Криптирани приложения за чат, второ кръгче: Разговорът е евтин

[ware_item id=33][/ware_item]

Криптирани приложения за чат, второ кръгче: Разговорът е евтин


Наскоро разгледахме някои от най-популярните криптирани приложения за чат на пазара, но както някои коментатори посочиха, че дори не са надраскали повърхността на това, което е на разположение. Без допълнително обожание, ето втория кръг от нашия поглед към най-добрите начини да предпазим виртуалните подслушватели от разговора ви.

рикошет

Бившият Торсион, Ricochet се описва като „първата в света частна социална мрежа в партньорска мрежа“. Тя позволява на потребителите да публикуват, да се обаждат, да чатят и да споделят информация, но не записват нищо от тази информация. Използвайки комбинация от P2P архитектура и мултикаст, услугата създава почти невидим електронен отпечатък, описвайки се като „BitTorrent за Comms“. Чрез директното свързване на потребителите, вместо да разчита на множество сървъри, Ricochet ограничава възможността за случайна загуба на данни или компромиси.

Ricochet се предлага за Android, iOS и BlackBerry OS.

TorChat

Не е изненадващо, че TorChat работи по анонимната мрежа Tor, за да предложи защита при чат. За да комуникирате, всичко, от което се нуждаете, е TorChat ID на нов контакт, заедно с тяхното име. Програмата за чат е свободно достъпна в GitHub и е известна още като torchat2, изградена на Lazarus и Free Pascal. Въпреки че оригиналната имплементация на Python все още е налична, torchat2 улеснява създаването на нови приставки за IM приложения.

TorChat е наличен за Linux и Windows.

Безшумен кръг

Silent Circle предлага набор от продукти за поверителност, за да отговори на нуждите на потребителите на смартфони, включително криптирани разговори, видеоконференции и текстови съобщения. Ако искате да извършвате телефонни обаждания, ще трябва да плащате за абонаментна такса всеки месец и същото важи и за самостоятелното приложение за текстови съобщения - изтеглянето е безплатно, но ако не сте абонат, приложението няма да работи.

Silent Circle е наличен в Windows, а приложението Silent Text е достъпно за устройства с iOS и Android.

Seecrypt

Това приложение за съобщения се фокусира върху силни практики за криптиране, за да защити вашите съобщения, и обещава, че всяко съобщение е криптирано и с нов ключ, заедно с „опаковано в двуслойна криптографска схема за пълна сигурност от край до край“. Платформата SC3 ви позволява да изпращате и получавате защитени текстови съобщения между всяко устройство с активиран Seecrypt по целия свят.

Приложението Seecrypt е достъпно за Windows Phone, Android, iOS и Blackberry OS.

невидим

Unseen е исландско приложение, което предлага частни съобщения, обаждания, имейл и хостинг. Потребителите могат да се регистрират за месечен акаунт или безплатно - безплатно потребителите получават малко количество безплатно криптирано хранилище и споделяне на файлове до 50MB. Потребителите на Premium получават 2 GB хранилище, споделяне на файлове до 40 GB и могат да генерират частни ключове.

Unseen е наличен за Windows Phone, iOS, Android и като Linux приложение.

Gliph

Междувременно Gliph се фокусира върху пазара на онлайн транзакции и предлага пазар, поддръжка на биткойн транзакции и безплатни сигурни групови съобщения. Мислете за това като за еднократна класифицирана секция, в която можете да разглеждате сделки, продавачи на съобщения и да купувате артикули в реално време.

Gliph се предлага както в мрежата за настолни компютри, така и чрез приложения за iOS и Android.

Sicher

Това приложение за сигурни съобщения е проектирано от IM + екип в Германия и предлага 2048-битово криптиране в допълнение към съобщения, които се самоунищожават на персонализиран таймер. Груповите съобщения също са включени в безплатната услуга и включват ползата от липса на „отворени данни“ в push известия, когато пристигат нови съобщения..

Sicher се предлага за iOS, Android и Windows телефони.

Threema

Threema твърди, че е за разлика от други приложения за сигурни съобщения, тъй като те работят със собствен чат сървър, но не могат да четат нито едно от вашите съобщения. Това става с помощта на асиметрично криптиране на самото устройство, а не на ниво сървър, а също така ви позволява да изпращате снимки, видеоклипове и гласови съобщения със същото ниво на криптиране като текстови съобщения - заслужава да се отбележи обаче, че приложението е не е безплатно.

Threema е налична за iOS, Android и Windows Phone.

Wickr

Претенцията на Уикър за славата е, че ви позволява да „избягате от интернет“ и възможността вашите съобщения да се съхраняват завинаги. За целта използва криптиране и декриптиране от страна на устройството и обвързва всички съобщения към приемащото устройство. Можете също така да намерите приятели, без да предоставите списъка си с контакти, да зададете съобщения да се самоунищожават и да не съдържа метаданни.

Wickr се предлага безплатно на iOS и Android.

Bitmessage

Bitmessage е безплатна P2P услуга, достъпна на Github и използва клиент с отворен код. Той е както децентрализиран, така и надежден и ви позволява да изпращате криптирани съобщения както до единични получатели, така и до големи групи.

Bitmessage е наличен за Windows и OS X.

Препоръчано изображение: Viktor Hanacek / picjumbo (изображението е променено)

Криптирани приложения за чат, второ кръгче: Разговорът е евтин
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.