Pet mitova za koje NSA želi da vjerujete u FISA 702

[ware_item id=33][/ware_item]

Nadzorni dvogled s američkim zastavama


Ažuriranje: 19. siječnja 2018

18. siječnja Senat je službeno izglasao odobrenje Odjeljenja 702 FISA-e glasanjem 65-34. Predsjednik će gotovo sigurno potpisati prijedlog zakona, a program koji je omogućio američkoj vladi da nadgleda američke i ne-američke građane ostat će invazivan kao i do sada, ako ne i više.

Predlog zakona, koji je omogućio procvat programa za nadzor poput PRISM i Upstream, odbacio je amandman kojim se želi pružiti nadzor ili transparentnost, zadržavajući svoju sposobnost pretraživanja komunikacija Amerikanaca bez naloga i bez odgovornosti..

Trebali biste biti svjesni, ako već ne, da vas nevinost ne isključuje da vaše e-poruke, tekstualne poruke, mrežne aktivnosti i drugi osjetljivi podaci provale u masovni nadzor kao rezultat neprovjerene moći koju ovaj zakon daje..

I dalje možete poduzeti korake da zaštitite svoja digitalna prava i privatnost koristeći šifriranje kako biste zaštitili internetske aktivnosti, uključujući upotrebu aplikacija za razmjenu poruka s šifriranjem od početka do kraja, poput WhatsApp-a ili signala, VPN-a s jakom enkripcijom i instaliranjem HTTPS-a EFF-a bilo gdje proširenje za preglednik.

***

Jedan od najinvazivnijih zakona o zaštiti privatnosti američke vlade trebao bi se odobriti prije njegovog isteka 31. prosinca 2017..

Što je FISA, odjeljak 702?

Odjeljak 702. Zakona o nadzoru stranih obavještajnih podataka (FISA), donesen 2008. godine, omogućio je državnom nadzornom organu provođenje programa masovnog nadzora poput PRISM-a i uzvodno za prikupljanje neviđenih količina podataka i od američkih i od američkih građana..

Takav je nadzor uveden tek kad je Edward Snowden 2013. godine puhao zviždukom NSA-e.

Odjeljak 702 Zakona o nadzoru stranih obavještajnih podataka (FISA), donesen 2008. godine, omogućio je programe masovnog nadzora poput PRISM-a i Upstreama za prikupljanje neviđenih količina podataka i od građana i iz Sjedinjenih Država..

Odjel 702 FISA-e trebao bi omogućiti prikupljanje sadržaja elektroničkih komunikacija od osoba koje nisu u SAD-u (građana ili vlasnika zelene karte) koje se nalaze izvan SAD-a, sve dok je jedna "značajna svrha" ove zbirke pribavljanje "stranih obavještajnih podataka . ”Ali zakon daje obilje prostora NSA-u da prikuplja informacije o svojim građanima i njihovoj komunikaciji, što podriva pravo četvrtog amandmana ustava SAD-a da se ne podliježe nadzoru bez naloga potpomognutog vjerojatnim razlogom.

Sada članovi Kongresa žele ponovno odobriti Odjeljak 702, i bez bilo kakvih značajnih promjena uprkos pokušajima ispravljanja najkontroverznijih dijelova zakona.

ExpressVPN žestoko se protivi obnovi odjeljka 702. Stojite s nama protiv ovog drakonskog programa masovnog nadzora: Potpišite našu peticiju kojom ćemo reći Kongresu da okonča masovni i bezobzirni nadzor omogućen odsjekom 702 FISA.

Američka vlada pokušala je mutiti vode oko nadzornog dometa Odjeljenja 702, tako da smo mi u ExpressVPN-u uzeli u obzir pet najvećih mitova u koje vas pokušavaju uvjeriti, i koje ružnije istine stoje iza njih.

Prijavite se peticijom ExpressVPN-a 702

1. Odjeljak 702 se ne može namjerno ciljati na Amerikance radi nadzora

Iako su tehnički ispravni - vlada ne može namjerno ciljati američke građane - NSA i dalje može prikupiti podatke o razgovorima između ciljanih stranaca i američkih pojedinaca. Namjere su stoga nebitne jer će u nadzor biti uključeni američki pojedinci.

