Как напълно да изчезне онлайн в 4 лесни стъпки

Как напълно да изчезне онлайн в 4 лесни стъпки

Без защита бързо ставаме прозрачни онлайн. Правоохранителните агенции, корпорациите, рекламодателите и дори нашите връстници могат да видят всяка стъпка, която предприемаме онлайн.

За щастие, преминаването от изцяло прозрачен към идеално невидим изисква само няколко прави стъпки. Да, ще са необходими усилия и случайни жертви, но не и уменията на мощен компютърен съветник.

мобилни свободно живеещи

Стъпка 1: Изоставете мобилния си телефон

Най-натрапчивото проследяване, което изпитваме, е безспорно чрез постоянната връзка на нашите мобилни устройства.

  • Телефонните оператори могат да намерят всичко със SIM карта до няколко метра
  • Когато мобилно устройство влезе в телефонната мрежа, то се идентифицира както със серийния номер на самия инструмент, така и със SIM картата

Данните, събрани от вашия телефон, се предоставят редовно на правителствата. Хакерските синдикати също могат да получат достъп чрез корумпирани служители или забравени на заден план.

Изваждането на SIM картата може да не е достатъчно, ако искате да изчезнете напълно. Вашият телефон все още може да се свърже с мрежа без ваше знание (например в случай, че трябва да направите спешно повикване).

Добър заместител на мобилен телефон е таблет без притежател на SIM карта, като например iPad. IPod touch също е отличен заместител.

Уверете се, че операционната система на вашето устройство рандомизира своя MAC адрес, за да не можете да бъдете идентифицирани от Wi-Fi мрежите, които използвате (както iOS).

Намирането на подходящо мобилно устройство е трудно да се намери. Много телефони изискват акаунти в Google или Apple, не получават редовни актуализации или не стартират критичен софтуер, като Tor.

криптирани имейли-

Стъпка 2: Изоставете имейла и социалните медии

Това е трудно не защото изисква технически умения, а защото ще оставите след себе си хора, които няма да ви последват в анонимния мрак, който се крие зад блестящия свят, изпълнен с рисков капитал, подкрепен от рисков капитал, социални медии-гиганти.

Без телефонен номер няма да можете да се регистрирате за много услуги. Дори зад слоевете мрежи за анонимност, акаунти в социалните медии наблюдават всяко ваше кликване и коментар, като им дават много власт над вас.

Да живееш изцяло без имейл акаунт или телефонен номер може да е невъзможно. Можете да обмислите да стартирате свой собствен имейл сървър, въпреки че да направите това по сигурен начин е трудно.

За да запазите анонимността си и да продължите да използвате електронната поща, намерете платен доставчик, който приема биткойн и толерира връзки през мрежата Tor, в идеалния случай чрез адрес .onion.

Може също да успеете да намерите доставчик, който предлага анонимен телефонен номер за използване на Bitcoin. Това би било полезно за всички социални медии или чат акаунти, които решите да поддържате.

Изберете за комуникационни мрежи, които са федерални или децентрализирани и не се нуждаят от имейл адреси или телефонни номера, за да се регистрират. Страхотни примери за това са Jabber (с криптиране извън записа) и вдъхновената от Bitcoin мрежа Bitmessage (все още в бета версия).

Тор-браузър VPN

Стъпка 3: Криптирайте всичко и направете маршрута през Tor

Tor е бавна и досадна, но изключително ефективна мрежа за анонимност. Не е перфектно, но се доближава най-много до скриването на вас и вашите контакти един от друг.

Освен че използвате Tor, ще трябва да криптирате всичките си комуникации. Не обменяйте незашифровани имейли, чатове и не съхранявайте некриптирани данни онлайн.

За да сърфирате в мрежата, използвайте браузъра Tor, в идеалния случай вътре в операционна система като TAILS.

В крайна сметка ще срещнете сайтове, които няма да показват съдържание, освен ако не се регистрирате или превключите обратно към обикновения си браузър – ясен знак, че трябва да избягвате този уебсайт.

анонимен плащане

Стъпка 4: Използвайте само биткойни и пари в брой

Вие не само се проследявате, когато използвате собствените си устройства или акаунти, но и всеки път, когато правите електронна покупка.

Плащането с дебитна карта или PayPal ще ви идентифицира и локализира. Вероятно е най-добре да закриете изцяло банковата си сметка и всички карти.

Научете как да използвате Bitcoin анонимно

Бонусна стъпка: Използвайте VPN

Tor е широко използван софтуер и пази милиони хора в безопасност. Въпреки това все още са гледани с подозрение от много правителства и интернет доставчици.

За да скриете дейността си в Tor, запазвайки функциите за анонимност, прикрийте домашния си интернет трафик, като инсталирате VPN софтуер директно на вашия рутер.

С VPN вашият интернет доставчик няма да вижда, че използвате Tor или дори кои Tor възли се свързвате. Те просто ще видят IP на вашия VPN сървър и връзка, която прилича на обикновена сесия за криптиране на сърфиране.

Как напълно да изчезне онлайн в 4 лесни стъпки
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.