Tko su Dallas Buyers Club LLC?

klub kupaca dallas llc

Tvrtka Dallas Buyers Club, LLC podnijela je brojne savezne tužbe zbog kršenja autorskih prava zbog filma Oscarom nagrađenog Jean Marca Valleea.

Ciljajući se na australijsko tržište, tvrtka je poslužila narudžbe za otkrivanje australskih davatelja internetskih usluga u pokušaju otkrivanja identiteta korisnika za koje kažu da su preuzeli hit film.

A u utorak je Australski savezni sud presudio da davatelji internetskih usluga doista moraju predati imena i adrese 4.726 kupaca koji su navodno dijelili piratske kopije filma.

Justice Nye Perram odobrio je zahtjev dajući matičnoj tvrtki Voltage Pictures pristup imenima i adresama Australaca čija su IP adresa povezana s nelegalno preuzetim kopijama filma. Takav je zahtjev poznat kao "preliminarno otkriće" i omogućuje naponu da upiše pomoć suda u identifikaciji trenutno nepoznatih osoba prije nego što ih tuži..

S relevantnim informacijama koje posjeduju, Voltage Pictures će sada moći slati pisma optuženim strankama.

Slučaj će, kako sada stvari stoje, vjerovatno, navodnim prekršiteljima autorskih prava obračunati štetu umjesto da se suoči s kaznenim progonom, ali neke skupine, uključujući ISP iiNet, imaju zabrinutosti kako će to funkcionirati.

Steve Dalby, glavni regulatorni ured za iiNet, rekao je:

"Zabrinuti smo da će naši kupci biti nepravedno ciljani da izmire potraživanja izvan suda koristeći praksu koja se naziva„ špekulativno fakturiranje "..

Špekulativna faktura, naravno, nije ništa novo, jer su je filmski studiji diljem svijeta upotrebljavali za slanje zastrašujućih pisama osumnjičenim počiniteljima, prijeteći pravnim postupcima, osim ako ne predaju velike iznose novca..

Napon je i prije sudjelovao u takvim akcijama, poduzimajući tužbe u nekoliko različitih zemalja i učinkovito „testirajući vode“, u pravnom smislu, kako bi otkrio što će sudovi i što im neće dopustiti.

Do sada nije bilo osuda kao rezultat Voltage-ovih parnica, ali tvrtka sigurno ostaje aktivna u pogledu slanja pisama.

Takva komunikacija, koju neki opisuju kao „trolling autorskim pravima“, ima velike izglede za uspjeh, jer su pisma dizajnirana da unesu strah primateljima koji mogu osjetiti da bi relativno mala naknada štete mogla biti znatno jeftinija za njih od nepoznatih troškova koji mogu ili ne može uslijediti ako se njihov slučaj ikada pojavi pred sucem.

Filmski studio sa sjedištem u Los Angelesu pohvalio je presudu rekavši da predstavlja pobjedu "malim momcima", uključujući neovisne filmaše i glazbenike. Odluka suda predstavlja presedan u Australiji, ali je po prirodi slična ostalim slučajevima koje je Voltage Pictures iznio pred sudovima u drugim zemljama.

Potpredsjednik tvrtke za Royalties Michael Wickstrom rekao je Mashableu da Voltage Pictures želi upozoriti potrošače koji vjeruju da je u redu učitavanje i preuzimanje njihovog sadržaja. Svatko tko primi pismo trebao bi potražiti pravni savjet, rekao je.

Wickstrom tvrdi da se tvrtka ne bavi špekulativnim izdavanjem računa, rekavši da je "na tržištu za proizvodnju dobrih filmova i dobivanje autorskih prava od tih filmova." Složio se da je u prošlosti možda bilo nekih pisama upućenih navodnim kršiteljima autorskih prava previše agresivan u tonu:

"U prošlosti je bilo nekoliko slova koja su se trebala prilagoditi, a rekao sam da trebamo promijeniti to slovo jer je ton previše agresivan. To mora biti legalno. Ni u jednom od ovih pisama ne izgovaramo krivnju, ali ono što mi izjavljujemo je ako ste prekršitelj, treba postojati iznos nagodbe ili odluka o nagodbi. "

Kaže da je tvrtka nastavila primjenjivati ​​iste metode jer one rade, a dokazano je da sudske sporove zaustavljaju piratstvo, dodajući da on osobno nije veliki obožavatelj prijetnji.

Međutim, rekao je da piratstvo treba zaustaviti ili barem obeshrabriti, a da se ugled tvrtke u parnicama utječe na piratske stranice na kojima su članovi upozoravali druge korisnike da ne piriraju naslove tvrtke.

Mi ovdje u ExpressVPN-u ne volimo kako stvari idu na ovom polju - taktike dizajnirane da zastraše potencijalno nevine ljude da predaju vatu gotovine kako bi se zadržali izvan suda, nije ni pravo rješenje.

Dakle, uzmite u obzir sve stvari, ako primite pismo od Voltage Pictures zapamtite da to ne znači da ste krivi - trebali biste potražiti pravni savjet i razumjeti svoje mogućnosti prije nego što odgovorite.

Izdvojena slika: George Hodan / Public Domain Pictures.net

Tko su Dallas Buyers Club LLC?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.