ExpressVPN е готов да се насочи срещу TPP – нали?

Това е позната сцена - загорели братове в танкове вършат двойно биещи се бири, бръмчащи групи приятели, струпващи се около пръчките на селфита, и далечната пулсираща прилична музика.

Летният концертен сезон е върху нас.

Много от фестивалите с големи имена са страхотни, защото ни дават шанс да се отпуснем и да издуем малко пара. Въпреки това, понякога е хубаво да отидете на събитие, което изглежда да промени, място, където можем да задържим, докато се обединим около обща кауза. Звучи овластяване, нали?

За социално осъзнатите най-горещият билет за това лято е Rock Against TPP. Съставът е болен - включва Том Морело от „Ярост срещу машината“, загубен alum Evangeline Lilly, Jolie Holland, Danbert Nobacon от Chumbawamba и други. Обиколката е фокусирана върху изграждането на осведоменост за настъпващата заплаха от ТЕЦ или Транс-Тихоокеанското партньорство. И не само художниците се грижат - организации като „Борба за бъдещето“, клуб „Сиера“ и ExpressVPN също подкрепят своята подкрепа..

Rock Against TPP вече обяви датите на турне в големи градове на Западното крайбрежие като Сиатъл и Портланд. Най-добрата част? Билетите са БЕЗПЛАТНИ. Всичко, което трябва да направите, е RSVP.

Защо ТЕЦ е лош?

Както ExpressVPN писа многократно, TPP е катастрофално търговско споразумение, договорено тайно от 12 страни, включително САЩ. Корпоративните лобисти оказаха огромно влияние върху споразумението. Не е изненадващо, че има някои разпоредби, от които всички трябва да се притесняваме.

Най-ужасяващото е набор от нови правила за интелектуална собственост, които биха могли да ограничат как стотици милиони хора споделят информация в Интернет. Правилата, залегнали в договора, са много по-строги от всяко съществуващо международно споразумение. Уикипедия излезе срещу сделката, защото налага изключително дълги условия за авторски права.

Загрижени са и други активистки движения. Групите за правата на труда се притесняват от потенциални загубени работни места за производителите, природозащитниците твърдят, че сделката може да доведе до увеличаване на фракинга по целия свят, а експертите по безопасност на храните са обезпокоени от липсата на контрол, внесените хранителни продукти ще бъдат подложени на.

Какво можете да направите, за да спрете ТЕЦ-а?

Въпреки че лидерите на 12-те участващи страни вече са подписали търговското споразумение, те все още трябва да го ратифицират. В случая на САЩ това означава получаване на одобрение от Конгреса. Съобщението на хълма е, че администрацията на Обама ще се опита да се възползва от сесията на куца патица в Конгреса след изборите през ноември.

Кажете на своя конгресмен какво мислите. Подпишете Rock срещу петицията на ТЕЦ-а. Публикувайте в социалните медии с hashtag #RockAgainstTheTPP, за да помогнете за разпространението на съобщението и мобилизиране на други избиратели. И ако можете, присъствайте на турнето на Rock Against на TPP, за да се разклатите и научете повече.

Ще ходиш ли на Rock Rock срещу TPP концерта? Може би ще откриете някои съмишленици в интернет, известни рокери, като оставите коментар по-долу!

ExpressVPN е готов да се насочи срещу TPP - нали?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.