Ta kongresnik želi pretvoriti Tajvan v blockchain otok. Vprašali smo ga, kako.

Profilni posnetek tajvanskega zakonodajalca Jasona Hsuja.

Minilo je več kot deset let od rojstva Bitcoina, in čeprav je veliko kripto valut prihajalo in odhajalo, se je tehnologija pod vsemi, blockchain, izkazala za odporne na modu in neuspešne ICO-je.

En zakonodajalec na Tajvanu želi integrirati tehnologijo blockchain na nacionalni ravni in vso državo premakniti k uporabi tehnologije blockchain za več kot le kripto valut.

Jason Hsu, ki ga je Vitalik Buterin Ethereum imenoval "kripto kongresnik", tajvanski zakonodajalec s podjetnikom, ki želi otok narediti zavetje za ljudi, ki delajo na različnih aplikacijah blockchain tehnologije.

Vprašali smo ga, kako načrtuje, da bo delal prav to.

Preden ste postali poslanec, ste bili podjetnik: Zakaj ste postali zakonodajalec?

Preden sem postal poslanec, sem bil tehnološki podjetnik. Želel sem premostiti vrzel med tehnologijo in javno politiko ter odstraniti pravne ovire na področju tehnoloških inovacij na Tajvanu, zato sem leta 2016 kandidiral kot zakonodajalec. Od takrat sem razvil in uvedel zakonodajo od kibernetske varnosti in avtonomnega upravljanja vozil do vodstva AI in ustvarjanje peskov.

Vau! To je veliko za zajeti. Nam lahko poveste več o zakonodaji o peskovniku, ki ste jo uvedli?

Septembra 2017, ko je Kitajska prepovedala ICO, sem ugotovil, da lahko Tajvan izkoristi to priložnost za uvedbo prijazne zakonodaje za negovanje in gojenje blockchaina in finančne tehnologije ter v Tajvan prinese več zagonov..

Danes je toliko tehnoloških motenj, ki vplivajo na delovanje našega vsakdanjega življenja in zakon bi to moral odražati ter ustrezno posodobiti. Zato potrebujemo okolje, kjer je mogoče nove ideje preizkusiti in jih vključiti v sedanji obstoječi sistem.

V finančnem sektorju smo predstavili peskovnik, da bi spodbudili dve stvari: priložnosti za začetek tajvanskih finančnih tehnologij in za zagotovitev, da lahko ti zagoni ustvarijo rešitve v svetovnem merilu in razvijejo tehnologije, ki jih lahko uporablja vedno več ljudi.

Verjamem, da v današnjem hitro spreminjajočem se okolju potrebujemo peskovnike na več področjih, kot je peskovnik za medicinsko tehnologijo, tako da lahko preizkušamo nove medicinske pripomočke, ki vključujejo digitalno zdravje.

To ima smisel. Ali pri uvajanju teh predpisov dobijo veliko podpore v parlamentu? Kako enostavno je sprejeti takšno zakonodajo?

Način, kako to deluje na Tajvanu, je izvršni Yuan lahko predlagal svojo različico zakonodaje, vendar pa lahko zakonodajalci predlagajo in pripravijo tudi zakonodajo, tako da običajno imamo različne različice, s katerimi jih lahko primerjamo in sklepajo. Naša izvršna podružnica je še vedno precej konservativna, zato bi moral reči, da imamo skupno smer, ampak kako priti do tja in kako hitro je drugače.

Želim ustvariti priložnosti za mlade, tako da je zame veliko manj prepričevanja mojih kolegov v Kongresu, ampak več za pridobivanje startup-ov, ki bodo podprli moje predloge. Ko ga potrebujem, zagonska podpora ustvarja velik pritisk na odzivnost sodelujočih in uradnikov.

Zbral sem tudi zagon z ministrstvom za finance in Odborom za finančni nadzor na področju zakonodaje o blockchainu in kriptovalutah. Skupaj smo sestavili komisijo za parlamentarno raven za blockchain, zato imamo na krovu medstranske zakonodaje, ki skupaj sodelujejo na dvostranski način, da skupaj ustvarimo okvir.

