Tehnologija in agencija: 5 načinov, kako lahko z njimi manipulirate prek spleta

tehnologija in agencija

Ni skrivnost, da je internet močan vir informacij in udobje za vse. Vanj se odpravimo po novice o svetu, se povežemo s prijatelji in družino ter uživamo v vseh vrstah čudovite vsebine.

Ko uporabljamo svoje najljubše spletne storitve, jim je enostavno zaupati in mislijo, da obstajajo samo zato, da nam služijo. A je to res? Pojav tehnologije nam je prinesel veliko ugodnosti, hkrati pa je podjetjem omogočil, da nas usmerjajo v svoje cilje.

Preberite si 5 spletnih taktik, ki so pogosto uporabljene za ugrabitev vašega dnevnega reda in nadomestitev z nekom drugim.

1. Kaj je (ne) v meniju?

Večina ljudi je slišala za burger In-N-Out Burger, kalifornijsko verigo burgerjev, ki slovi po skrivnem meniju. Neinformiranim se zdi, da se ponudbe In-N-Out ne razlikujejo od ponudbe konkurenčnih restavracij. Vendar ljubitelji vedo, da so najboljši predmeti dejansko v tajnem meniju In-N-Out (dobrodošli ste), in te informacije jim omogočajo, da več izkoristijo obisk.

Podobno podjetja pogosto ponujajo delne ali "nadzorovane" menije, ki olajšajo izbiro želenih možnosti, težje pa izberejo tiste, ki bi lahko bile boljše za nas. To deluje, ker pogosto privzamemo, da so prikazane možnosti izčrpne in ne postavljamo vprašanj, kot so: "Ali so to vse možnosti?", "Ali te možnosti dejansko ustrezajo mojim potrebam?" In "Ali ponudnik menijev spodbuja nekatere možnosti pred drugimi? "

Ko se boste naslednjič pomikali po Yelpu, kjer lahko jeste ali česate izdelke na Amazonu, upoštevajte svoj prvotni cilj. Ne pozabite, da ocenite meni glede na njegovo sposobnost, da zadovolji vaše potrebe in ne bojte se poiskati drugih menijev, če trenutni ni dovolj. Izbira je skoraj vedno druga.

2. Uporaba socialnih medijev kot igralnih avtomatov

Ljudje pogosto mislijo, da je najboljši način, da nekoga priklenejo na dejavnost, da jih nagradi vsakič, ko izvaja neko dejavnost. Resnica, morda vas bo presenetilo, če gre za "manj je več".

Raziskovalci so ugotovili, da so različni načrti nagrajevanja najučinkovitejša metoda za oblikovanje želenih vedenj v navade. Temeljni razlog je preprost: Namesto da uporabnika nagradi vsakič, ko uporablja spletno storitev (omogoča, da se ustavi, ko je zadovoljen), je uporabnik le občasno nagrajen. To uporabnika spodbudi k večkratni uporabi storitve v upanju, da bo naslednja ponovitev dejavnosti tista, za katero je nagrajena.

novo všečVsak si upa, da bodo videli vsakič, ko se prijavi: natanko 2 nova obvestila.

Primere tega je enostavno opaziti. Nenehno preverjamo svoje Facebook račune, saj menimo, da bi nas naslednja prijava lahko nagradila z novo fotografijo ali posodobitvijo statusa od bližnjega prijatelja. Vrnemo se k naši najljubši aplikaciji za mobilne igre v upanju, da bo naslednje predstavitev odprla novo raven ali bonus. In tako je tudi, da nas lahko ponudniki teh storitev držijo prikovane na njihovi platformi, pri čemer dobivajo od dodatnega oglaševanja ali nakupov v aplikacijah..

3. Pogrešate, če tega ne preberete…

To je pritegnilo vašo pozornost, kajne? Če je tako, niste sami. Raziskave kažejo, da se ljudje na bolečino izgube odzovejo bolj ostro kot v zadovoljstvo. Medtem ko spletni oglas, ki kupcem sporoča, da "delujejo zdaj za 50 $ popusta!" Morda ne bo preveč učinkovit (kupec ne skrbi preveč za nekaj, kar ni njihovo), lahko isti oglas napišejo, da kričijo "dejanje zdaj ali pa izgubite 50 USD! "

Čeprav je sporočilo večinoma enako, to ponudbo ponovno predstavlja kot nekaj, kar je občinstvo že v lasti in ga lahko izgubi. Kot morda sumite, je to dovolj pogosto, da nekoga prepričamo, da ukrepa za nekaj, česar sploh ni potreboval..

