Пет мита, че НСА иска да повярвате за FISA 702

Бинокъл за наблюдение с американски знамена

Актуализация: 19 януари 2018 г.

На 18 януари сенатът официално гласува за повторно разрешаване на раздел 702 на FISA с 65-34 гласа. Президентът почти със сигурност ще подпише законопроекта, а програмата, която даде възможност на правителството на САЩ да проучи гражданите на САЩ и на други граждани извън САЩ, ще остане толкова инвазивна, колкото досега, ако не и повече.

Законопроектът, който позволи на програми за наблюдение като PRISM и Upstream да процъфтява, отхвърли изменение, което има за цел да осигури надзор или прозрачност за него, запазвайки способността си да търси комуникациите на американците без заповед и без да бъде подведен под отговорност.

Трябва да сте наясно, ако не вече, че невинността ви не изключва възможността вашите имейли, текстови съобщения, онлайн активност и други чувствителни данни да бъдат пометени при масово наблюдение в резултат на непроверената власт, която този законопроект дава.

Все още можете да предприемете стъпки за защита на вашите цифрови права и поверителност, като използвате криптиране, за да защитите вашата интернет активност, включително чрез използване на приложения за съобщения с криптиране от край до край като WhatsApp или Signal, VPN със силно криптиране и инсталиране на HTTPS навсякъде на EFF разширение за браузър.

***

Един от най-инвазивните законодателни актове на правителството на САЩ се дължи на повторно разрешение преди изтичането му на 31 декември 2017 г..

Какво е раздел 702 на FISA?

Раздел 702 от Закона за наблюдение на чуждестранното разузнаване (FISA), приет през 2008 г., даде възможност на НСА да провежда програми за масово наблюдение като PRISM и Upstream за събиране на безпрецедентни количества данни както от граждани на САЩ, така и от граждани извън САЩ..

Подобно наблюдение беше разкрито едва когато Едуард Сноудън взриви свирката на НСА през 2013 г..

Раздел 702 от Закона за наблюдение на чуждестранното разузнаване (FISA), приет през 2008 г., даде възможност на програми за масово наблюдение като PRISM и Upstream да събират безпрецедентно количество данни както от граждани на САЩ, така и от граждани извън САЩ..

Раздел 702 на FISA трябва да даде възможност за събиране на съдържанието на електронни съобщения от лица извън САЩ (граждани или притежатели на зелена карта), разположени извън САЩ, стига една от „важните цели“ на тази колекция да получава „информация за чуждото разузнаване . “Но законът дава достатъчно място на НСА да събира информация за собствените си граждани и техните комуникации, което подкопава правото на четвъртата поправка на Конституцията на САЩ да не подлежи на надзор без заповед, подкрепена от вероятна причина.

Сега членовете на Конгреса се стремят да упълномощят раздел 702 и без значителни промени в него, въпреки опитите за коригиране на най-противоречивите части на законопроекта..

ExpressVPN решително се противопоставя на подновяването на раздел 702. Застанете с нас срещу тази драконова програма за масово наблюдение: Подпишете нашата петиция да кажем на Конгреса да прекрати масовото, без гаранция наблюдение, разрешено от раздел 702 на FISA.

Правителството на САЩ се опита да замъгли водите около обхвата на надзора на раздел 702, така че ние от ExpressVPN се заехме да разгледаме петте най-големи мита, в които се опитват да ви убедят, и какви по-грозни истини се крият зад тях.

Подпишете подписката на ExpressVPN 702

1. Раздел 702 не може да се използва умишлено за насочване към американците за наблюдение

Макар че технически е правилно - правителството не може умишлено да се насочи към американските граждани - НСА все още може да събира данни за разговори между целеви чужденци и американски индивиди. Следователно намеренията са без значение, тъй като наблюдението ще включва американски лица.

2. Ако наблюдението с активирана FISA 702 събира комуникации на всеки американец, това е случайно

Не, не случайност. Директорът на националното разузнаване Джеймс Клапър отбелязва в това писмо през юни 2015 г., че разузнавателната общност трябва да събере такива съобщения, за да „разбере мотивациите и плановете на хората в контакт с терористични групи“, като дори посочи домашния тероризъм като причина, поради която те трябва да събира и двете.

Съзнателно и умишлено събирайки информацията на американски лица, правителството очевидно заобикаля конституционните права на техните граждани по четвърта поправка съгласно раздел 702.

3. Агенциите не могат да извършват безотказно претърсване на задни врата на американски лица с раздел 702

Те могат. ФБР и други агенции могат да поискат информация за американски гражданин, чиито комисионни са събрани „случайно“ през 702 г. без заповед. Раздел 702 прескача четвъртата поправка, когато е необходима заповед или съдебна заповед за достъп до комуникациите на лице от САЩ.

Тъй като основната цел е комуникацията на лица извън САЩ, съществува вратичка, при която агенциите могат да поискат комуникация на граждани на САЩ без заповед. След това информацията може да се използва за разследване и преследване на американците по обвинения, които дори не се свързват с тероризма. Което ни води до следващата ни точка ...

4. FISA 702 наблюдение конкретно е насочен само към заподозрени терористи

False. Единственото определение е, че целите не идват от САЩ или не живеят в тях, а „значителна цел“ (не непременно единствена или главна цел) на надзора е да се получи „информация за чуждото разузнаване“. от раздел 702 да включва цели извън тероризма, като журналисти или активисти, които свирят на вътрешните и външните работи на Америка.

5. Ако НСО се опита да злоупотреби с властта си, Съдът на FISA може да ги подведе под отговорност

Не точно. Ролята, която играе Съдът на FISA, е смешно ограничена. От една страна, правителството не трябва да получава заповеди за надзор в съда.

Съдът има „процедури за насочване“, за да се увери, че целите „разумно се вярват“, че са извън САЩ, а процедурите за „минимизиране“ са приети, за да сведат до минимум количеството информация, събрана за американските лица. Но правителството не е длъжно да се обръща към съда на FISA, за да получи заповеди за надзор.

Вместо това съдът просто одобрява процедури, като проверява дали те съответстват на четвъртото изменение на Конституцията. След одобрение съдът вече няма правомощия за или видимост дали правителството остава спазващо тези процедури за случая на тази цел.

Истината за FISA 702

Повторното разрешаване на раздел 702 на FISA в края на тази година ще засили програмите за масово наблюдение на правителството на САЩ, което не само събира масово комуникации, но и позволява безпроблемното наблюдение на гражданите на САЩ, заобикаляйки четвъртата поправка на Конституцията на САЩ.

Ние от ExpressVPN вярваме, че подновяването на раздел 702 на FISA е не само основното ни право на неприкосновеност на личния живот, но и нашите права, залегнали в конституцията на САЩ, включително нашето право на първа поправка на свобода на словото и четвъртото ни право на поправка да бъдем сигурни срещу издирване и конфискации без гаранции..

Не искате вашите права да бъдат отнети? Кажете на Конгреса да сложи край на масовото безсилно наблюдение, разрешено от раздел 702. FISA, подпишете петицията и кажете на своя представител да не гласува за подновяването му.

Пет мита, че НСА иска да повярвате за FISA 702
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.