Želite li se odjaviti od skeniranja lica u zračnoj luci? Lakše je reći nego učiniti.

Putovnica s biometrijskom slikom lica.

Putovanje avionom je stresno - od pronalaženja najboljih cijena letova do postrojavanja za ono što treba raditi satima kako biste prošli kroz sigurnost aerodroma prije nego što se konačno ugurate u svoje stalno smanjujuće sjedalo u avionu.

Posljednje što biste željeli je da osoba koja svakoga drži pod zaštitom, ispraznjujući džepove ili pretražujući metalne predmete, a sve pod neodobravajućim pogledom sigurnosti zračne luke i putnika iza vas.

Vaša želja da što manje vremena provedete kroz sigurnost upravo je ono na što se kladite zračne luke i aviokompanije kada zatraže da vam skeniraju lice. Kako bi vas obeshrabrili da odustanu, odlučuju da odabir ne sudjelovanja izgleda nerazmjerno dugotrajno, ako nije i potpuno nedostupan kao opcija..

Kako djeluje prepoznavanje lica u zračnim lukama?

Zračne luke u SAD-u i sve većem broju zemalja usvajaju tehnologiju prepoznavanja lica s ciljem pojednostavljenja sigurnosnih provjera, a istovremeno prikupljaju i pohranjuju biometrijske podatke s vašeg lica.

Putnici koji prolaze kroz skener prepoznavanja lica.Skener prepoznavanja lica u međunarodnoj zračnoj luci Orlando. Izvor: Brian Naylor / NPR

Proces obično zahtijeva postavljanje putovnice pred kameru, postavljanje putovnice na skener tako da uređaj može vidjeti da li vaše lice odgovara vašoj slici putovnice. Ovo bi trebalo zamijeniti ručne provjere putovnica od strane zračnog osoblja kojemu se u stvarnom životu očito ne može vjerovati da će se podudarati s licem u vašoj putovnici s vašim licem ...

Zašto zračne luke provode prepoznavanje lica?

Prepoznavanje lica i općenito biometrijski skrining dobili su zeleno svjetlo u SAD-u 2017. nakon što je Donald Trump izdao izvršnu naredbu kojom je zračnim lukama omogućeno da implementiraju tehnologiju na način koji smatraju prikladnim..

Američka agencija za sigurnost transporta (TSA) tvrdi da je biometrijska tehnologija potrebna kako bi se "ispunili izazovi evoluirajućih sigurnosnih prijetnji, povećanja volumena zračnog putovanja, ograničenja resursa i ograničenja operativnog otiska". Zračne luke izvan Sjedinjenih Država također testiraju ovu tehnologiju. , što bi moglo ubrzati postupak prijave i poboljšati ukupno iskustvo putnika.

Neke su zračne luke ovu tehnologiju čak proširile i ugradile prepoznavanje lica na svaki faza vašeg odlaska - karipski otok Aruba uspio je da prijava, prtljaga, imigracija i ukrcaj ovise o biometrijskoj tehnologiji. Bez ikakve ironije, proces su nazvali Happy Flow, govoreći vam: "Suočite se! Svidjet će ti se!

Ilustracija kako funkcionira Happy Flow.Happy Flow koristi vaše lice kao putovnicu gotovo u svakoj fazi odlaska. Izvor: Sretan tok

Zašto bih se brinuo zbog prepoznavanja lica u zračnim lukama?

Svađa bržeg ukrcavanja u zračnu luku je snažna, a ako tehnologija prepoznavanja lica odvrati nekoliko minuta vašeg čekanja, ne pobjeđuju li svi?

Pa ne. Predaja biometrijskih podataka sustavu koji ima sumnjive biometrijske stope potvrđivanja i nedovoljnu pravnu odgovornost ostavlja prostor za zloupotrebe, pristranosti i potpunu invaziju na vašu osobnu privatnost. A da i ne spominjem vrlo stvarnu mogućnost da hakeri ugrožavaju ove podatke, kao što je to bio slučaj kršenja baze podataka Aadhar ID-a Indije i, još zloglasnije, curenja u američkim bazama glasača.

Amerika trenutno nema savezni nadzor nad upotrebom prepoznavanja lica, iako je nekoliko gradova zabranilo njegovu upotrebu na javnim mjestima, a zakonodavci pokušavaju donijeti propise o tehnologiji. U međuvremenu, savezna vlada ubrzano proširuje tehnologiju na sve glavne zračne luke.

Bez držanja T.S.A. i Centar za zaštitu granice (C.B.P.) odgovorni za uporabu tehnologije prepoznavanja lica, ne postoje ograničenja u načinu na koji se ona primjenjuje u zračnim lukama, niti su dužni putnicima uputiti kako se odustati ako to žele. Ništa se ne spominje ili uzima u obzir kako putnici mogu odustati od postupka u putokazu T.S.A.-a, koji opisuje kako agencija prikuplja biometrijske podatke.

Mogu li se isključiti iz prepoznavanja lica u zračnoj luci?

Ako ste američki državljanin koji ulazi ili izlazi iz SAD-a, možete isključiti skeniranje lica - ali to obično nije jasno.

Otkako se tehnologija počela pojavljivati ​​na većim američkim zračnim lukama, anegdote prolaze putnici koji su se pokušali isključiti. Njihove priče jednolično su bila i negativna iskustva.

