Uporabite VPN in prihranite do 50% pri najemu avtomobilov. Res!

Veseli fant potegne palce skozi okno avtomobila.

Reden letalski potnik? Za cenejše letalske karte lahko uporabite tudi ExpressVPN!

Nekatera podjetja za najem avtomobilov in spletna mesta za primerjavo cen pri spletnem rezervaciji avtomobilov naredijo tisto, kar ekonomisti imenujejo "cenovna diskriminacija" glede na vašo lokacijo. Cenovna diskriminacija v bistvu pomeni ponujanje različnih cen za uporabnike iz različnih držav, da bi povečali prihodke.

Ker večina strank običajno išče cene le v državi prebivanja, jih je mogoče enostavno izkoristiti. Na primer, ljudje iz držav, kjer je lastništvo avtomobila luksuz, so morda pripravljeni plačati višjo ceno najema, kot nekdo, ki avtomobil vidi kot osnovno potrebo..

Na srečo vam olajšamo hitro preklapljanje med različnimi lokacijami in nadčutite najemniška podjetja tako, da poiščete najboljše cene na spletu.

Kako najti najnižje možne cene

Če zapustite drage cene in najdete najcenejšo možno ceno najema, je enostavno, če veste, kako to storiti.

Pri uporabi tega posebnega trika se lahko vaša kilometraža razlikuje, vendar zaradi eksperimentiranja predpostavimo, da iščemo najem avtomobila v Los Angelesu, na Dunaju in v Melbournu. Predpostavimo, da so datumi, ki jih želimo najeti, sedem dni pred 1. decembrom 2015 in po njih.

Takole smo naredili:

 • Povezali smo se s strežniki ExpressVPN na sedmih različnih lokacijah.
 • Z brskalnikom Google Chrome v načinu brez beleženja zgodovine smo brskali po nekaj spletnih mestih za najem avtomobilov, kot so Rentalcars, Sixt in Hertz..
 • Po vsakem obisku smo Chrome zaprli in znova odprli Chrome, pri čemer smo v postopku izbrisali vse piškotke.

Spodaj so cene, ki smo jih našli. (Upoštevajte, da so vse cene prikazane v USD.)

LAX-najem-test avtomobila

Zaključek: Američani očitno dobijo najcenejše ponudbe za najem avtomobila v Los Angelesu. Povežite se s katerim od naših ameriških strežnikov in se prepričajte sami!

Dunaj - test-najem avtomobila

Zaključek: Primerjati cene z različnimi IP-ji je vredno. Medtem ko lokalnim prebivalcem znova ponuja nižjo ceno, vam lahko povezovanje z ameriškim strežnikom prihrani denar, če želite najeti pri Sixtu.

Melbourne-test-najem avtomobila

Zaključek: Kaj na Zemlji je s Hertzom? Svojim strankam v Egiptu zaračunajo skoraj sedemkrat več. To je odličen primer avtomatizirane cenovne diskriminacije, ki je šla narobe.

Kot vidite, je vredno uporabiti VPN, da preverite, ali obstajajo različne cene najema. Bodite previdni pri davkih in zavarovanjih, saj jih nekatere strani za vsako državo navajajo drugače!

Nasveti za potovanje za varčnega Globetrotterja

Tukaj je nekaj nasvetov za ločitev:

 1. Če najem avtomobila vračate na drugo lokacijo, od tam, kjer ste ga prevzeli, je morda doplačilo.
 2. Davki morda ne bodo vključeni v vašo prvotno ponudbo.
 3. Morda vam bodo navajali cenejšo osnovno stopnjo pri enem podjetju, vendar boste z vsemi dodatnimi pristojbinami morda plačali več kot drugo podjetje.
 4. Nekateri dodatki, kot so naprava GPS ali sedež za dojenčke, so običajno precej dragi, zato boste morda želeli prinesti svojega.
 5. Lokacija prevzema je pomembna, ko gre za znižanje stroškov. Oglejte si, če je na voljo javni prevoz ali če najemniška družba ponuja storitev prevoza do kamor morate iti.
 6. Če ste mlajši od 30 let, preverite, ali v vaši ceni niso navedeni dodatni stroški zavarovanja.
 7. Glede na to, ali že imate zavarovanje in katero kreditno kartico uporabljate, vam pri najemu morda ne bo treba kupiti dodatnega kritja. Najbolje, da se pred potovanjem preverite pri zavarovalnici.
 8. Preden se odpeljete, se prepričajte, da sestavite pisni dnevnik vsake minutne podrobnosti, vključno s stanjem rezervne pnevmatike, morebitnimi praskami, napakami in / ali oznakami trganja..
 9. Ponavadi ni vredno predplačila za gorivo, vendar se prepričajte, da je rezervoar poln.
 10. Vedno preberite Pogoje sporazuma, zlasti pri najemu v drugi državi.

Upamo, da ste našli ta vodič v pomoč. Varna (in poceni) potovanja iz ExpressVPN!

Predstavljena slika: pathdoc / Dollar Photo Club

Uporabite VPN in prihranite do 50% pri najemu avtomobilov. Res!
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.