Осигурен достъп: Как да използвате Southwest Airlines в чужбина

Логото на Southwest Airlines лети високо в небето! Околовръстен път

Ако четете това, има вероятност вече да знаете нещо или две за VPN. Може би дори сте ги използвали, за да помогнете да намерите евтини самолетни билети. Но знаете ли, че някои сайтове на авиокомпании са достъпни само в определени страни?

Вземете например Югозапад. Въпреки че е една от най-големите авиокомпании в света, нейният уебсайт, southwest.com, е достъпен само за хора в САЩ и шепа близки държави. В действителност, ако се опитате да го видите от по-голямата част от света, незабавно ще видите това съобщение „Отказан достъп“ на Southwest Airlines:

Снимка на екрана: Страницата с отказ на достъп на Soutwest Airlines е отказана.

Бум, нали?

За да добавите обида към нараняване, няма да имате късмет да намерите билети на сайтове на трети страни като Kayak или Orbitz. Това е така, защото единственият начин да закупите билет от Югозапад е чрез southwest.com. Компанията казва, че това е да помогне да се намалят разходите й, и макар това да е вярно, за клиентите извън САЩ е изключително трудно да се възползват от услугите на авиокомпанията.

Независимо дали искате да се регистрирате в началото, да промените полета си или просто искате да потвърдите маршрута си, невъзможността за достъп до уебсайта може да доведе до редица потенциални проблеми. А когато пътувате, хълцането на полети е последното нещо, с което искате да се справите.

За щастие, има лесно решение. Ако изпитвате страховитата страница „Отказан достъп“ и се чудите защо не можете да получите достъп до уебсайта на Southwest Airlines, това ръководство ще ви покаже как да използвате VPN за криптиране на вашата мрежа и достъп до southwest.com частно и сигурно..

Защо Югозапад блокира извън IP

Southwest Airlines блокира конкретни IP адреси извън САЩ и съседните страни, които обслужва от няколко години. Едно просто търсене в Google ще покаже одоли на страниците на общността, като клиентите излъчват разочарованието си в болезнени подробности.

Въпреки че Southwest не е описал подробно причините за блокиране на достъпа до по-голямата част от света, може да има редица разумни обяснения: едно, тъй като авиокомпанията не предлага международни полети на дълги разстояния, тя иска да ограничи всеки излишен трафик до своя сайт; второ, той иска да ограничи клиентите, които купуват билети в чужбина, и следователно евентуалните спестявания, които крайният потребител може да види; и три, ограниченията на страниците са просто грешка, която Югозападът все още не смята, че е важно да се обърне внимание.

  ExpressVPN стартира услугата Tor onion: Expressobutiolem.onion

Въпреки това, Югозападът изглежда следва случаен модел на блокиране на някои IP адреси, докато позволява на други; някои потребители дори съобщават, че имат достъп до Югозапад, като посетят сайта от друг град в същата държава.

Какво ви трябва за достъп до southwest.com в чужбина

Вместо да прекарвате часове на задържане с обслужване на клиентите или по-лошо, да преглеждате задните страници на публикациите за самопомощ в общността, можете да използвате следните инструменти, за да заобиколите съобщението „Отказан достъп“ и да посетите уебсайта на Югозапад свободно.

Просто се пригответе с:

  • Сигурен VPN (като ExpressVPN!)
  • Вашият Югозапад акаунт (ако имате такъв)
  • Няколко секунди за запазване

Не са необходими външни инструменти или абонаменти; със защитена VPN връзка можете да получите достъп до southwest.com, без да е необходимо да въвеждате номера на паспорта си, информацията за кредитната си карта или личния си адрес (въпреки че ще трябва да предоставите някои от тях, за да резервирате всъщност билет). Плюс това можете да използвате VPN за достъп до Югозапад във всеки браузър, използвайки всяко устройство.

Стъпка по стъпка ръководство за достъп до Southwest Airlines в чужбина

За достъп до уебсайта на Югозапад със защитена VPN връзка, отворете VPN приложението си и се свържете с всяко място на сървъра в САЩ.

Екранна снимка на ExpressVPN: Свържете се с местоположение на сървъра в САЩ за достъп до Southwest Airlines от чужбина.

След като сте свързани, уверете се, че VPN работи, като отворите браузъра си и посетите Проверка на IP адреси на ExpressVPN, за да проверите местоположението ви. Ако вашият IP съвпада с този на вашия VPN адрес, тогава новият ви IP адрес е защитен и можете да продължите с цялата дължима скорост.

  Защо всички трябва да обръщаме внимание на наблюдението на метаданни

Екранна снимка: ExpressVPN е Каква е моята IP страница. Ако се появите в САЩ, можете да получите достъп до Southwest Airlines.

Сега се насочете към southwest.com и използвайте сайта както обикновено. Не забравяйте, че не е необходимо да се регистрирате или въвеждате изрично никакви детайли; но ако вече имате акаунт в Югозапад, сега би трябвало да можете да го използвате както обикновено.

Можете да закупите нов билет или да проверите цените!

Снимка на екрана: Страницата за резервации на Southwest Airlines. Вземете бюджетни полети в чужбина с ExpressVPN.

Мда. Наистина е толкова лесно.

Напомняне: Не забравяйте да използвате VPN, когато летите

Какво общо имат летищният Wi-Fi и авиокомпанията Wi-Fi? С огромен обем на потребителски трафик във всяка мрежа на авиокомпания във всеки даден момент, количеството чувствителни данни, преминаващи между множество устройства, е осезаемо.

Ако искате да сърфирате безопасно – независимо дали сте на земята или във въздуха – не забравяйте да поддържате VPN през цялото време. Като допълнителен бонус можете дори да използвате своя VPN, за да посещавате сайтове, които вашата Wi-Fi мрежа на авиокомпанията ограничава. Това е печеливша печалба.

Осигурен достъп: Как да използвате Southwest Airlines в чужбина
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.