Zašto se ExpressVPN plaši chatbota (i definitivno ih ne koristi)

no-chatbots

ExpressVPN ne koristi chatbote i to iz dobrih razloga.

Dok se AI poboljšava, to još uvijek nije ljudsko i nedostajat će mu neke ljepše (i još blaže) nijanse ljudskog razgovora. Ne postoji ništa više frustrirajuće nego postavljanje pitanja i primanje zaliha, rezanje i lijepljenje odgovora na pitanja koja ste već pogledali.

Ljudi su prilično dobri u komunikaciji, to je jedan od razloga zašto smo se tako sjajno razvijali, a ExpressVPN ne vidi potrebu da nas još uvijek zamijene strojevima..

Jednog dana AI će proći Turingov test, ali do tada je dobro ponekad biti uskočen u svoje načine. Moć ljudi. udvarati se.

Vrste chatbota i način na koji rade

Postoje dvije vrste chatbota i obje su sposobne za interakciju s ljudima.

Chatterbots

Chatterbot (poznat i kao talkbot, chatbot, bot ili chatterbox) je računalni program koji može razgovarati s ljudima, bilo govorom ili tekstom.

Razgovori se vjerojatnije upotrebljavaju u korisničkoj službi, a neki od njih koriste izuzetno impresivno i sofisticirano AI programiranje. Većina je ipak jednostavnijih sustava koji skeniraju samo ključne riječi i povuku odgovor iz baze podataka.

Botovi internetskog relejnog chata (IRC)

IRC bot se povezuje s Internet Relay Chat kao klijent te se stoga IRC korisnicima pojavljuje kao drugi korisnik. Općenito, IRC bot vrši automatske funkcije, a ne bavi se ljudskom interakcijom.

Najvjerojatnije, IRC botovi obavljaju chat usluge bez ljudskog kontakta, poput filtriranja neželjene pošte i održavanja popisa blokova.

Kad chatboti krenu pogrešno. Vrlo, vrlo pogrešno

Tijekom godina bilo je nekoliko skandala sa chatbotima, a možda je najistaknutija bila afera Ashley Madison, gdje su „femboti“ raspoređeni kako bi privukli muške korisnike. No Microsoftov eksperiment umjetne inteligencije, nazvan Tay, astronomski je podigao ljestvicu zbog dramatičnog neuspjeha chatbota.

Tay je osmišljen tako da oponaša 19-godišnju američku djevojku, a na Twitteru je pušten gotovo odmah nakon stvaranja. Nada je da će Tay komunicirati s ljudima i učiti ih.

Ali Microsoft je zaboravio prvo pravilo: ovo je Internet.

I tako, Microsoft nije programirao bilo koji koncept neprimjerenosti ili uvredljivosti u Tayu. Shvativši nadzor, korisnici Twittera započeli su „predavanje“ Tay-a antisemiti, seksističku, rasističku i sličnu bilo koju drugu uvredljivu slutnju koju možete zamisliti.

Manje od jedan dan kasnije, Tay je prekinuta nakon što je objavila jezivu seriju rasističkih i seksističkih tweeta.

Jadni Tay. Radila je samo ono što joj je bilo programirano, a njezin neuspjeh jako počiva u nogama čovječanstva. Prilično je prokleta optužnica čovječanstva da vidimo kako smo kao vrsta pretvorili novorođenče u super nacista u roku od 24 sata.

Tay-uzrujanostTay Tweet sa svim uvredljivim riječima preuređen.

ExpressVPN je osoblje stvarnih ljudi

Podrška za chat uživo u ExpressVPN-u je 24/7 i 100% ljudska (koliko je vremena biti živ!) Dakle, ako imate bilo kakvih problema, javite se i tim će vam pomoći,.

Imate li priče o chatbotu? Ostavite ih u komentarima ispod!

Izdvojena slika: marish / Deposit Photos
Izdvojena slika: yayayoyo / Fotografije polaganja

Zašto se ExpressVPN plaši chatbota (i definitivno ih ne koristi)
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.