Pet VELIKIH predviđanja informacijske sigurnosti za 2017. godinu

Tajanstvena, zakamuflirana figura promatra užarenu kuglu.

Prije godinu dana ExpressVPN je napravio neka predviđanja o tome što bi se moglo dogoditi u 2016. Neki od ovih smjelih proročanstava pokazali su se tačnim, drugi ne toliko. Ipak, bilo je dovoljno dosadno da jamči još jedan pokušaj 2017. godine.

Financijska kriza i bitcoin

1. Velika financijska kriza učinit će novac bezvrijednim, a kripto valuta će zauzeti svoje mjesto

U 2016., velike i male zemlje u razvoju pokazale su nam da je stabilnost relativna. Dok je hiperinflacija planula Venezuelom, Indija je uklonila 80% svog novca u opticaju, a Egipat je devalvirao svoju valutu za gotovo 50% preko noći.

Ova noćna mora s novčanom vrijednošću mogla bi doći na štedni račun u vašoj blizini u 2017. Nemojte se iznenaditi ako vidite jamčevine, devalvaciju valute, inflaciju, kontrolu valuta ili zatvorene banke (uključujući nedostupno internetsko bankarstvo) kojima brišu svoju štednju.

Internet će i dalje funkcionirati, naravno. Kao i lokalna trgovina i električna energija. Kako kreditne kartice ne uspiju, a PayPal postane nedostupan, kripto valute, poput Bitcoina, imat će svoj veliki debi na svjetskoj pozornici. U stvari, kriptirane internetske valute mogle bi postati jedini smisleni način daljinskog prijenosa novca.

Postoji velika vjerojatnost da Bitcoin ipak nije spreman. Ovako kako stoji, mreža nije mogla podnijeti priljev velikog broja dodatnih transakcija. Naknade bi mogle narasti, a samo velike transakcije vrijedile bi platiti cijenu. Ostale, manje transakcije mogle bi pronaći dom na drugim blockchainima, kao što je Litecoin. Ako su spremne, druge verzije transakcijskih mreža, poput Lightninga, mogle bi se koristiti na vrhu Bitcoina.

Apple skandal s privatnošću

2. Apple će imati veliki skandal s privatnošću

Apple je 2016. napravio naslove za ustanak FBI-u. Odbijajući mijenjati svoj softver kako bi omogućili američko provođenje zakona, oni su podržali važna pravna i moralna načela. Apple je svugdje postao prvak za građanska prava i bez sumnje je također potaknuo prodaju.

U 2017. ExpressVPN strahuje da će ova pobjeda biti kratkotrajna. Stajanje za sebe pomoću bloga i velikodušna podrška kolega tehnoloških tvrtki, kao što je to činio Apple, nije dovoljno za globalnu pobjedu. Nikakav pritisak javnosti ne može odustati od svih agencija za provođenje zakona širom svijeta.

Apple prodaje puno telefona u zemljama u kojima je jedini izbor "poštivati ​​ili izlaziti". Kao javno poduzeće sa dužnošću stvaranja prihoda za dioničare, "izaći" možda nije održiva opcija.

Možda ćemo otkriti da je Apple dostavljao backdored verzije iPhonea u neke zemlje? Možda se, kao odredba prodaje iPhonea, podaci pohranjeni u iCloudu u nekim zemljama tretiraju drugačije? Možda, iMessage, šifrirana platforma za razmjenu podataka s kraja do kraja omogućuje Apple-u da izvrši napade Čovjek-u-sredini?

2017. možda su godine za koje smo zasigurno saznali.

Policija bi mogla koristiti dronove sa smrtonosnom silom.

3. Dronovi će postati jednako sveprisutni u policijskim snagama kao i oklopna vozila

Nakon što quadcopters s daljinskim upravljanjem postanu dovoljno pristupačni da postanu dio dječjeg arsenala igračaka, policijske snage diljem svijeta slijede to. Samo je pitanje vremena kada će agencije za provođenje zakona otkriti kako se ovi jeftini (i doduše, zabavni) alati mogu upotrijebiti u svoje svrhe: I.E. nadzor, procjena rizika, pa čak i otvorena vatra.

Nisu svi dronovi također u zraku. Prvi put, u srpnju 2016., američka policija u Dallasu koristila je daljinsko upravljano vozilo za uklanjanje bombe da ubije osumnjičenog.

Izvanvansudska ubojstva već su problematičan i problematičan dio američkog provođenja zakona, a povećana uporaba dronova smanjit će rizik za službenike.

