Включете се в кампаниите на OpenMedia, за да направите интернет по-добро място

освен най-връзка

ExpressVPN се гордее, че работи с OpenMedia в многобройните си проекти, насочени към защита на интернет.

Основана през 2008 г., OpenMedia е неуморна кампания за всички онлайн свободи навсякъде.

Ако искате да отстоявате безплатен интернет, OpenMedia е чудесно място за начало.

Кампаниите OpenMedia включват:

  • Търсете национална широколентова стратегия за Канада: Интернет в момента е класифициран като основна услуга в Канада
  • Защита на интернет: Кампания за неутралитет на мрежата
  • Инициатива на Общността за широколентова връзка: По-добър, достъпен интернет за всички
  • Запазете нашата сигурност: В знак на протест срещу закона C-51
  • Поверителност на границите: Спрете американските граничари да гледат през телефона ви без заповед!

Победата! Интернет е основна услуга за всички канадци!

Канадците искаха универсален достъп до интернет, подкрепа за селските общности, скорост от световна класа, неограничени възможности за данни и минимални гаранции за качеството на техния интернет. И с помощта на OpenMedia получиха всичко!

OpenMedia ръководи близо 50 000 силно движение в подкрепа на интернет като основна услуга. Всъщност зашеметяващите 95% от коментарите към процедурата на Канадската комисия за радио-телевизия и далекосъобщения (CTRC) идваха от поддръжници на OpenMedia!

Това е първият път от телефона, когато CRTC е посочил основна услуга. Сега всички канадци, независимо къде живеят, трябва да имат достъп до надеждни мобилни и жилищни интернет услуги от световна класа.

Защита на Интернет

Отвореният интернет е под интензивна атака в момента. Федералната комисия за комуникации (FCC) – органът, който трябва да защитава достъпа на американците до мрежата, като гарантира, че е свободен и справедлив – е под ново ръководство.

Новият ръководител на FCC Ajit Pai е в основата на интересите на Big Telecom. Ключовите защити, които гарантират неутралността на мрежата, вече са върнати назад. Но все пак компаниите от Големия Телеком искат повече, включително силата да принудят някои от любимите си уебсайтове в „бавна лента за интернет“.

Кажете не на тази визия на интернет.

Общностна широколентова инициатива

Достъпът до интернет в Канада се сравнява неблагоприятно с други държави. Но OpenMedia иска да работи с хората за изграждане на широколентов общност.
Целта е по-достъпен интернет за всички.

Запазете нашата сигурност: C-51 (законът на безразсъдното шпиониране на правителството)

Канада

OpenMedia оказа влияние върху правителствените консултации за национална сигурност и представи интересите на личния живот на канадците. Миналата година те успяха да:

  • Присъствайте и дайте показания на заседанията на постоянния комитет на правителството по въпросите на националната сигурност
  • Лично участие в правителствени консултации за експерти, учени и бизнес лидери;
  • Изградете онлайн инструмента „Запазете нашата сигурност“, който даде възможност на хиляди канадци да участват в правителствения онлайн процес на консултации
  • Стартирайте първия по рода си инструмент за кликване за обаждане. Мощен нов инструмент, упълномощаващ канадците да извикат своите депутати относно C-51 с едно щракване на мишката.

Заедно с хиляди канадци OpenMedia оказва натиск върху правителството да публикува публично 59 000 резултата от консултациите за национална сигурност и да публикува „обобщен доклад“.

Правителството се поклони на натиска и публично пусна първата половина от отговорите.

За да надгради успеха, OpenMedia изгради инструмент за краудсорсинг, за да позволи на обществеността да анализира независимо всички 59 000 резултати от нашите Консултации за национална сигурност. Това огромно количество данни ще бъде достъпно и лесно за смилане за първи път.

Кампанията ще нарисува ясна картина за това, което канадците могат да очакват от правителството по отношение на C-51 и потискащото насипно наблюдение.

Великобритания

Пропуснатите документи разкриват тайния план на вътрешния офис на Обединеното кралство да получи достъп в реално време до текстови съобщения и онлайн комуникации. Има дори противоречиви опити да се принудят компании като WhatsApp да нарушат сигурността на собствения си софтуер.

Този безразсъден план за наблюдение ще направи всички по-уязвими за атаки като неотдавнашното нападение за изкупление срещу NHS.

Включете се в кампанията на OpenMedia Save Our Security UK.

Поверителност на границите в САЩ.

В момента политиците обмислят дали да подкрепят или не защитата на данните в Закона за границите, което ще попречи на американските гранични служители да гледат през телефона или лаптопа ви без заповед.

Лобистите се опитват да убедят политиците, че хората нямат нищо против тази практика.

Включете се в дебата тук!

OpenMedia публикува окончателен доклад за ТЕЦ

ТЕЦ беше катастрофа за Канада. След пет години преговори и неразгадани милиони изразходвани, споразумението се разпадна пред широкото обществено възмущение от гражданите във всяка страна на ТЕЦ.

Хиляди споделиха своите виждания с правителството по време на консултациите с ТЕЦ – защото е време да предприемем действия въз основа на отзивите на хората.

През 2017 г. Канада ще започне да предоговаря Северноамериканското споразумение за свободна търговия (NAFTA), ще започне преговори за споразумение за свободна търговия с Китай и ще проучи откриването на директни търговски отношения с Великобритания.

Тези критични разговори следват същия недостатъчен път като TPP.
Посетете OpenMedia.org

OpenMedia се надява да премине към нова рамка за договаряне на търговията: тази, която възстановява доверието на обществеността в правителствените процеси и кани канадците да бъдат партньори в консултации.

Времето е да гарантираме, че подходът ни създава отворена, прогресивна търговия.

ExpressVPN е горд спонсор на OpenMedia

OpenMedia работи, за да поддържа интернет отворен, достъпен и без наблюдение. ExpressVPN ще продължи да подкрепя своите големи инициативи и кампании за по-добър интернет за всички.

Ако искате да се включите в някоя от тези кампании, посетете OpenMedia.org

Включете се в кампаниите на OpenMedia, за да направите интернет по-добро място
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.