Jedna anegdota stigla je od Allie Funk, koja je pisala o svom iskustvu u Žičana. Nakon što je od Delta Airlinesa čula da će prepoznavanje lica poslužiti za ukrcavanje putnika, pokušala je odustati od toga. Nije bilo podataka kako to učiniti. „Kako bih shvatila kako da se [odustanem]“, napisala je, „morala sam napustiti liniju za ukrcavanje, razgovarati s predstavnikom Delta na njihovom informativnom stolu, vratiti se u red i tražiti skeniranje putovnice kada je došao moj red na odbor."

Bez jasnih uputa o tome kako se odjaviti, putnici možda ni ne znaju da je to izbor - što bi moglo objasniti zašto se samo 2% svih kupaca tvrtke Delta odjavi.

Nisu samo američke anegdote putnika koji su pokušali isključiti prepoznavanje lica i druge biometrijske sustave na aerodromima od Londona do Hong Konga svjedoče o tome koliko je taj proces dugotrajan i koliko vam se čini problematičnim.

To sigurno izgleda kao da žele otežati putnicima odbijanje skeniranja lica. I to je ako imate tu mogućnost. Na primjer, za državljane koji nisu u američkim zračnim lukama, poštivanje lica je obavezno, a fotografije se pohranjuju do 75 godina u bazi podataka C.B.P. Fotografije građana SAD-a pohranjuju se 12 sati.

Zračne luke se klade da ćete odabrati praktičnost zbog privatnosti

Budući da ne postoji zakonska obveza da vam kažem da možete odustati, niti bilo koji drugi postupak za one koji to žele, zrakoplovna i pogranična uprava dobijaju gotovo besplatan put oko toga kako žele postupiti sa takvim putnicima.

Želite li se odjaviti od skeniranja lica u zračnoj luci? Lakše je reći nego učiniti.Preuzeto sa službene stranice CBP-a o biometrijama. Oni stvarno žele da mislite da je vrlo prikladno (i da tako ljudi stvarno međusobno pišu). Izvor: C.B.P.

Oni čine nevjerojatno nezgodnim zaobići bilo koju vrstu biometrijske sigurnosti stavljanjem na teret odlučivanja van o putniku (umjesto da pristane na sudjelovanje), a zatim ih provede još napornijim i dugotrajnijim provjerama sigurnosti od strane graničnih agenata. Tehnička izvršna direktorica Amber Baldet tvitnula je svoje iskustvo odbijanja biometrijskog skeniranja, za koje je rekla da joj je potrebno 30 minuta. Tipični putnik nema uvijek toliko vremena pri ruci, a prolazak kroz tako dugačak ček može značiti da ste propustili let, a povrh toga da ste vjerojatno stavljeni na "popis".

Biometrijska ispitivanja mogu vrlo brzo ubrzati sigurnosne provjere, ali to je samo pod cijenu davanja biometrijskih podataka vladi koja ne mora biti odgovorna za to kako postupa. Ubrzavanjem ove faze sigurnosnih provjera dat će se i agentima više vremena da pretražuju po vašem telefonu i računima na društvenim mrežama ili čak konfiskuju vaše uređaje..

Budućnost prepoznavanja lica u zračnim lukama

Od Londona, Šangaja i Delhija do Tokija i Hong Konga, zračne luke širom svijeta sada su u različitim fazama implementacije sustava prepoznavanja lica. Budući da veća prikupljanje biometrijskih podataka postaje uznemirujuća nova norma, može biti teško budno pratiti izbjegavanje skenera lica.

Već vidimo primjere budućnosti prepoznavanja lica u drugim zemljama. Ranije ove godine, virusni tvit pokazao je kiosk kineske zračne luke koji je uspješno identificirao putnika i pokazao njegove detalje o letu i kako doći do njegovih vrata. Kiosku je bilo potrebno samo njegovo lice kako bi mu dao svoje podatke o letu.

Wow! Kineska zračna luka sustavi prepoznavanja lica koji će vam pomoći da provjerite svoj status leta i pronađete put do svojih vrata. Napomena: Nisam ništa uneo, točno je identificirao moje pune informacije o letu s mog lica! pic.twitter.com/5ASdrwA7wj

- Matthew Brennan (@mbrennanchina) 24. ožujka 2019. godine

Dno crta: ne bi trebalo biti tako teško odbiti se

Trgovanje privatnosti radi praktičnosti je loš posao za putnike, a čini se da o njemu nema što reći ili značajno imati koristi. Ali budući da odustajanje od rada nije jednostavno ili se na prvi pogled ne smatra dostupnim, lakše je podnijeti, stajati ispred skenera s putovnicom i vaše lice zarobiti i pohraniti u vladinu bazu podataka. To je precizno kako vlasti žele da se osjećate.

Malo je što možete učiniti osim podizati buku zbog sigurnosti i aktivno tražiti načine za isključivanje. Na web stranici Airlines o privatnosti borbe za budućnost nalaze se zrakoplovne tvrtke koje nisu i nisu implementirale prepoznavanje lica. EFF je također izvrsno utvrdio kako se možete (ako uopće) odlučiti za skeniranje lica u zračnoj luci.

Želite li se odjaviti od skeniranja lica u zračnoj luci? Lakše je reći nego učiniti.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.