Zveni, kot da je veliko ljudi za lobiranje. Ali je na Tajvanu veliko skepse glede blockchaina?

Mislim, da bodo ljudje kljub vsemu skeptični, ne glede na to - ko je internet prvič izšel, so ljudje govorili, da je to prevara. Kot zakonodajalec moja naloga je ustvariti pošteno regulativno okolje, kjer se lahko spodbujajo inovacije in so zaščitene pravice potrošnikov. Zakon mora biti oblikovan na način, ki obravnava tako meje, vendar tudi v razumnih mejah, da ustvari zelo ravno konkurenčno obzorje.

Sliši se kot izravnalno dejanje. Kaj menite, da je Tajvan edinstven pri razvoju in uveljavljanju blockchaina?

Tajvanski talent! Večina držav še vedno poskuša ugotoviti, kako izvajati in razvijati tovrstno tehnologijo, medtem ko je Tajvan integrator računalništva, elektronike in polprevodnikov od sedemdesetih let prejšnjega stoletja, zato imamo veliko bazo nadarjenih inženirjev.

S tem v mislih sem si zastavil vizijo, da bi na Tajvanu kot blockchain otoku zgradil pilotske in pionirske projekte, ki lahko ustvarijo dejanske aplikacije za blockchain, kar bi po mojem mnenju najbolj vplivalo.

Super je, da je Tajvan tako napredujoč. Kje drugje vidite izvajanje blockchain tehnologije?

Mislim, da če opazite razvoj te tehnologije, to traja že več let, in šele ko tehnologija pride do uporabne ali priljubljene aplikacije, ljudje začnejo prepoznavati njeno vrednost. V tem primeru smo genezo bitcoina videli že pred desetimi leti in zdaj vidimo vse več aplikacij.

Nato želim uporabiti uporabo blockchaina v vladi. Sodelujem z različnimi službami, oddelkom za zdravje, izobraževanje, pravosodje, da bi uvedel tehnologijo blockchain, tako da lahko povprečen človek na ulici ve, da se naše življenje izboljša zaradi učinkovitosti tehnologije.

Skupaj sem v različnih razvojnih oddelkih uvedel 25 projektov, ki se ukvarjajo z izvajanjem tehnologije blockchain, kot je Blockchain o testiranju drog, upravljanju dobavne verige in sodnih evidencah.

Zelo si zaposlen! Kakšna je prihodnost blockchaina? Ali menite, da se bodo kripto valute sčasoma stabilizirale?

Rekel bi, da je blockchain tu, da ostane, in po vsem svetu se vlade počasi prebujajo do tehnologije. Mislim, da je treba preteči čas, preden se te ovire in težave z letenjem rešijo, toda želim povedati, da to ni binarni postopek odločanja.

Mislim, da lahko fijat in kripto valute obstajajo medsebojno. Kripto je orodje, ki lahko z vidika centralne banke zagotovi alternativno sredstvo za finančno vključenost in ustvari alternativne finančne rešitve za gospodarsko slabše države, kot sta Venezuela in Zimbabve. S kripto valutami bodo ustvarjene bolj pozitivne in svetovno boljše rešitve.

Želim si, da bi se ustvarilo več projektov blockchain ali kripto valute, ki bodo pozitivno vplivali na svet. V nasprotnem primeru smo v kritičnem stičišču za preživetje industrije in tudi za preživetje boljšega človeštva. Moje vprašanje je, da tehnologijo dobimo v rokah ljudi, ki jo potrebujejo.

To je odlično sporočilo. Hvala, ker ste se pogovarjali z nama, kongresnik Jason Hsu.

Če želite dobiti več posodobitev od samega kripto kongresnika, mu lahko sledite na Twitterju.

Ta kongresnik želi pretvoriti Tajvan v blockchain otok. Vprašali smo ga, kako.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.