Odjeli za provođenje zakona mogli bi tvrditi da će bespilotne letjelice učiniti sigurnijim opasnim područjima za policiju. Ali bez očiju na terenu i pravilne procjene rizika, postat će trivijalno za uporabu smrtonosne sile, čak i kada to nije potrebno.

Velike su šanse da, ako vaša lokalna policijska uprava već redovno koristi oklopna vozila ili opremu za pobune, oni će uskoro dodati zračne i zemljane bespilotne letjelice. Prvo, isključivo u svrhu nadzora, ali dronovi će se postupno naoružavati.

chat-e-izložena

4. Izložit će se internetski chatovi i e-adrese

Dolazi do curenja podataka iz stoljeća.

Zaboravite Yahoo propuste, koji su otkrili da su lozinke do pola milijarde ljudi dostupne za prodaju na mreži. Zaboravite kršenje podataka Ashley Madison koja je razotkrila osobne podatke (uključujući podatke o plaćanju) 37 milijuna pojedinaca koji su tražili aferu..

U 2017. bit ćemo svjedoci čitavog novog svijeta depresije informacijske sigurnosti - to je ono što steknite nakon što u mnogim web tvrtkama vidite žalosno stanje sigurnosti..

Korisničke vjerodajnice i podaci o plaćanju više puta su procurili putem interneta, ali još uvijek čekamo "maksimalnu vjerodostojnu nezgodu" - potpuni kompromis sustava internetske tvrtke i gubitak svih korisničkih podataka.

Potpuno kršenje moglo bi se dogoditi bilo kojoj tvrtki, uključujući davatelja usluga e-pošte, banku ili davatelja chatova koji ne širi kraj do kraja osobne podatke korisnika.

Korisnik može iskoristiti dvofaktornu autentifikaciju za zaštitu pojedinačnog računa. Ali ovo rješenje neće protestirati protiv masovnog izlaganja sustavu.

Jedini siguran način korištenja interneta je započeti šifriranje svih vaših stvari. To može biti mučan i frustrirajući postupak, posebno za e-poštu. Iako ExpressVPN ima odlične vodiče o PGP-u, OTR-u te Whatsapp-u i Telegramu koji će vam pomoći da osigurate svoje najosjetljivije datoteke i komunikacije.

Globalni telefonski podaci.

5. Pokrivenost globalnim telefonom postat će norma

Surfanje Internetom tijekom putovanja postalo je znatno jeftinije posljednjih godina. Europska unija ukinula je sve roaming naknade unutar svojih granica. Američki korisnici mogu također pronaći obilje davatelja koji uključuju neograničeno globalne podatke, uključujući Googleovu novu uslugu Fi.

Uz jeftiniju i sveprisutniju pokrivenost od 3G i LTE svi će se uskoro moći povezati na internet.

Mnoge su države u neugodnoj poziciji da je web lakše dobiti putem davatelja mobilnih telefona nego zemni kabel. Potrebna je masovna promjena u pravilima, jer mehanizmi poput Appleovih ažuriranja softvera, koji forsiraju Wi-Fi vezu za preuzimanje ažuriranja, riskiraju da mnogima nije dostupan..

Jeftini pristup svjetskim riznicama informacija ubrzat će rast prosperiteta u zemljama u razvoju. Zajedničko i temeljno znanje moglo bi uzdići stotine milijuna iznad granice. Zaklada Wikimedia ima sporazume s mobilnim telefonskim mrežama u 65, uglavnom zemalja u razvoju. Sporazum omogućava korisnicima telefonskih mreža pristup Wikipediji, čak i ako ne plaćaju podatke.

Kako osigurati da 2017. nije tako loša kao 2016

Neće sve biti loše u 2017. godini (nadamo se). No, za one manje ugodne trenutke, zaštitite se zdravim razumom, dobro pazite na svoje podatke i favorizirajte snažno šifriranje.

  • Osigurajte svoje uštede tako da ih širite kroz raznolik, jednostavan i zvučan portfelj ulaganja
  • Organizirajte lokalnu upravu da se suprotstavi militarizaciji vaše lokalne policije
  • Prosvjeduju političari da zaustave neselektivni nadzor građana
  • Obavite osjetljive razgovore na pouzdanim šifriranim platformama s kraja do kraja s ključnom provjerom

Zašto ne biste sebi priuštili i brzi ExpressVPN usmjerivač?

Pet VELIKIH predviđanja informacijske sigurnosti za 2017. godinu
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.