3 najboljše razširitve brskalnika za zaščito vaše zasebnosti (posodobljeno za leto 2019)

[ware_item id=33][/ware_item]

Slika brskalnika z zelenim ščitom na sredini zaslona. Ampak počakaj! V notranjosti zelenega ščita je klopa. Super zaščita: Whammo!


Kar zadeva vašo zasebnost, ne obstaja "preveč pripravljena". Zato je ExpressVPN sestavil seznam naših najljubših razširitev za povečanje zasebnosti in varnosti brskalnika. Najboljši del? Vsi so BREZPLAČNI!

Blokatorji oglasov

Z dobrim zaviralcem oglasov prevzemite nadzor nad svojo izkušnjo brskanja. Blokatorji oglasov preprečujejo neprijetnim pojavnim oknom in pripomočkom pošiljanje vaših podatkov oglaševalcem. Medtem ko razprava o blokadi oglasov divja, ExpressVPN meni, da imate pravico do odločitve, katere oglase blokirati in katere oglase dovoliti. Blokatorji oglasov vam omogočajo samo to!

Naš izbor 1: uBlock Poreklo

Namestite iz spletne trgovine Chrome
Namestite kot dodatek k Firefoxu
Namestite kot dodatek k Operi

Kaj je na desetine brezplačnih zaviralcev oglasov, zakaj je uBlock Origin tako poseben? Za začetek porabi manj pomnilnika kot ostali, zato ne upočasni izkušenj brskanja.

Kadar deluje uBlock Origin, vam poda seznam vseh zahtev, ki jih je blokiraluBlock Origin je naš najboljši izbor pri zaviralcih oglasov

Ugotovljeno je bilo tudi, da učinkovito blokira več oglasov kot kateri koli drug zaviralec oglasov. uBlock Origin vam omogoča celo ustvarjanje prilagojenih seznamov, kar vam daje večji nadzor nad tem, katere oglase blokirati in katere oglase dovoliti.

Tu je primer povprečnega časa nalaganja v Chromu z uporabo različnih zaviralcev oglasov.
test hitrosti zaviralcev oglasov

Kot vidite, je uBlock Origin jasen zmagovalec.

Zasedanje: Adblock Plus

Namestite iz spletne trgovine Chrome
Namestite kot dodatek k Firefoxu
Namestite kot dodatek k Operi

Oh, Adblock Plus, kako smo te imeli radi.

Stran Adblock Plus v trgovini Chrome

Do nedavnega je bil Adblock Plus naš zaviralec oglasov. Čeprav zavzame malo več prostora kot uBlock Origin, je bil uspešen.

Adblock Plus v akciji, snema vsak blokiran oglasAdblock Plus je odličen za blokiranje oglasov in skriptov ... za ceno

Na žalost je Adblock Plus pred kratkim ogrožen zaradi tega, ker so nekateri oglasi prehajali v zameno za denar. Prižgite žalostno glasbo trombonov. Kakšen zastoj.

Dude se ne držijo razprodaje Adblock Plus

Samoumevno je, da uBlock Origin v tej kategoriji zmaga.

Razširitve proti sledenju

Razširitve proti sledenju ščitijo vašo anonimnost v spletu, saj preprečujejo sledenje brskanju.

Mnogi oglaševalci uporabljajo piškotke za sledenje kam grete in kaj počnete v spletu - običajno brez vašega soglasja. Za razliko od oglaševalcev oglasov, razširitve proti sledenju blokirajo piškotke in vas ščitijo pred sledenjem in zlonamernim oglaševanjem. Pomagajo vam ostati nevidni v očeh tretjih oglaševalcev.

S pravim razširitvijo proti sledenju lahko svoje navade brskanja držite stran od tretjih oseb, tako da piškotke za sledenje ustavijo na svojih posnetkih.

Naš izbor 1: Badger zasebnosti

Namestite iz spletne trgovine Chrome
Namestite kot dodatek k Firefoxu
Namestite kot dodatek k Operi

Mogoče smo malo pristranski, toda naša izbira za najboljšo programsko opremo za sledenje je zasebnost Badger o zasebnosti Electronic Frontier Foundation.

Stran z zasebnostjo Badger v trgovini Chrome

Badger o zasebnosti pazi, da vas bodo sumljivi tretji osebi spremljali med brskanjem po različnih spletnih mestih, nato pa skočil na vaš zagovor z blokiranjem njihovih piškotkov za sledenje. Mali jazbec je dober prijatelj, ki ga ima ob strani, ko brskate po internetu.

Badger za zasebnost deluje, šteje sledilce, ki jih je zaznalBadger zasebnosti ima hrbet, saj tretjim osebam preprečuje, da bi vas spremljali

Zasedanje: Ghostery

Namestite iz spletne trgovine Chrome
Namestite kot dodatek k Firefoxu
Namestite kot dodatek k Operi
Namestite iz trgovine Microsoft

Ghostery stran proti sledenju v trgovini Chrome

Ghostery deluje podobno kot Privacy Badger, vendar ima nekoliko boljši vmesnik. Obstaja tudi možnost, da svoje podatke delite z Ghostery, da izboljšate svojo izkušnjo. Vendar Ghostery privzeto ne blokira nobenih sledilcev in vam jih omogoča samo vpogled v vmesnik, kjer se lahko odločite, kaj bo z njimi.

