Apple uklanja VPN aplikacije iz China App Store-a

BREZIJSKE VIJESTI

Od Applea smo primili obavijest danas, 29. srpnja 2017., otprilike u 04:00 GMT, da je aplikacija ExpressVPN iOS uklonjena iz China App Store-a. Naše preliminarno istraživanje pokazuje da su uklonjene sve glavne VPN aplikacije za iOS.

Korisnici u Kini koji pristupaju App Storeu drugog područja (tj. Naznačili su da im je adresa za naplatu izvan Kine) ne utječu; mogu preuzeti aplikaciju za iOS i dalje primati ažuriranja kao i prije.

Iako je Apple-ova odluka iznenađujuća i nesretna, to ne mijenja ExpressVPN-ovu posvećenost da ćete ostati sigurno i pouzdano povezani. Naš tim za podršku spreman je 24 sata dnevno, uključujući chat putem uživo, kako bi se pomoglo svim ugroženim korisnicima.

Razočarani smo ovim razvojem, jer predstavlja najdrastičniju mjeru koju je kineska vlada poduzela za blokiranje upotrebe VPN-a do danas, a mi smo zabrinuti kada Apple pomaže u naporima Kine u cenzusu. ExpressVPN oštro osuđuje ove mjere koje prijete slobodi govora i građanskim slobodama.

Korisnici u Kini mogu i dalje ostati povezani s otvorenim internetom pomoću ExpressVPN-ovih aplikacija za Windows, Mac, Android i druge platforme.

Naša predanost otvorenom i besplatnom internetu ostaje jača nego ikad, i nastavit ćemo se boriti da pomognemo našim korisnicima da ostanu povezani, bez obzira gdje se nalazili.

Snimka zaslona obavijesti koju je ExpressVPN zaprimio od Applea o uklanjanju ExpressVPN-ove iOS aplikacije iz China App Store-a.Snimak ekrana obavijesti ExpressVPN koju je Apple primio o uklanjanju iOS aplikacije ExpressVPN iz China App Store-a.

Za pomoć o korištenju ExpressVPN-a u Kini obratite se podršci ili pokušajte s dolje navedenim vezama za rješavanje problema:

  • Kako promijeniti državu App Store-a za preuzimanje i ažuriranje ExpressVPN-a za iOS
  • Nije se moguće povezati s lokacijom VPN poslužitelja
  • Nije moguće povezivanje s Internetom dok je VPN povezan
  • Problemi s isključenjem VPN-a: 4 moguća uzroka i rješenja
Apple uklanja VPN aplikacije iz China App Store-a
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.