Използвайте VPN и спестете до 50% от коли под наем. Наистина ли!

Щастлив човечец дава палец нагоре през прозореца на колата.

За лоялни клиенти? Можете също да използвате ExpressVPN, за да намерите по-евтини самолетни билети!

Когато резервират автомобили онлайн, някои компании за коли под наем и сайтове за сравнение на цени правят това, което икономистите наричат ​​„ценова дискриминация“ въз основа на вашето местоположение. Ценовата дискриминация означава предлагане на различни цени на потребителите от различни страни, за да се увеличат максимално приходите.

Тъй като повечето клиенти обикновено търсят само цени в страната си на пребиваване, те могат да бъдат лесно експлоатирани. Например хората от страни, в които собствеността на автомобил е лукс, може да са готови да платят по-висока цена за наема си, отколкото някой, който вижда автомобила като основна необходимост.

За щастие, ние ви улесняваме бързо превключване между различни места и надхитрите компаниите под наем, като намерите най-добрите цени онлайн.

Как да намерите най-ниските възможни цени

Преминаването на скъпи цени и намирането на най-евтината възможна цена за наем е лесно, ако знаете как да го направите.

Вашият пробег може да варира при използването на този конкретен трик, но за да експериментираме, нека приемем, че търсим коли под наем в Лос Анджелис, Виена и Мелбърн. Да приемем също, че датите, които искаме да наемем, са седем дни преди и след 1 декември 2015 г..

Ето какво направихме:

 • Свързахме се с ExpressVPN сървърите на седем различни места.
 • Разгледахме няколко сайта за коли под наем като Rentalcars, Sixt и Hertz с Google Chrome в режим инкогнито.
 • Затворихме и отново отворихме Chrome след всяко посещение, изтривайки всички бисквитки в процеса.

По-долу са цените, които намерихме. (Обърнете внимание, че всички цени са показани в щатски долари.)

LAX-наем-кар-тест

заключение: Американците очевидно получават най-евтините оферти за коли под наем в Лос Анджелис. Свържете се с някой от нашите американски сървъри и се уверете сами!

Виена - наем на кола-тест

заключение: Сравняването на цените с различни IP адреси си заслужава. Докато местните жители отново предлагат по-ниска цена, свързването към американски сървър може да ви спести пари, ако искате да наемете от Sixt.

Мелбърн-наем-кар-тест

заключение: Какво е на Земята с Херц? Те таксуват почти седем пъти повече за своите клиенти в Египет. Това е чудесен пример за автоматизирана ценова дискриминация, която се обърка.

Както можете да видите, струва си да използвате VPN, за да проверите за различни цени на наем. Внимавайте с данъците и застраховките, тъй като някои сайтове ги цитират по различен начин за всяка страна!

Съвети за пътуване за икономичния Globetrotter

Ето няколко съвета за раздяла, които трябва да имате предвид:

 1. Възможно е да има допълнителна такса, ако връщате колата си под наем на различно място от мястото, където сте я взели.
 2. Данъците може да не са включени в първоначалната ви оферта.
 3. Може да ви бъде предложена по-евтина базова ставка с една компания, но с всички допълнителни такси може в крайна сметка да плащате повече от друга компания.
 4. Някои екстри като GPS устройство или детска седалка обикновено са доста скъпи, така че може да искате да донесете своето.
 5. Местоположението на пикапа има значение, когато става въпрос за намаляване на разходите ви. Вижте дали има обществен транспорт или ако фирмата под наем предлага совалка до мястото, където трябва да отидете.
 6. Ако сте под 30 години, проверете дали има допълнителни застрахователни разходи, които не са посочени във вашата цена.
 7. В зависимост от това дали вече имате застраховка и коя кредитна карта използвате, може да не се наложи да купувате допълнително покритие при наемане. Най-добре се консултирайте със своята застрахователна компания преди пътуването.
 8. Уверете се, че правите писмен дневник на всяка подробност, включително състоянието на резервната гума, всички драскотини, неизправности и / или маркировки, преди да тръгнете.
 9. Обикновено не си струва предплащане за гориво, но се уверете, че резервоарът е пълен, когато се върнете.
 10. Винаги четете Общите условия, особено при наемане в друга държава.

Надяваме се, че сте намерили това ръководство за полезно. Безопасни (и евтини) пътувания от ExpressVPN!

Препоръчано изображение: pathdoc / Dollar Photo Club

Използвайте VPN и спестете до 50% от коли под наем. Наистина ли!
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.