Kako v štirih preprostih korakih popolnoma izginiti na spletu

Kako v štirih preprostih korakih popolnoma izginiti na spletu

Brez zaščite hitro postanemo pregledni na spletu. Agencije za pregon, korporacije, oglaševalci in celo naši vrstniki lahko vidijo vsak korak, ki ga naredimo na spletu.

Na srečo je za prehod od popolnoma preglednega do popolnoma nevidnega potrebno le nekaj preprostih korakov. Da, potrebno bo truda in občasne žrtve, ne pa tudi spretnosti močnega računalniškega čarovnika.

življenje brez mobilnih naprav

1. korak: Zapustite svoj mobilni telefon

Najbolj vsiljivo sledenje, ki ga doživljamo, je nedvomno skozi nenehno povezovanje naših mobilnih naprav.

  • Telefonski operaterji lahko v nekaj metrih najdejo vse s SIM
  • Ko se mobilna naprava prijavi v telefonsko omrežje, se identificira tako s serijsko številko samega instrumenta kot s kartico SIM

Podatki, zbrani iz vašega telefona, so redno dostopni vladam. Hendijski sindikati lahko dobijo dostop tudi prek skorumpiranih zaposlenih ali pozabljenih na prostem.

Odstranjevanje kartice SIM morda ne bo dovolj, če želite popolnoma izginiti. Vaš telefon se lahko še vedno poveže z omrežjem brez vaše vednosti (na primer v primeru, da morate klicati v sili).

Dobra zamenjava za mobilni telefon je tablični računalnik brez držala za SIM kartico, na primer iPad. IPod touch je tudi odličen nadomestek.

Prepričajte se, da operacijski sistem vaše naprave naključno naslovi svoj MAC naslov, da ga ne morete prepoznati po omrežjih Wi-Fi, ki jih uporabljate (kot iOS).

Najti primerno mobilno napravo je res težko. Številni telefoni zahtevajo račune pri Googlu ali Appleu, ne prejemajo rednih posodobitev ali nimajo kritične programske opreme, kot je Tor.

šifrirano e-pošto

2. korak: opustite e-pošto in socialne medije

To je težko ne zato, ker zahteva tehnične spretnosti, ampak zato, ker boste za seboj pustili ljudi, ki vas ne bodo spremljali, v anonimni mrak, ki se skriva za bleščečim svetom velikanov socialnih medijev, podprtih z rizičnim kapitalom..

Brez telefonske številke se ne boste mogli prijaviti na številne storitve. Tudi za plastmi omrežij za anonimnost računi družbenih medijev spremljajo vaš vsak klik in komentar in jim dajejo veliko moč nad vami.

Življenje v celoti brez e-poštnega računa ali telefonske številke morda ni mogoče. Lahko razmislite o svojem lastnem e-poštnem strežniku, čeprav je to varno.

Če želite ohraniti anonimnost in ohraniti uporabo e-pošte, poiščite plačanega ponudnika, ki sprejema Bitcoin in dopušča povezave prek omrežja Tor, v najboljšem primeru preko .onion naslova.

Morda boste lahko našli tudi prodajalca, ki ponuja anonimno telefonsko številko za uporabo Bitcoin. To bi bilo koristno za vse račune v družabnih omrežjih ali klepete, ki jih želite vzdrževati.

Odločite se za komunikacijska omrežja, ki so združena ali decentralizirana in za prijavo ne potrebujejo e-poštnih naslovov ali telefonskih številk. Odlična primera sta Jabber (s šifriranjem brez posnetka) in Bitcoin-om navdihnjeno Bitcoin omrežje (še vedno v beta različici).

tor-browser-vpn

3. korak: Šifrirajte vse in pot skozi Tor

Tor je počasno in dolgočasno, a zelo učinkovito omrežje anonimnosti. Ni popolno, a najbližje je skrivanju vas in vaših stikov drug od drugega.

Poleg uporabe storitve Tor boste morali šifrirati tudi vse svoje komunikacije. Ne izmenjujte šifriranih e-poštnih sporočil, klepetov ali shranjevanja nešifriranih podatkov v spletu.

Za brskanje po spletu uporabite brskalnik Tor, najbolje v operacijskem sistemu, kot je TAILS.

Sčasoma boste naleteli na spletna mesta, ki ne bodo prikazovala vsebine, razen če se prijavite ali preklopite nazaj na običajni brskalnik - jasen znak, da se morate temu spletnemu mestu izogniti.

anonimno plačilo

4. korak: Uporabljajte samo bitcoin in gotovino

Ne uporabljate samo, ko uporabljate svoje naprave ali račune, temveč tudi vsakič, ko opravite elektronski nakup.

Plačilo z debetno kartico ali PayPal vas bo identificiralo in poiskalo. Verjetno je najbolje, da v celoti zaprete svoj bančni račun in vse kartice.

Naučite se, kako anonimno uporabljati Bitcoin

Korak bonusa: uporabite VPN

Tor je široko uporabljana programska oprema in ohranja milijone ljudi na varnem. Vendar pa vlade in ponudniki internetnih storitev še vedno sumljivo gledajo.

Če želite pri Toru skriti svojo dejavnost in obdržati funkcije anonimnosti, prikrijte domači internetni promet z namestitvijo programske opreme VPN neposredno na usmerjevalnik.

Pri zasebnem omrežju VPN vaš ponudnik internetnih storitev ne bo videl, da uporabljate Tor ali celo katera vozlišča Tor se povezujete. Pravkar bodo videli IP vašega strežnika VPN in povezavo, ki je videti kot običajna šifrirana seja brskanja.

Kako v štirih preprostih korakih popolnoma izginiti na spletu
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.