Ghostery ima odličen uporabniški vmesnik

Razširitve za zavarovanje spletnega mesta

Ko se oborožite z zaviralci oglasov in razširitvami proti sledenju, bi moral biti državni mehanizem v nastavitvi zasebnosti dobra razširitev za zavarovanje spletnega mesta..

Varna spletna mesta uporabljajo protokol HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure). Spletna mesta, zavarovana s HTTPS, šifrirajo vaše osebne podatke, kot so podatki o vaši kreditni kartici, osebni podatki in drugi občutljivi podatki.

Vendar niso vsa spletna mesta omogočena HTTPS, zato vzemite varnost brskanja v svoje roke z razširitvijo mesta. Tukaj je naš najboljši izbor!

Naš izbor 1: HTTPS Povsod

Namestite iz spletne trgovine Chrome
Namestite kot dodatek k Firefoxu
Namestite kot dodatek k Operi

Ne sprašujte se, ali je spletno mesto, ki ga brskate, varno ali ne. Uporabite HTTPS povsod!

Stran HTTPS Everywhere v trgovini Chrome

HTTPS Everywhere je rezultat skupnih prizadevanj med projektom Tor in EFF. Vtičnik samodejno prenovi zahteve, da vas usmeri na spletna mesta, zavarovana s HTTPS. Če vas brskanje popelje na nezavarovana območja spletnega mesta, vas bo HTTPS Everywhere preusmeril na šifrirano spletno mesto HTTPS in preprečil uhajanje vaših občutljivih podatkov.

Uporabniki ExpressVPN imajo še boljši način uživanja varnosti HTTPS Povsod: Razširitve ExpressVPN za Chrome in Firefox prihajajo z vgrajeno funkcionalnostjo HTTPS Everywhere! (O drugih prednostih razširitve brskalnika ExpressVPN preberite spodaj.)

HTTPS Povsod v akciji vas usmeri k bolj varni različici spletnih mestS HTTPS Everywhere vam ne bo nikoli več treba skrbeti, če boste pristali na nezanesljivem spletnem mestu

Zasedanje: KB SSL Enforcer

Namestite iz spletne trgovine Chrome

Stran s KB SSL Enforcer v trgovini Chrome

KB SSL Enforcer se preusmeri na različico spletnega mesta HTTPS, kadar je ta na voljo. Ker ni treba ročno dodajati pravil, to včasih deluje bolje kot HTTPS Everywhere. Vendar pa vas bo morda prisililo tudi, da obiščete različico spletnega mesta HTTPS, tudi če je pokvarjena.

(Bonus!) Razširitve zasebnosti

Naš izbor 1: Razširitev brskalnika ExpressVPN

Pridobite razširitev brskalnika ExpressVPN za Chrome ali Firefox.

Tako je. Tu je brezsramni čep izdelka. Kar pa velja, da gre za razširitve zasebnosti, preprosto ni nič drugega kot razširitev brskalnika ExpressVPN, ki omogoča daljinsko upravljanje aplikacije ExpressVPN iz brskalnikov Chrome in Firefox. Z obstoječim računom ExpressVPN lahko izkoristite zasebno, anonimno brskanje.

Razširitev brskalnika ExpressVPN ponuja brezhibno povezovanje z aplikacijami ExpressVPN za Mac, Windows in Linux. Poleg tega lahko z najljubšimi funkcijami oboževalcev, kot so vgrajeno stikalo za ustavljanje, zaščita pred puščanjem DNS, blokiranje WebRTC, ponarejanje lokacije, HTTPS povsod in še več, lahko varneje brskate, ne da bi morali vsakič, ko se prijavite, aplikacijo VPN ločeno odpirati..

Razširitev brskalnika ExpressVPN, ki prikazuje možnosti lokacije strežnika.

Namestitev traja nekaj sekund in vmesnik deluje tako kot tradicionalne aplikacije ExpressVPN. Za uporabo razširitve brskalnika ExpressVPN boste morali imeti ExpressVPN za Mac (Različica 7.1 ali novejše), ExpressVPN za Windows (Različica 6.9 ali novejše) ali ExpressVPN za Linux (Različica 2.0 ali novejše).

Upam, da vam to pomaga! Če imate kakršna koli vprašanja o kateri koli od omenjene programske opreme, jih pustite v obliki komentarja spodaj in ExpressVPN vam bo vrnil.

Predstavljena slika: WavebreakmediaMicro / Dollar Photo Club

3 najboljše razširitve brskalnika za zaščito vaše zasebnosti (posodobljeno za leto 2019)
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.