Lexie razgovara s TAILS-om o privatnosti, motivaciji i proglašenju ekstremista NSA-om

Tails je anonimni OS koji možete pokrenuti na USB-u.

Ovaj blog nikada nije pokušao prikriti našu ljubav prema TAILS-u (Amnesic Incognito Live System). TAILS je operativni sustav optimiziran za privatnost i sigurnost. Jednostavan je za upotrebu i ne ostavlja trag na bilo kojem računalu na kojem ga imate.

Možete pronaći nekoliko sjajnih slučajeva upotrebe TAILS-a u našem vodiču za anonimna plaćanja Bitcoin-om, vodičem za zviždanje, vodičem pseudonimiteta da nabrojimo samo nekoliko.

Ovog mjeseca s kojom je razgovarala Lexie u (da, to je njihovo korisničko ime!), strastveni suradnik TAILS-a. Raspravljali smo o agenciji NSA, kako je raditi u TAILS-u i anonimnosti na mreži.

Lexie na ExpressVPN-u: NSA vas je u jednom od svojih internih dokumenata spomenula kao "ekstremiste". Iako je to vrsta časti, to također naglašava da mogu postojati opasnosti koje rade na ovakvoj platformi. Kako gledate na ovu opasnost?

[u na TAILS]: Ne mislimo da je ekstremno željeti zaštititi nečiju privatnost. Naš je cilj olakšati ljudima koji nisu dovoljno pametni da koriste repove i kako bi učinili da rade ispravno..

Najvažnije, TAILS omogućuje sigurno pohranjivanje podataka, istovremeno štiteći od napadaja uređaja i zaobilazeći filtriranje interneta putem Tor mreže mreže za mnoge protokole - a ne samo pregledavanje web stranica (na primjer, e-poštu i slanje poruka).

Smatramo da su PAPI presudni za rad branitelja ljudskih prava i novinara širom svijeta, kao i za ljude koji putuju ili žive u zemljama u kojima je internet djelomično blokiran ili cenzuriran.

Zašto ste motivirani za rad na PAPIRIMA?

Vjerujemo da su privatnost, slobodna razmjena ideja i jednak pristup informacijama od presudnog značaja za slobodna i otvorena društva. Više o tome pročitajte u našem Društvenom ugovoru.

Dostigli ste ogroman napredak olakšavajući instalaciju Tails-a, iako je instalacija još uvijek daleko lakša ako netko koristi svoju radnu kopiju za kloniranje TAILS-a umjesto vas. vas. Koliko možete vjerovati štapu TAILS-a koji vam daje netko drugi?

Istina je: ne možete. Jedini način da saznate da je vaša TAILS instalacija originalna jeste ako ste je sami preuzeli, ovjerili i instalirali na novi USB ključ.

Pokušali smo olakšati dio provjere izradom dodatka za Firefox koji će ovjeriti vašu kopiju TAILS. Detaljno smo preradili upute za instalaciju koje možete pronaći ovdje.

Ali svjesni smo da je instaliranje programa Tails još puno teže nego što bi trebalo biti, posebno za ljude na Windowsima i Macu. Mehanizam nadogradnje je i dalje prilično jak kada nema dostupnih automatskih ažuriranja. Sva su ta pitanja na visokoj listi prioriteta.

Ako trebam pomoć u stvaranju STOPA POVRATKA, gdje bih ga najvjerojatnije pronašao?

Širom svijeta postoje kripto zabave i hakerski događaji na kojima će vam ljudi pomoći da instalirate TAILS. Uvijek tražimo ljude koji bi izradili screencast da objasne kako instalirati TAILS na naš program za praćenje bugova - kontaktirajte nas ako ste zainteresirani za rad na ovome!

Hvala što ste razgovarali s nama!

Lexie razgovara s TAILS-om o privatnosti, motivaciji i proglašenju ekstremista NSA-om
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.