Bodite pametnejši vsak dan s ExpressVPN: Kako zmagati v spletni vojni za oči

Ponazoritev možganov v glavi.

Pametnejši vsak dan je eden najbolj priljubljenih znanstvenih kanalov na YouTubu. Morda ste že videli njegovega ustvarjalca, Destina Sandlina, kako molzi strupene ribe, strelja pištole pod vodo ali se nauči voziti kolo nazaj v enem od njegovih neskončno zabavnih videov. Že leta smo oboževalci.

Zato z veseljem sporočamo, da ExpressVPN sponzorira najnovejši projekt Smarter Every Day: tridelna video serija, ki raziskuje, kako našo pozornost silijo zlonamerni akterji na družbenih medijih - borijo se za tisto, kar Destin imenuje "bojno polje uma. ”

Kako smo vsi postali žrtve manipulacije z algoritmi

Serija bo sledila Destinu, ko se je poglobil v algoritme, ki se uporabljajo za promocijo vsebine na YouTubu, Twitterju in Facebooku, ter ločil tehnike, ki jih prevaranti in dezinformacije uporabljajo pri preizkušanju teh algoritmov in izkrivljanju družbenih medijev. Pogovoril se bo tudi z nekaterimi vodilnimi inženirji Silicijeve doline o protiukrepih, ki se uporabljajo za boj proti takšnemu varljivemu vedenju. Gre za presenetljivo težko igro mačk in mišk z resnimi posledicami ne samo za internet, temveč tudi za družbo kot celoto.

V prvi epizodi serije Destin na YouTubu raziskuje "koordinirano neavtentično vedenje" in kako manipulira z algoritmom spletnega mesta, da pridobi poglede in dolarje.

V drugi epizodi s strani voditeljev Twitterja in drugih strokovnjakov slišimo o dirki z orožjem za "manipulacijo s platformo". Twitterjeva vodja integritete spletnega mesta Yoel Roth prvič razkrije osupljivo statistiko, da se vsak teden v neusmiljeni bitki proti zlonamerni dejavnosti 6–7,5 milijona Twitterskih računov samodejno odstrani - približno 10 do 12 na sekundo.

Spremljajte tretjo in zadnjo epizodo serije na Facebooku. Destin bo opravil razgovor z inženirji, zadolženimi za preprečevanje neupravičenega vedenja na mestu, ki bo zagotovo osvetljevalo.

Poleg YouTuba, Twitterja in Facebooka

Ko gre za zaslužek v spletu, se zlonamerne tretje osebe ne omejujejo na družbene medije. Tu je nekaj drugih algoritmičnih bojnih polj za vašo pozornost, ki so občutljive za manipulacijo:

Amazonka

Z različnimi taktikami, kot so klikajo, lažni pregledi in dokončno podkupovanje, nepošteni prodajalci na Amazonu lahko umetno povečajo uvrstitev svojih izdelkov. Rezultat? Senčni prodajalci se obogatijo, pošteni kupci pa dobijo izdelke, ki so ponarejeni ali preprosto manjvredni.

Okrog teh nepoštenih prodajalcev je bila ustanovljena majhna panoga, ki "marketinška" podjetja ponujajo nadzor nad tisoči ponarejenih računov Amazona, pripravljenih za lažno iskanje, nakupe in preglede. Nekateri plačani sostorilci ponujajo sprejem praznih paketov, poslanih na resnične fizične naslove, da bi Amazon prepričali o njihovi "pristnosti".

Amazon trdi, da goljufive prakse, kot so te, predstavljajo le „majhen del“ celotne dejavnosti na spletnem mestu, čeprav v zadnjih letih naraščajo pritožbe zaradi zlorabe..

Google in drugi iskalniki

Moč Googlovega algoritma pomeni, da je pogosto tarča nadzora, tudi od ameriškega kongresa. Brez dvoma lahko višja uvrstitev v rezultatih iskalnikov močno vpliva na mnenja iskalcev o pomembnih vprašanjih. Študija iz leta 2015 o učinku manipulacije iskalnika (SEME) je pokazala, da bi lahko pristranski rezultati iskalnikov "neodločene" volivce zasijali za 20% ali več. Še bolj strašno je, da se uporabniki "ne zavedajo manipulacije".

Glede na sposobnost Googla, da oblikuje svoje misli, ne preseneča, da se zlonamerni akterji redno trudijo, da bi algoritem igrali v svojo korist. Kot je za The Guardian povedal Brittan Heller, direktor tehnologije in družbe Lige za boj proti obrekovanju, "Extremisti že leta poskušajo igrati Googlov algoritem z različnimi stopnjami uspeha. Ključ je že tradicionalno povezan z vplivanjem na algoritem z veliko količino pristranskih iskalnih izrazov. "

Reddit in Quora

Kot šesta najbolj obiskana spletna stran na svetu je zbirka novic Reddit potencialni rudnik zlata za tiste, ki si bodo prizadevali za uresničitev. Moderatorji Reddita se tega dobro zavedajo in se zelo trudijo braniti svoj algoritem pred usklajenimi manipulacijami. Vso vsebino je treba predložiti uporabnikom in le najbolj avtentično "nadgrajena" vsebina bo dosegla zaželeno naslovno stran.

Ta strog standard za avtentičnost pa pomaga, da je Reddit glavna tarča za prevare in storitve, ki jih podpirajo. Nekatere storitve prodajajo položnice, ki se začnejo pri 10 za 5,99 USD, do 200 za 39,99 USD.

Ista storitev prodaja tudi vpliv na Quora, skupnost vprašanj in odgovorov, katere uporabniki se morajo registrirati s pravimi imeni. Tako kot pri Redditu bodo vprašanja in odgovori o Quori, ki jih je "povabil" na vrh, deležni zelo velike količine prometa, kateri koli izdelki ali storitve, ki so znotraj njega, pa bodo verjetno močno povečali prihodek.

Vsak dan pametnejši, močnejši in varnejši

Problem usklajenega neupravičenega vedenja, ki se uporablja za manipulacije, napačne informacije ali druge zlonamerne namene, je izziv, ki se ga moramo vsi spoprijeti skupaj. Medtem ko imajo platforme od Facebooka do Googla očitno veliko vlogo, imamo vsi kot uporabniki teh platform tudi eno. S to serijo upamo, da bomo z razvijanjem globljega razumevanja tega vprašanja lahko postali boljši pri prepoznavanju in boju proti slabim akterjem na spletu.

ExpressVPN je bil od nekdaj namenjen krepitvi možnosti internetnih uporabnikov: vračanju nadzora nad njihovim digitalnim življenjem, tako prek naših izdelkov kot tudi obveščanja javnosti o pomembnih vprašanjih zasebnosti in varnosti v spletu. Navdušeni smo, da bo to partnerstvo s pametnejšimi vsak dan pomagalo opolnomočiti še več ljudi, kot jih lahko dosežemo sami.

Bodite pametnejši vsak dan s ExpressVPN: Kako zmagati v spletni vojni za oči
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.