Prekid privatnog interneta mogao bi vam uštedjeti velike zarade

Ilustracija otiska prsta, ali unutarnje linije oblikuju znak dolara. Bum!

Daleko najveći prekršitelji kada se radi o miniranju vaših podataka nisu vlade ili policija, već reklamne agencije. Kupit će povijest vaše kreditne kartice u vašoj banci, ugrađivati ​​tragače na web stranice koje posjećuju i prevariti vas u preuzimanju alata koji prate vaše ponašanje onoliko koliko mogu..

Cilj: saznati o vašem ponašanju u potrošnji i predvidjeti ne samo ono što želite kupiti u kojem trenutku, već i koliko ste spremni platiti za to. Svako dobro i usluga imaju za vas vrijednu vrijednost, nešto što ekonomisti nazivaju „rezervacijskom cijenom“.

Koja je vaša rezervacijska cijena?

Vaša rezervacijska cijena je točan iznos koji ste maksimalno spremni platiti za proizvod. Što je niža cijena rezervacije u kojoj ste u mogućnosti nabaviti proizvod, to će vam biti povoljnija trgovina.

Vaša cijena rezervacije za dobro se može stalno mijenjati. Kada se vraćate s dugog pješačenja, spremni ste platiti više vode nego u bilo kojem drugom trenutku. Ako ste u žurbi, možda ćete biti spremni platiti više za vožnju nego kad imate vremena.

Ako oglašivačka agencija zna dovoljno o vama, možda biste mogli dobro pogoditi koja je točna cijena vaše rezervacije za kablov za naplatu, let ili hotelsku sobu. Moći će vam uvijek naplatiti točno onoliko koliko vam vrijedi. Nema više povoljnosti, nema veće transparentnosti cijena, svu vrijednost koja nastaje trgovinom i razmjenom koji završava kod trgovca.

U fizičkom svijetu teško je provesti takvu diskriminaciju cijena. Možda će biti teško identificirati kupce prije kupnje (za razliku od točke plaćanja kreditnom karticom), a još je teže citirati svakog kupca drugačiju cijenu.

Međutim, na mreži to može biti jednostavno, budući da se kupci lako prepoznaju putem svojih računa, adrese e-pošte, spremljenih kolačića i IP adresa. Web lokacija bi vas čak mogla identificirati samo s vašim preglednikom.

Razmislite o sljedećim taktovima za anonimnost na mreži:

Koristite VPN

VPN će sakriti vašu IP adresu od stranice koju posjećujete, što će otežati prepoznavanje vašeg prihoda poštnim brojem ili povezati vaše pretraživanje s prethodnim posjetima. Također možete prebaciti servere da biste vidjeli cijene za posjetitelje iz različitih zemalja, što može biti prednost posebno na web stranicama za putovanja. Kada kupujete putem interneta, budite oprezni s besplatnim VPN-ovima ili Torom, jer se vaš web promet može pomiješati s prometima prevare, a vaše plaćanje može biti odbijeno kao rezultat.

Očistite kolačiće ili upotrijebite anonimni prozor

Anonimni režim vašeg preglednika sam po sebi neće učiniti potpuno anonimne, već će otvoriti novi prozor bez ikakvih postojećih kolačića. To još više otežava povezanost web lokacija s prethodnim posjetima kako bi saznali što obično kupujete. Kada zatvorite anonimni prozor, svi se kolačići automatski brišu, a kada ga ponovno otvorite, započinjete svježi.

Upotrijebite blokator oglasa

Blokator oglasa kao što je Ublock Origin (Chrome, Firefox, Opera) možete koristiti kao proširenje za preglednik kako biste ne samo blokirali prikazivanje oglasa, već i spriječili oglašivače da saznaju vaše navike. Jazavac privatnosti EFF-a može vam također pomoći daljnjim ograničavanjem vašeg iskustva pregledavanja.

To je vrlo opipljiva prednost zaštite vaše privatnosti. Sprječavajući kompanije da saznaju o vašim navikama potrošnje, dugoročno ćete dobiti bolje ponude i onemogućavati tvrtkama da vas diskriminiraju naplaćujući vam veće cijene.

Prekid privatnog interneta mogao bi vam uštedjeti velike zarade
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.