

Consimțământul în rețea de cloud

Din păcate, pentru utilizatorii conștienți de confidențialitate, „cu acordul dvs.” ar fi descris mai exact ca „dacă nu ne spuneți că nu”, deoarece majoritatea funcțiilor de colectare a datelor sunt activate în mod implicit.

Utilizatorii în cauză ar trebui să evite recomandarea Microsoft de a selecta opțiunea „Express” în timpul instalării - ceea ce permite, printre altele, terților să vă trimită anunțuri pe baza datelor pe care le colectează Microsoft - și să folosească în schimb ghidul Slate pentru configurarea Windows 10 pentru confidențialitate maximă.

Toată această colecție de date nu poate părea ceva nou pentru utilizatorii de Internet încărcați, dar este o schimbare de ritm pentru Microsoft, o companie renumită pentru că a redus serviciile cloud și pentru a se concentra pe software independent. Cu Windows 10, Microsoft s-a alăturat oficial Apple și Google în epoca calculării bazate pe cloud. Au dispărut zilele în care a trebuit să deschideți un browser web pentru a vă „conecta” pe Internet. Noua generație de utilizatori Microsoft se înscrie pe Internet - minuni și pericole - de la momentul deschiderii computerului.

Dacă vă preocupă ce informații colectează Windows 10, un software VPN bun vă poate ajuta să vă protejați confidențialitatea.

Imagine prezentată: Esebene / Dollar Photo Club

Windows 10 are setări slabe de confidențialitate
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.