ExpressVPN je pripravljen na hitro proti TPP – a si?

[ware_item id=33][/ware_item]

To je že znani prizor, porjavi broš v tankih, na katerem je pivo z dvojno pestjo, zbadajoče se skupine prijateljev, ki se množijo okoli palic selfieja, in oddaljena puščava spodobne glasbe.


Poletna koncertna sezona je pred nami.

Veliko festivalov z velikimi imeni je super, saj nam dajejo priložnost, da se sprostimo in odpihnemo nekaj pare. Vendar pa je včasih lepo obiskati dogodek, za katerega se zdi, da bo kaj pomenil, mesto, kjer se lahko zataknemo, medtem ko se združimo okoli skupnega razloga. Sliši se opolnomočenje, kajne?

Za družbeno ozaveščene je najbolj vroča vozovnica za poletje Rock Against TPP. Linija je bolna - vključuje Toma Morella iz filma Rage Against the Machine, Izgubljeni alum Evangeline Lilly, Jolie Holland, Danbert Nobacon iz Chumbawamba in drugi. Tura je osredotočena na krepitev ozaveščenosti o grozeči nevarnosti, ki jo predstavlja TPP ali Trans-Pacific Partnerstvo. In ne samo umetniki, ki jim je mar - organizacije, kot so Boj za prihodnost, klub Sierra in ExpressVPN, podpirajo tudi svojo podporo.

Rock Against TPP je že napovedal datume turnej v večjih mestih na zahodni obali, kot sta Seattle in Portland. Najboljši del? Vstopnice so BREZPLAČNE. Vse kar morate storiti je RSVP.

Zakaj je TPP slabo??

Kot je ExpressVPN že večkrat zapisal, je TPP katastrofalen trgovinski sporazum, ki ga je na skrivaj sklenilo 12 držav, vključno z ZDA. Na sporazum so imeli velik vpliv korporativni lobisti. Presenetljivo je, da obstaja nekaj določb, ki bi nas morale zelo skrbeti.

Najbolj grozljivo je nabor novih pravil intelektualne lastnine, ki bi lahko omejili, kako stotine milijonov ljudi delijo informacije na internetu. Pravila, zapisana v pogodbi, so veliko strožja kot kateri koli obstoječi mednarodni sporazum. Wikipedija je proti dogovoru izstopila, ker uveljavlja izjemno dolge avtorske pogoje.

Zaskrbljeni so tudi drugi aktivistični premiki. Skupine za pravice delavcev so zaskrbljene zaradi izgubljenih delovnih mest za proizvajalce, okoljevarstveniki trdijo, da bi dogovor lahko povzročil povečanje števila frakcij po vsem svetu, strokovnjaki za varnost hrane pa so zaskrbljeni zaradi pomanjkanja nadzora nad uvoženimi živili..

Kaj lahko storite, da zaustavite TPP?

Čeprav so voditelji 12 vpletenih držav že podpisali trgovinski sporazum, ga morajo še vedno ratificirati. V primeru ZDA to pomeni odobritev kongresa. Beseda na hribu je, da bo Obamakova administracija po volitvah v novembru poskušala izkoristiti zasedanje hude rame v Kongresu..

Povejte svojemu kongresniku, kaj mislite. Prijavite Rock proti peticiji TPP. Objavite v družabnih medijih s hashtago #RockAgainstTheTPP, da pomagate pri širjenju sporočila in mobilizirate druge volivce. In če lahko, se udeležite turneje Rock Against TPP, da se zleknete in izvedete več.

Ali se boste odpravili na koncert Rock proti Programu TPP? Morda boste našli nekaj podobno mislečih internetnih rockerjev, tako da spodaj zapišete komentar!

ExpressVPN je pripravljen na hitro proti TPP - a si?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.