Šifrirane aplikacije za chat, drugo kolo: Razgovor je jeftin

[ware_item id=33][/ware_item]

Šifrirane aplikacije za chat, drugo kolo: Razgovor je jeftin


Nedavno smo pogledali neke od najpopularnijih šifriranih aplikacija za chat na tržištu, ali kako je istaknuo nekoliko komentatora nisu ni ogrebali površinu onoga što je dostupno. Bez dodatnog divljenja, evo dva koraka u kojem smo razmotrili najbolje načine da se virtualni prisluškivači isključe iz razgovora.

Odskočiti

Ranije Torsion, Ricochet sebe opisuje kao "prvu prvu, privatnu, vršnjačku društvenu mrežu na svijetu." Omogućuje korisnicima privatno objavljivanje, pozivanje, chat i razmjenu podataka, ali ne bilježe nijednu od tih informacija. Koristeći kombinaciju P2P arhitekture i multicast, usluga stvara gotovo nevidljivi elektronički otisak, opisujući sebe kao "BitTorrent za Comms". Izravnim povezivanjem korisnika, a ne oslanjanjem na više poslužitelja, Ricochet ograničava mogućnost slučajnog gubitka ili kompromisa podataka.

Ricochet je dostupan za Android, iOS i BlackBerry OS.

TorChat

Ne iznenađuje, TorChat pokreće anonimnu mrežu Tor kako bi ponudio zaštitu od chata. Za komunikaciju sve što trebate je TorChat ID novog kontakta, zajedno s njihovim prikazanim imenom. Program za chat je besplatno dostupan na GitHub-u, a poznat je i pod nazivom torchat2, izgrađen na Lazarusu i Free Pascalu. Iako je izvorna Python implementacija još uvijek dostupna, torchat2 olakšava stvaranje novih dodataka za IM aplikacije.

TorChat je dostupan za Linux i Windows.

Tihi krug

Silent Circle nudi paket proizvoda za privatnost koji zadovoljavaju potrebe korisnika pametnih telefona, uključujući šifrirane pozive, video konferencije i razmjenu tekstualnih poruka. Ako želite upućivati ​​telefonske pozive, mjesečno ćete morati pretplatiti pretplatu, a isto vrijedi i za samostalnu aplikaciju za slanje poruka - preuzimanje je besplatno, ali ako niste pretplatnik, aplikacija neće raditi.

Silent Circle dostupan je u sustavu Windows, a aplikacija Silent Text dostupna je za uređaje sa sustavom iOS i Android.

Seecrypt

Ova aplikacija za razmjenu poruka fokusirana je na snažne prakse šifriranja kako bi se osigurale vaše poruke i obećava da je svaka poruka šifrirana novim ključem, zajedno s "zamotanom u dvoslojnom kriptografskom shemom za potpunu sigurnost od kraja do kraja". SC3 platforma omogućuje vam slanje i primanje sigurnih tekstualnih poruka između bilo kojeg uređaja s omogućenim Seecryptom širom svijeta.

Aplikacija Seecrypt dostupna je za Windows Phone, Android, iOS i Blackberry OS.

neviđen

Neviđeno je islandska aplikacija koja nudi privatne poruke, pozive, e-poštu i hosting. Korisnici se mogu prijaviti na mjesečni račun ili besplatno - besplatni korisnici dobivaju malu količinu besplatnog šifriranog prostora za pohranu i dijeljenje datoteka do 50MB. Premium korisnici dobivaju 2 GB prostora za pohranu, dijeljenje datoteka do 40 GB i mogu generirati privatne ključeve.

Neviđeno je dostupno za Windows Phone, iOS, Android i kao Linux aplikaciju.

Gliph

Gliph se u međuvremenu usredotočuje na tržište internetskih transakcija i nudi tržište, podršku putem Bitcoin transakcija i besplatnu sigurnu grupnu razmjenu poruka. Zamislite to kao klasični odjeljak na jednom mjestu gdje možete pregledavati ponude, prodavatelje poruka i kupovati proizvode u stvarnom vremenu.

Gliph je dostupan i na webu za radne površine te putem iOS i Android aplikacija.

sicher

Ovu sigurnu aplikaciju za razmjenu poruka dizajnirao je IM + tim u Njemačkoj i nudi 2048-bitnu enkripciju uz poruke koje se samouništavaju na prilagođenom timeru. Grupno slanje poruka također je uključeno u besplatnu uslugu i uključuje korist od "otvorenih podataka" u push notifikacijama kada stignu nove poruke.

Sicher je dostupan za iOS, Android i Windows telefone.

Threema

Trijema tvrdi da se razlikuje od ostalih aplikacija za sigurnu razmjenu poruka jer upravljaju vlastitim chat serverom, ali ne mogu čitati nijednu vašu poruku. To se događa pomoću asimetrične enkripcije na samom uređaju, a ne na razini poslužitelja, a omogućuje vam i slanje fotografija, video zapisa i glasovnih poruka s istom razinom šifriranja kao tekstualne poruke - ipak, vrijedi napomenuti da je aplikacija nije besplatno.

Threema je dostupna za iOS, Android i Windows Phone.

Wickr

Wickr-ova tvrdnja da je slava je da vam omogućuje "bijeg od interneta" i mogućnost da vaše poruke budu zauvijek spremljene. Da bi to učinio, koristi šifriranje i dešifriranje na strani uređaja i veže sve poruke na uređaj koji ga prima. Možete i pronaći prijatelje bez davanja vašeg popisa kontakata, postaviti poruke za samouništavanje i bez metapodataka.

Wickr je dostupan besplatno na iOS-u i Androidu.

Bitmessage

Bitmessage je besplatna P2P usluga dostupna na Github-u i koristi klijent s otvorenim kodom. To je i decentralizirana i nepovjerljiva i omogućuje vam slanje šifriranih poruka i pojedinačnim primateljima ili velikim skupinama.

Bitmessage je dostupan za Windows i OS X.

Izdvojena slika: Viktor Hanacek / picjumbo (slika je izmijenjena)

Šifrirane aplikacije za chat, drugo kolo: Razgovor je jeftin
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.