2. Ako nadzor s omogućenom FISA 702 prikupi bilo koju američku komunikaciju, to je slučajno

Ne, nije slučajno. Direktor Nacionalne obavještajne službe James Clapper u ovom pismu ističe u lipnju 2015. godine da obavještajna zajednica treba prikupiti takve komunikacije kako bi „razumjela motivacije i planove pojedinaca u kontaktu s terorističkim skupinama“, čak navodeći domaći terorizam kao razlog zašto mora prikupiti oboje.

Svjesno i namjerno prikupljajući podatke o američkim osobama, vlada jasno zaobilazi ustavna prava njihovih četvrtih amandmana na temelju članka 702..

3. Agencije ne mogu obavljati bez jamstva pretragu straga na američkim osobama iz odjeljka 702

Oni mogu. FBI i druge agencije mogu zatražiti informacije o američkom državljaninu čiji su se prikazi prikupljeni "slučajno" do 702. bez naloga. Odjeljak 702 prelazi preko Četvrtog amandmana tamo gdje je za pristup komunikaciji američke osobe potreban nalog ili sudski nalog.

Kako je osnovni cilj komunikacija osoba koje nisu iz SAD-a, postoji rupa u kojoj agencije mogu zatražiti komunikaciju građana SAD-a bez naloga. Te se informacije zatim mogu koristiti za istraživanje i gonjenje Amerikanaca za optužbe koje uopće nisu povezane s terorizmom. Što nas vodi do sljedeće točke ...

4. FISA 702 nadzor posebno cilja samo na sumnjive teroriste

Lažno. Jedina je definicija da ciljevi ne dolaze ili ne žive u SAD-u, a "značajna svrha" (ne nužno jedina ili glavna svrha) nadzora je pribavljanje "stranih obavještajnih podataka". Odjeljkom 702. da se uključe i izvan terorizma, poput novinara ili aktivista koji pišu zvižduk američkim domaćim i vanjskim poslovima.

5. Ako NSA pokuša zloupotrijebiti svoju moć, Sud FISA može ih smatrati odgovornim

Ne baš. Uloga koju igra FISA sud smiješno je ograničena. Kao prvo, vlada ne mora dobivati ​​naloge za nadzor na sudu.

Sud ima "postupke ciljanja" kako bi osigurao da ciljevi "opravdano vjeruju" da su izvan Sjedinjenih Država i da su postupci "minimiziranja" usvojeni kako bi se minimizirala količina podataka prikupljenih o američkim osobama. Ali vlada nije obvezna ići na sud FISA-e radi dobivanja naloga za nadzor.

Umjesto toga, sud samo odobrava postupke provjeravajući jesu li u skladu s Četvrtim amandmanom Ustava. Nakon odobrenja, sud više nema nikakvu nadležnost nad nadgledanjem da li vlada ostaje u skladu s tim postupcima za slučaj tog cilja.

Istina o FISA 702

Ponovna autorizacija FISA-ovog Odjeljka 702 na kraju ove godine pojačat će programe masovnog nadzora Vlade SAD-a, koji ne samo da masovno prikupljaju komunikacije, nego i omogućuju bezobziran nadzor građana SAD-a, zaobilazeći četvrti amandman prava Sjedinjenih Država..

Mi u ExpressVPN vjerujemo da obnavljanje Odjeljka 702 FISA-e nije samo naše temeljno pravo na privatnost, već i naša prava sadržana u američkom Ustavu, uključujući i naše prvo amandman pravo na slobodu govora i naše četvrto amandman pravo da budemo sigurni protiv traganja i zaplena bez naloga..

Ne želite da vam se oduzmu prava? Recite Kongresu da prekine masovni, bezobzirni nadzor omogućen odsjekom 702. FISA-e. Potpišite peticiju i recite svom predstavniku da ne glasa za njegovu obnovu..

Pet mitova za koje NSA želi da vjerujete u FISA 702
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.