Zakaj menimo, da je avstralski zakon o hrambi podatkov grozljiva ideja

Zakaj menimo, da je avstralski zakon o hrambi podatkov grozljiva ideja

V zadnjih nekaj tednih so avstralske uporabnike interneta vznemirjali posledice, da bo Parlament sprejel zakon o obveznem hrambi metapodatkov.

Uporabniki obupno iščejo načine, kako bi prikrili svoje digitalne odtise, saj sprejetje zakona konec marca avstralski vladi podeli pristojnost, da vohuni za svoje državljane.

Novi zakon od vseh ponudnikov telekomunikacijskih storitev, vključno z ponudniki internetnih storitev, zahteva, da uporabniške podatke hranijo do dve leti. Sem spadajo vsi računalniški metapodatki, telefonske številke in naslovi. Zakon prav tako omogoča vladnim uradnikom in tretjim agencijam zunaj Avstralije dostop do teh podatkov brez naloga.

ExpressVPN je razočaran nad to grožnjo svobodi govora in zasebnosti. Kot močan zagovornik internetne zasebnosti in digitalnih pravic menimo, da je to korak nazaj avstralska vlada.

Avstralski uporabniki razmišljajo o svoji zasebnosti v internetu, potem ko je odločitev Zveznega sodišča prejšnji teden dovolila Dallas Buyers Club LLC, da zbere 4637 Avstralcev, ki so si naložili film. Ni presenetljivo, da so uporabniki interneta v Avstraliji besni nad odločitvijo Zveznega sodišča o pritisku na ponudnike internetnih storitev, da predajo osebne podatke svojih strank..

Tudi ta teden je avstralsko združenje za komunikacije objavilo končno različico industrijske kode „tri stavke“, katere cilj je reševanje problema spletnega piratstva v Avstraliji. V skladu s kodo imajo uporabniki interneta tri „opombe“, preden se lahko soočijo z imetniki avtorskih pravic, zato bo njihov ponudnik internetnih storitev prisiljen predati svoje podatke.

Ti nedavni napadi na spletno zasebnost in digitalne pravice so avstralske uporabnike prisilili, da se borijo z uporabo VPN-jev, da skrijejo svoje IP-je in ohranijo zasebne spletne aktivnosti. Ti zakoni o hrambi podatkov se uporabljajo za ponudnike internetnih storitev in telekomunikacijska podjetja. Po drugi strani smo ponudnik VPN-jev in ne beležimo prometa.

ExpressVPN je zagovornik svobode interneta. Žalosti nas, da vidimo, kako internetne pravice Avstralcev počasi izginjajo. Glede na to verjamemo v ustvarjanje odličnih izdelkov, ki bodo uporabnikom pomagali izboljšati njihovo digitalno zasebnost. Sprejeli smo tudi ukrepe za podporo enotnim organizacijam in pobudam, kot so Fundacija za elektronsko mejo, Boj za prihodnost in Liga za internetno obrambo.

Kaj se torej zgodi? Čeprav so v Avstraliji že sprejeti zakoni o hrambi metapodatkov, nikoli ne smemo prenehati braniti svojih digitalnih pravic. Avstralski uporabniki interneta se lahko osredotočijo v prvi vrsti in ostajajo informirani. Niste tehnično pametni? O osnovnih zasebnostih v internetu si preberite naše priročnike za zasebnost v internetu. Želite nekaj bolj naprednega? Oglejte si celovite priročnike EFF za samoobrambno nadzorstvo in preprečite, da bi vas ljudje vohunili.

ExpressVPN ostaja zavezan pomagati uporabnikom interneta - v Avstraliji in po vsem svetu - z nadaljnjim iskanjem načinov za izboljšanje zasebnosti interneta z izboljšanjem naših storitev VPN in s posojanjem svojega znanja in glasu za svetovni boj proti hrambi metapodatkov..

Predstavljena slika: kuzmafoto / Fotografski klub Dollar

Zakaj menimo, da je avstralski zakon o hrambi podatkov grozljiva ideja
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.