Кои са Dallas Buyers Club LLC?

[ware_item id=33][/ware_item]

клуб купувачи на даллас llc


Фирмата Dallas Buyers Club, LLC е завела редица федерални съдебни дела за нарушаване на авторски права във връзка с носителя на Оскар филм на Жан Марк Вали.

Насочила се към австралийския пазар, компанията е изпълнявала поръчки за откриване на австралийски доставчици на интернет услуги в опит да открие самоличността на потребителите, за които според нея са изтеглили хитовия филм.

И във вторник Австралийският федерален съд постанови, че доставчиците на интернет услуги наистина трябва да предадат имената и адресите на 4 726 клиенти, които уж споделят пиратски копия на филма.

Justice Nye Perram одобри искането, като предостави на компанията майка Voltage Pictures достъп до имената и адресите на австралийците, чиито IP адреси са свързани с незаконно изтеглени копия на филма. Подобно искане е известно като „предварително откриване“ и позволява на Voltage да се обърне за помощ към съда при идентифициране на непознати за момента лица, преди да ги съди..

Със съответната информация, с която разполага, Voltage Pictures вече ще може да изпраща писма до обвиняемите.

В този случай, както вече стоят нещата, вероятно ще се окаже, че предполагаемите нарушители на авторски права са фактурирани за щети, вместо да са изправени пред наказателно преследване, но някои групи, включително ISP iiNet, имат опасения как това ще работи.

Стив Далби, главен регулаторен директор на iiNet, каза:

„Загрижени сме, че клиентите ни ще бъдат насочени несправедливо да уреждат исканията извън съда, използвайки практика, наречена„ спекулативно фактуриране “.“.

Спекулативното фактуриране не е нищо ново, разбира се, тъй като филмовите студия по целия свят са били използвани за изпращане на плашещи писма до заподозрени нарушители, заплашващи съдебни действия, освен ако не бъдат предадени големи суми пари.

Напрежението и преди е участвало в такива действия, завеждайки съдебни дела в няколко различни страни и ефективно „тествайки водите“, в юридически план, за да открие какво ще направи съдът и няма да го позволи.

Досега няма присъди в резултат на волтажния съдебен процес, но компанията със сигурност остава активна по отношение на изпращане на писма.

Подобна комуникация, алтернативно описана от някои като „тролинг на авторски права“, има голям шанс за успех, тъй като писмата са предназначени да внушат страх на получателите, които могат да почувстват, че сравнително малкото обезщетение за щети може да бъде значително по-скъпо за тях, отколкото неизвестните разходи, които може да или може да не настъпи, ако делото им някога се повдигне пред съдия.

Филмовото студио, базирано в Лос Анджелис, похвали управляващите, като заяви, че представлява победа за „малките момчета“, включително независими режисьори и музиканти. Решението на съда представлява прецедент в Австралия, но е сходно по своя характер с други случаи, които Voltage Pictures са внесли пред съдилища в други държави.

Вицепрезидентът на компанията за Royalties Майкъл Уикстром заяви пред Mashable, че Voltage Pictures иска да изпрати предупреждение за потребителите, които смятат, че е добре да качват и изтеглят тяхното съдържание. Всеки, който получи писмо, трябва да потърси юридически съвет, каза той.

Wickstrom твърди, че компанията не се занимава със спекулативно фактуриране, като казва, че „на пазара е да произвежда добри филми и да получава авторските възнаграждения от тези филми.“ Той се съгласи, че в миналото някои писма, изпращани на предполагаеми нарушители на авторски права, може да са били твърде агресивен по тона:

„В миналото имаше няколко букви, които трябваше да бъдат коригирани и аз казах, че трябва да променим тази буква, тъй като тонът е твърде агресивен. Трябва да е законно. Ние не заявяваме вина в нито едно от тези писма, но това, което заявяваме е, ако сте нарушителят, трябва да има сума за сетълмент или решение за сетълмент. “

Той казва, че компанията е продължила да използва същите методи, защото те работят, а доказано е, че съдебните спорове спират пиратството, добавяйки, че той лично не е голям фен на издаването на заплахи.

Той обаче каза, че пиратството трябва да бъде спряно или поне обезкуражено и че репутацията на компанията за съдебни спорове е имала ефект върху пиратските сайтове, където членовете предупреждават други потребители да не пират заглавия на компанията..

Ние тук от ExpressVPN не харесваме начина, по който вървят нещата в тази област - тактиките, предназначени да плашат потенциално невинни хора да предадат пачка пари, за да се пазят извън съда, също не е правилното решение.

Така че, всички разгледани неща, ако получите писмо от Voltage Pictures не забравяйте, че това не означава, че сте виновни - трябва да потърсите юридически съвет и да разберете възможностите си, преди да отговорите.

Препоръчано изображение: Джордж Ходан / Public Domain Pictures.net

Кои са Dallas Buyers Club LLC?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.