Zašto mislimo da je australski zakon o zadržavanju podataka užasna ideja

Zašto mislimo da je australski zakon o zadržavanju podataka užasna ideja

Proteklih nekoliko tjedana australijske korisnike interneta uznemirile su posljedice parlamenta usvajanja zakona o obveznom zadržavanju metapodataka.

Korisnici očajnički traže načine kako sakriti svoje digitalne otiske, budući da donošenje zakona krajem ožujka australijskoj vladi daje moć špijuniranja svojih građana.

Novi zakon zahtijeva da svi davatelji telekomunikacijskih usluga, uključujući davatelje internetskih usluga, zadrže korisničke podatke do dvije godine. To uključuje sve računalne metapodatke, telefonske brojeve i adrese. Zakonom se također omogućuje vladinim dužnosnicima i agencijama trećih strana izvan Australije pristup tim podacima bez naloga.

ExpressVPN razočaran je ovom prijetnjom slobodi govora i privatnosti. Kao snažni zagovornik internetske privatnosti i digitalnih prava, vjerujemo da je to korak unatrag australske vlade.

Australski korisnici razmišljaju o svojoj privatnosti na Internetu nakon što je prošlotjedna odluka Federalnog suda omogućila Dallas Buyers Club LLC da okupi 4.637 Australaca koji su preuzeli njegov film. Nije iznenađujuće što su korisnici interneta u Australiji bijesni zbog odluke Saveznog suda da izvrši pritisak na davatelje internetskih usluga kako bi im predali osobne podatke svojih kupaca..

Također ovaj tjedan, Savez za komunikacije u Australiji objavio je konačnu verziju industrijskog koda „tri udarca“, čiji je cilj boriti se s problemom internetskog piratstva u Australiji. Pod kôdom, korisnici interneta imaju tri "štrajka" prije nego što se mogu suočiti s pravnim tužbama vlasnika autorskih prava, a njihov davatelj internetskih usluga možda će biti prisiljen predati svoje detalje.

Ovi nedavni napadi na internetsku privatnost i digitalna prava prisilili su australske korisnike da se uzvrate uz pomoć VPN-a da sakriju svoje IP-ove i ostave privatne svoje mrežne aktivnosti. Ovi zakoni o zadržavanju podataka primjenjuju se na davatelje internetskih usluga i telekomunikacijske tvrtke. S druge strane, mi smo pružatelj VPN-a i ne bilježimo promet.

ExpressVPN je vokalni zagovornik slobode Interneta. Tuga nas vidi kako internetska prava Australaca polako narušavaju. U skladu s tim, vjerujemo u stvaranje sjajnih proizvoda koji će korisnicima pomoći da poboljšaju svoju digitalnu privatnost. Također smo poduzeli korake za podršku istomišljenicima i inicijativama kao što su Fondacija Electronic Frontier, Borba za budućnost i Internet Defence League.

Što se dalje događa? Iako su u Australiji već usvojeni zakoni o zadržavanju metapodataka, nikada ne bismo trebali prestati braniti naša digitalna prava. Australski korisnici interneta mogu se najprije osnažiti i uvijek biti informirani. Nije tehnički dobro? Pogledajte naše vodiče za privatnost interneta da biste pročitali osnove internetske privatnosti. Želite nešto malo naprednije? Pogledajte sveobuhvatne vodiče EFF-ovog nadzornog nadzora i sprečite ljude da vas špijuniraju.

ExpressVPN ostaje posvećen pružanju pomoći internetskim korisnicima - u Australiji i širom svijeta - nastavljajući pronalaženje načina za poboljšanje internetske privatnosti kroz poboljšanje naših VPN usluga i predajući svoje znanje i glas globalnoj borbi protiv zadržavanja metapodataka..

Izdvojena slika: kuzmafoto / Dollar Photo Club

Zašto mislimo da je australski zakon o zadržavanju podataka užasna ideja
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.