Poraba za varnost: Ali je nedržavni nedržavni agent za Bitcoin?

bitcoin-hacked-by-nsa

Kripto valuta Bitcoin nima enostavno. Čeprav bi moral biti sistem virtualnega denarja v teoriji varen, učinkovit in ponuja način za revolucijo v finančni industriji, stvari niso vedno potekale po načrtih. Mt. Gox je dober primer - milijoni dolarjev domnevno varne valute so preprosto izginili, uporabnikom pa ni treba več pomagati. Še več, ceno bitcoinov je bilo zgodovinsko težko napovedati, pa tudi valuta, ki se je podala na širše trge, stvari ni olajšala. Na primer, v ZDA so na primer v New Jerseyju policisti nedavno obtoženi prodaje ukradene opreme za rudarjenje bitcoinov. Vse to pa je malo primerov v primerjavi z novo teorijo, ki sestavlja kroge: Ali je Bitcoin zlomil NSA?

Prsti v mnogih pitah

Glede na članek Pro Publice, je NSA doživela velike zmage v boju za prekinitev šifrirnih metod in dostop do podatkov skoraj katere koli korporacije na svetu. To vključuje bančne evidence, intelektualno lastnino, zdravstvene informacije in e-poštna sporočila, ki jih pošilja ameriška javnost na splošno. S tem se soočajo z zagotovili ponudnika internetnih storitev, da so vohunski podatki varni in nedosegljivi. Za tiste, ki so seznanjeni z delom Edwarda Snowdena, razodetje ne bi smelo biti veliko presenečenje; po tem, ko je agencija odbila dovoljenje za vstavljanje "zadnjih vrat" v šifrirane sisteme po vsej državi, so se preprosto borili pod zemljo in spodkopavali tehnologije šifriranja, eno za drugim.

V prispevku Pro Publica trdijo, da ta prizadevanja dejansko vplivajo na javno varnost, za katero agencija NSA trdi, da jo želi podpreti, saj obstoj šifrirnih razpok in zaokrožitev omogoča zlonamernim akterjem, da uporabijo ta ista orodja in ogrozijo ameriške institucije. Toda tu se ne ustavi. Zdaj nekateri uporabniki bitcoinov verjamejo, da NSA aktivno poskuša kriti kriptovalute in pridobiti vpogled v prenos sredstev - tako teroristov kot zakonitih državljanov - po vsem svetu.

Kopanje globoko?

Nedavni članek NewsBTC trdi, da je bitcoin skupnost pod nadzorom in da je z izboljšanimi tehnologijami za prebijanje kod le nekaj časa, preden NSA zlomi to storitev - če je že ni. Kot je razvidno iz dokumenta o proračunu obveščevalnih agencij, nacionalna vohunska organizacija še vedno "vlaga v revolucionarne kriptovalitske zmogljivosti za poraz nasprotne kriptografije in izkoriščanje internetnega prometa." V resnici bi z denarjem in vladnim mandatom na razpolago, zakaj ne bi NSA začnejo kopati v bitcoin strežnike?

Že tam

Glede na skupino, imenovano "projekt CIA", je za nastanek bitcoina morda odgovoren NSA ali CIA. Projekt trdi, da je ustvarjalec bitcoinov Satoshi Nakamoto na Bitcoin forumu redno odstranjeval objave v zvezi s CIA in nikoli ni pustil niti enega osebnega pojma o sebi. Še več, njegovo ime v japonskem jeziku približno pomeni "centralna inteligenca". To je najboljši dokaz v najboljšem primeru, toda nedavni članek Cryptocoins News ugotavlja, da so leta 1996 raziskovalci varnostnih agencij NSA objavili članek: Kako narediti kovino: kriptografija ali anonimna elektronska gotovina tako na poštnem seznamu MIT kot v Ameriškem zakonskem pregledu. V prispevku je opisan sistem, podoben bitcoin-u, zaradi česar so nekateri namigovali, da je bil celoten projekt vse prej kot motnja NSA.

Denar v roki

Je torej bitcoin nesojenec NSA ali pod napadom vohunske agencije? Za uporabnike bitcoina to v resnici ni pomembno; v vsakem primeru so lahko njihovi podatki ogroženi. Na voljo imate nekaj možnosti, da ostanete na varnem. Eden se odloča za zelo varno denarnico, kot je Case, za katero sta potrebna dva podpisa za overitev vsake bitcoin transakcije. Case je popolnoma samostojna pomnilniška naprava, ki ob aktiviranju ustvari svoj zasebni ključ. Deluje le, če je ta ključ seznanjen z drugo tipko ob strani in vašimi biometričnimi podatki. Druga možnost je, da se vsem bitkomom izognemo - vsaj dokler ne bo jasno, koliko nadzora imajo NSA in druge agencije nad njegovim delovanjem..

Digitalne valute so na njihovi strani enostavne za uporabo, vendar je varnost pogosto neopazna. Bitcoin je morda malo več od hekerskega projekta NSA ali špijunske agencije.

Predstavljena slika: George Hodan / Public Domain Pictures.net in bitcoin (slike so bile spremenjene)

Poraba za varnost: Ali je nedržavni nedržavni agent za Bitcoin?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.