Šifrirane aplikacije za klepet: Ne dajte jim ničesar za govoriti

Šifrirane aplikacije za klepet: Ne dajte jim ničesar za govoriti

Posodobitev: za vas smo naredili nadaljnjo objavo o še bolj šifriranih aplikacijah za klepet, da bi ohranili zasebnost pogovorov!

Uporabniki mobilnih naprav ob iskanju razkritja NSA in čedalje večjega pregleda družbenih zasebnih komunikacij iščejo načine, kako sporočiti prijateljem in družini, ne da bi skrbeli, da bodo njihove besede, slike in video posnetki prestreženi in pregledani. Rezultat je rastoči trg šifriranih aplikacij za klepet: Tu je šest najbolj zanimivih.

Čajder

Predpostavka antivirusnega guruja Johna McAfeeja, Chadderja je zasnoval Future Tense Private Systems (FTC), podjetje, ki ga je ustanovil McAfee in ima v delu več drugih varnostnih aplikacij..

Chadder je v celoti osredotočen na zasebnost: dešifrirati ga lahko le predviden prejemnik sporočila, vsi ostali pa bi morali videti samo "pohabljeno, šifrirano besedilo." Aplikacija za večpredstavnostna sporočila je na voljo za naprave Android, Apple in Windows kombinacija ECDH s šifriranjem SecP256k1 skupaj z AES 256 in ECDSA za podpis sporočila. Če želite uporabljati aplikacijo, preprosto prenesete, ustvarite uporabniško ime, vzdevek in geslo in začnete pošiljati sporočila. Lahko se povežete z drugimi uporabniki prek svoje mobilne številke in e-poštnega naslova ali ustvarite edinstveno kodo za večjo zasebnost.

Chadder lahko uporabljate v sistemu Android, v napravi iOS in v telefonu Windows. 

Telegram Messenger

Telegram deluje tudi v mobilnih napravah in na vseh namiznih platformah. Ta aplikacija v oblaku močno šifrira sporočila in vključuje mehanizem za samouničenje. Uporablja dve plasti šifriranja, eno za strežnik-odjemalec in drugo za komunikacijo odjemalec-odjemalec, ki temelji na 256-bitnih AES in RSA 2048. Možno je dostopati do sporočil iz več naprav in pošiljati kakršne koli predstavnostne datoteke - storitev je brezplačna in trenutno ni omejitev glede velikosti datoteke ali obsega klepeta.

Telegram lahko uporabljate v sistemih Android, iPhone in iPad, Windows Phone in njihovi spletni različici, ki je na voljo v računalnikih Mac, Windows in Linux.

ChatSecure

Sledi ChatSecure, prej Gibberbot iz podjetja Guardian Project. Ta aplikacija deluje s telefoni iPhone, Mac, Android, Linux in PC, vendar ne nudi podpore za telefone Windows. PC Mag ga je poimenoval ena izmed "najboljših 100 aplikacij za leto 2013" in za zaščito pogovorov uporablja obliko šifriranja brez posnetka (OTR), ki pravi, "da jih nihče ne more beležiti ali prestreči." V kombinaciji razvijalci s pomočjo vtičnika z imenom Orbot trdijo, da lahko zaobide večino omrežnih omejitev in črnih seznamov, ki bi sicer prepovedali šifrirano aplikacijo za klepet.

ChatSecure je na voljo v iOS in Android.

surespot

Glede na spletno mesto aplikacije je Securespot 100-odstotno odprtokodno šifrirano storitev klepeta. Ta zavezanost odprtokodnim programom omogoča, da svet brez pregleda stroškov, pregleda, prispeva k uporabi in celo uporabi njegovo kodo - kljub temu, da se osredotoča na preglednost, pa tudi surespot obljublja varnost in varnost za vsako besedilno sporočilo, sliko in video.

Kako? Storitev ni povezana z vašo telefonsko številko ali e-poštnim naslovom, uporablja več identitet v posameznih napravah, 256-bitni AES-CGM in šifrirne ključe, ustvarjene z 521-bitnim ECDH za zaščito od konca do konca. Če se odločite za brisanje sporočila, ga ne izbrišete le iz telefona, temveč tudi strežnik strežnika in prejemnikova naprava. Poleg tega storitev nikoli ne povrne ali ponastavi uporabniških geslov, da se zagotovi, da računov ni mogoče preprosto ogrožati.

Surespot lahko prenesete iz trgovine Google Play za Android in App Store za iOS. 

KakaoTalk

KakaoTalk, ki temelji na Koreji, ni izvorno šifriran, vendar je pred kratkim uvedel nov način "Secret Chat" s šifriranjem od konca do konca. Deluje tako: uporabniki lahko postavijo klepetalnice, ki omogočajo varen klepet ena na ena. Šifrirni ključ je vedno shranjen v vaši napravi, vsako sporočilo pa je šifrirano posebej. Trenutno so na voljo samo klepeti od osebe do osebe, vendar storitev pravi, da v začetku leta 2015 uvajajo varne skupinske klepetalnice.

KakaoTalk je na voljo v sistemih Android, iPhone in iPad, Windows Phone ter njihovi spletni različici za Mac, Windows in Linux.

Krvavi

Varna aplikacija za sporočila iz BitTorrent-a, ideja Bleep-a je zanimiva: sporočila brez povezave. Ideja tukaj je, da se prijavite, pošljete sporočilo prijatelju, tudi če ni na spletu, in mu nato sporočilo, ko se prijavi. Zaenkrat to še ne deluje: sporočila se pošiljajo le, ko sta obe strani na spletu. Toda Bleep kmalu obljublja resnično "asinhrono" podporo, ki ne bo uporabljala strežnikov, ampak namesto njih shranjuje samo vsebino v napravi. Aplikacija bo s pomočjo distribuiranih tabel Hash (DHT) shranjevala podatke brez povezave, dokler niso bili pridobljeni, nato pa bo odstranila vse sledi informacij.

Bleep je mogoče prenesti v naprave iPhone in Android.

Aplikacije šifriranih sporočil ponujajo edinstvene prednosti: mnogi navajajo "zabavo" kot del svojega tona, ker ste svobodni biti sami, ne da bi prišli do pretiravanja ali opazovanja. Kot VPN zaradi svojih duhovitih pripomb, smešnih fotografij in smešnih videoposnetkov se tudi te aplikacije vse bolj uveljavljajo in prav tako - vsi si zaslužijo pravico, da so na povpraševanje neopaženi in neprebrani..

Predstavljena slika: Viktor Hanacek / picjumbo (slika je bila spremenjena)

Šifrirane aplikacije za klepet: Ne dajte jim ničesar za govoriti
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.