Zato se vam zdi, da si v prihodnjih situacijah zastavite nekaj preprostih vprašanj: Ali resnično potrebujem tisto, kar mi prodaja ta spletna ponudba? Ali je opisana "izguba" dejansko prikrita dodatka, ki je v resnici ne potrebujem?

4. Spustite nogo v vrata (prosite za več)

Vsi imajo tega prijatelja. Veste, tisti, ki vas prosi, da se odpravite v trgovino s pohištvom na nakupovanje oken in vas na koncu prevzame, da nosite in sestavite novo polico, ki jo kupite. To ni dober prijatelj. Žalostno je, da je na spletu veliko ljudi, ki bi vam radi bili takšni prijatelji.

Mnoga podjetja radi uporabljajo tovrstno taktiko "postopnega angažiranja", da vas bodo spremenili (in jim plačali denar). Na primer, proizvajalec kitare vam bo pogosto dovolil, da na svoji spletni strani oblikujete sanjsko sekiro, namesto da bi vas dokončno prosil, da kupite kitaro. Na privlačnem vizualnem vmesniku začnete z izbiro telesa kitare, ki ga želite, premaknete se na želeni most in vrat ter se ovijete z osebno izbranim fretboardom in vzorčastim zaključkom.

Ko vidite svoj dodelani prototip, ste že vložili čas in trud v oblikovanje sanjske kitare, proizvajalcu pa je veliko lažje prodati ta individualiziran izdelek. Brez dvoma jim boste plačali premijo za privilegij, da bodo imeli tudi svoj instrument.

5. Naj bo tako: Čreve brez dna

Drug način, kako vas podjetja držijo zakačene za njihovo vsebino, je, da vam nenehno dajete več. Študija prehranske psihologije je pokazala, da so ljudje, ki pijejo juho iz "skled brez dna" (počasi napolnite posode, pritrjene na mizo), zaužili neverjetno 73% več kot tisti, ki jedo iz običajnih sklede. Uporabniki posod brez dna so tudi ocenili, da v povprečju zaužijejo 140,5 manj kalorij kot v resnici. Ne preseneča, da so podjetja ta vpogled uporabila v svojo korist.

mačka-video-novoSmešni mačji videoposnetki so veliko podobni aspirinu. Če se ne morete spomniti, koliko ste jih zaužili, je odgovor verjetno "preveč".

Nekateri ekvivalenti skodelic brez dna so naši neskončni Facebook vire in YouTubove funkcije za samodejno igranje. Namesto da bi nam omogočili enostavno odklopiti vsebino po nekaj premikanju ali predvajanju videov, nam te platforme nenehno prikazujejo novo vsebino, ki bi vas "morda zanimala". V povezavi z implicitno nagnjenostjo k averziji do izgube ne preseneča, kako mnogi od nas lahko nezavedno vsak dan preživijo ure na teh kanalih in uživajo vsebino, ki je ne potrebujemo, hkrati pa postanejo ponudniki storitev za prihodke.

Spreminjanje svojih razlogov v njihove razloge

Navsezadnje je skupna tema teh pet taktik ta, da podjetja pogosto poskušajo spremeniti vaše razloge v svoje razloge. Mogoče preprosto iščete cenovno ugoden telefonski načrt, vendar vam lahko ponudnik omrežja zlahka privošči nekaj nepotrebnih funkcij, da vas naloži, da se prijavite na dražjo storitev. Mogoče bi radi radi bili v koraku s čezmorskim prijateljem v spletu, toda platforme družabnih medijev vas lahko obdržijo na njihovem spletnem mestu (da porabijo njihove oglase) tako, da vam nenehno prikazujejo posodobitve stanja in fotografije drugih ljudi, ki jih poznate.

Ali to pomeni, da bi morali zaupati vsem, kar vidimo na spletu? V resnici ne. Navsezadnje se zdi malo grobo prisegati na vse tehnologije (in ugodnosti, ki jih prinašajo) preprosto zato, ker nekatera podjetja izkoristijo dodatne možnosti za zaslužek.

Vendar to služi kot opomin, da moramo biti pametni uporabniki interneta - uporabniki, ki cenijo prednosti interneta, se zavedajo svojih spletnih ciljev in ostajajo pozorni na pasti, ki čakajo, ko tehnologiji omogočimo, da te cilje spremeni..

Tehnologija in agencija: 5 načinov, kako lahko z njimi manipulirate prek spleta
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.