Kako potpuno nestati na mreži u 4 jednostavna koraka

Kako potpuno nestati na mreži u 4 jednostavna koraka

Bez zaštite, brzo postajemo transparentni putem interneta. Agencije za provođenje zakona, korporacije, oglašivači pa čak i naši vršnjaci mogu vidjeti svaki korak koji poduzmemo putem interneta.

Srećom, za prelazak iz potpuno prozirnog u savršeno nevidljiv potrebno je samo nekoliko pravih koraka. Da, trebat će truda i povremene žrtve, ali ne i vještine moćnog računalnog čarobnjaka.

mobilni-free-dnevni

1. korak: napustite svoj mobilni telefon

Najumetljivije praćenje koje doživljavamo nesumnjivo je kroz stalnu povezanost naših mobilnih uređaja.

  • Telefonski operateri mogu sve pronaći sa SIM kartice unutar nekoliko metara
  • Kad se mobilni uređaj prijavi u telefonsku mrežu, identificira se sa serijskim brojem samog instrumenta i SIM karticom.

Podaci prikupljeni s vašeg telefona redovito se stavljaju na raspolaganje vladama. Sindikalni hakerski sindikati također mogu dobiti pristup korumpiranim zaposlenicima ili zaboravljenim vanjskim prostorima.

Uklanjanje SIM kartice možda nije dovoljno ako želite potpuno nestati. Vaš bi se telefon i dalje mogao povezati s mrežom bez vašeg znanja (na primjer, u slučaju da morate hitno nazvati).

Dobra zamjena za mobilni telefon je tablet bez držača SIM kartice, primjerice iPad. IPod touch je također izvrsna zamjena.

Provjerite je li operativni sustav vašeg uređaja nasumično odabrao svoju MAC adresu kako vas ne mogu prepoznati Wi-Fi mreže koje koristite (kao što to čini iOS).

Teško je pronaći odgovarajući mobilni uređaj. Mnogi mobilni uređaji zahtijevaju račune s Googleom ili Appleom, ne primaju redovita ažuriranja ili ne pokreću kritični softver, poput Tor.

Kodiran-e-pošte

2. korak: napustite e-poštu i društvene medije

To je teško ne zato što zahtijeva tehničku vještinu, već zato što ćete ostaviti iza sebe ljude koji vas neće pratiti u anonimni mrak koji stoji iza sjajnog svijeta velikana društvenih medija, poduprtim rizičnim kapitalom..

Bez broja telefona, nećete se moći prijaviti za mnoge usluge. Čak i iza slojeva mreža anonimnosti, računi na društvenim mrežama prate svaki vaš klik i komentar dajući im veliku moć nad vama.

Živjeti u potpunosti bez računa e-pošte ili telefonskog broja možda je nemoguće. Možete razmotriti pokretanje vlastitog poslužitelja e-pošte, iako je to raditi na siguran način.

Da biste sačuvali anonimnost i nastavili koristiti e-poštu, pronađite plaćenog davatelja koji prihvaća Bitcoin i tolerira veze putem Tor mreže, u idealnom slučaju putem .onion adrese.

Možda ćete moći pronaći i dobavljača koji nudi anonimni telefonski broj za upotrebu Bitcoina. Ovo bi bilo korisno za sve društvene mreže ili račune za chat koje odlučite održavati.

Odlučite se za komunikacijske mreže koje su federalne ili decentralizirane i ne trebaju adrese e-pošte ili telefonske brojeve za prijavu. Sjajni primjeri za to su Jabber (s enkripcijom koja nije snimljena) i Bitmessage nadahnuta mreža Bitcoin (još uvijek u beta verziji).

Tor-browser-VPN

3. korak: Šifrirajte sve i prođite kroz Tor

Tor je spora i zamorna, ali vrlo učinkovita mreža anonimnosti. Nije savršen, ali najbliže je skrivanju vas i vaših kontakata jedan od drugog.

Uz Tor, morat ćete i kriptirati sve svoje komunikacije. Nemojte razmjenjivati ​​nekriptirane e-poruke, chatove ili pohranjivati ​​nešifrirane podatke na mreži.

Da biste pretraživali web, koristite Torov preglednik, u idealnom slučaju unutar operativnog sustava poput TAILS.

Na kraju ćete naići na web mjesta koja neće prikazivati ​​sadržaj ako se ne prijavite ili prebacite na uobičajeni preglednik - jasan znak da biste trebali izbjegavati ovu web lokaciju.

anonimni-plaćanje

Korak 4: Koristite samo bitcoin i gotovinu

Prati vas ne samo kada koristite vlastite uređaje ili račune, već i svaki put kada obavljate elektroničku kupnju.

Plaćanje debitnom karticom ili PayPal-om identificirat će vas i locirati. Vjerojatno je najbolje da u potpunosti ugasite svoj bankovni račun i sve kartice.

Saznajte kako anonimno koristiti Bitcoin

Korak bonusa: Koristite VPN

Tor je široko korišten softver i čuva milijune ljudi na sigurnom. Međutim, još uvijek sumnjaju mnoge vlade i davatelji internetskih usluga.

Da biste sakrili svoju aktivnost na Toru, zadržavajući značajke anonimnosti, prikrijte kućni internetski promet instaliranjem VPN softvera izravno na usmjerivač..

Uz VPN, vaš davatelj internetskih usluga neće vidjeti da koristite Tor ili čak s kojim Tor čvorovima se povezujete. Vidjet će samo IP vašeg VPN poslužitelja i vezu koja izgleda kao obična šifrirana sesija pregledavanja.

Kako potpuno nestati na mreži u 4 jednostavna koraka
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.