ExpressVPN je spreman zapaliti se protiv TPP-a?

To je poznati prizor preplanuli broševi u tenkovima vrše dvostruko pive, pijuckaju grupe prijatelja koji se gomilaju oko selfie štapova i daleka lupka pristojne glazbe.

Ljetna koncertna sezona je pred nama.

Mnogobrojni festivali s velikim imenima su sjajni jer nam daju priliku da se opustimo i ispušemo malo pare. Međutim, ponekad je lijepo otići na događaj za koji se čini da je to nešto važno, mjesto na kojem se možemo zaustaviti i okupljajući se oko zajedničkog razloga. Zvuči osnažujući, zar ne?

Za socijalno osviještene, ovo ljeto najtoplija karta je Rock Against TPP. Postava je bolesna - uključuje Toma Morelloa iz bijesa protiv stroja, izgubljen alum Evangeline Lilly, Jolie Holland, Danbert Nobacon iz Chumbawamba i drugi. Turneja je usredotočena na izgradnju svijesti o nadolazećoj prijetnji koju predstavlja TPP ili Trans-Pacifičko partnerstvo. Nisu samo umjetnici kojima je stalo - organizacije poput Borbe za budućnost, Sierra Club i ExpressVPN pružaju svoju podršku..

Rock Against TPP već je najavio datume obilaska u većim gradovima Zapadne obale poput Seattlea i Portlanda. Najbolji dio? Ulaznice su BESPLATNE. Sve što trebate učiniti je RSVP.

Zašto je TPP loš?

Kao što je ExpressVPN pisao u više navrata, TPP je katastrofalan trgovinski sporazum, koji je tajno pregovaralo 12 zemalja, uključujući Sjedinjene Države. Korporativni lobisti imali su ogroman utjecaj na sporazum. Ne iznenađuje da postoje neke odredbe zbog kojih bismo se svi trebali jako zabrinuti.

Najstrašnije je skup novih pravila intelektualnog vlasništva koja mogu ograničiti na stotine milijuna ljudi koji razmjenjuju informacije na Internetu. Pravila sadržana u ugovoru daleko su stroža od bilo kojeg postojećeg međunarodnog sporazuma. Wikipedija je izašla protiv sporazuma jer provodi izuzetno duge uvjete autorskih prava.

Zabrinuti su i drugi aktivistički pokreti. Skupine za radnička prava zabrinute su zbog potencijalnih izgubljenih radnih mjesta za proizvođače, ekolozi kažu da bi ovaj dogovor mogao dovesti do povećanja frakinga širom svijeta, a stručnjaci za sigurnost hrane zabrinuti su zbog nedostatka nadzora uvezenih prehrambenih proizvoda..

Što možete učiniti da zaustavite TPP?

Iako su čelnici 12 uključenih zemalja već potpisali trgovinski sporazum, još uvijek ga trebaju ratificirati. U slučaju SAD-a to znači dobiti odobrenje Kongresa. Poruka na brdu je da će Obamina administracija pokušati iskoristiti blagim zasjedanjem Kongresa nakon izbora u studenom.

Recite svom kongresmenu što mislite. Prijavite rock protiv peticije TPP-a. Objavite na društvenim mrežama pomoću hashtaga #RockAgainstTheTPP kako biste širili poruku i mobilizirali druge birače. Ako možete, prisustvovajte turneji Rock Against TPP-a da biste se iskrcali i naučili više.

Hoćete li ići na svirku Rock Against TPP-a? Možda ćete naći neke istomišljenike poput interneta koji imaju pamet i ostavite komentar u nastavku!

ExpressVPN je spreman zapaliti se protiv TPP-a?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.