Защо ExpressVPN се плаши от чатботите (и определено не ги използва)

не-chatbots

ExpressVPN не използва чатботи и по уважителни причини.

Докато ИИ се подобрява, той все още не е човек и ще пропусне някои от по-фините (и по-крещящи) нюанси на човешкия разговор. Няма нищо по-разочароващо от задаване на въпрос и получаване на запаси, изрязване и поставяне на отговор от често задавани въпроси, които вече сте разгледали.

Хората са доста добри в общуването, това е една от причините да се развием толкова великолепно и ExpressVPN не вижда нужда да ни заменя с машини все още.

Един ден AI ще премине теста на Тюринг, но дотогава, добре, понякога е добре да се държиш на пътя си. Хората власт. стремя се да спечеля.

Видове чатбот и как работят

Има два типа чатбот и двата са способни да взаимодействат с хората.

Chatterbots

Chatterbot (известен също като talkbot, chatbot, бот или chatterbox) е компютърна програма, способна да разговаря с човек, било чрез реч, или чрез текст.

По-вероятно е чатърботите да се използват в обслужването на клиенти, а някои от тях използват изключително впечатляващо и сложно AI програмиране. Повечето обаче са по-прости системи, които сканират само ключови думи и изтеглят отговор от база данни.

Ботове за интернет релейни чатове (IRC)

IRC бот се свързва с Internet Relay Chat като клиент и следователно се появява на потребителите на IRC като друг потребител. Като цяло, IRC ботът изпълнява автоматизирани функции, а не се занимава с човешкото взаимодействие.

Най-вероятно IRC ботовете извършват чат услуги без контакт с хора, като филтриране на спам и поддържане на блокови списъци.

Когато Chatbots Go Wrong. Много, много грешно

През годините имаше няколко скандала с чатбот, може би най-забележителната беше аферата Ашли Мадисън, където „фемботи“ бяха разгърнати, за да привлекат мъжете потребители. Но експериментът с изкуствен интелект на Microsoft, наречен Tay, астрономически повдигна летвата при драматичен провал на чатботите.

Тей е създаден да имитира 19-годишно американско момиче и беше пуснат в Twitter почти веднага след създаването. Надеждата беше, че Тей ще си взаимодейства и да се учи от хората.

Но Microsoft забрави правило първо: Това е Интернет.

И така Microsoft не е програмирала в Тей никаква концепция за неподходяща или обидна. Осъзнавайки надзора, потребителите на Twitter започват да учат Тей на антисемитски, сексистки, расистки и почти всяка друга обидна измама, която можете да си представите.

По-малко от ден по-късно, Тей беше абортирана, след като публикува ужасяваща серия от расистки и сексистки туитове.

Горкият Тей. Тя правеше само онова, което беше програмирано да прави, а провалът й опира много до краката на човечеството. Доста ужасяващо обвинение за човечеството е да видим как ние като вид превърнахме новородено в супер нацист в рамките на 24 часа.

Тай-TwitterTay Tweet с редактирани всички обидни думи.

ExpressVPN се обслужва от истински хора

Поддръжката на чат на ExpressVPN на живо е 24/7 и 100% човек (какъв момент да сте живи!) Така че, ако имате някакви проблеми, свържете се и екипът ще ви помогне,.

Имате ли някакви приказки за чат? Оставете ги в коментарите по-долу!

Препоръчано изображение: marish / Deposit Photos
Препоръчано изображение: yayayoyo / Депозиране на снимки

Защо ExpressVPN се плаши от чатботите (и определено не ги използва)
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.