5 sfaturi despre protecția împotriva programelor malware

Programele malware sunt peste tot.

Suna înfricoșător, dar este adevărat. Este disponibil atât în ​​mod oficial (instrumente de urmărire statistică de la marile corporații), cât și în mod pur rău intenționat (viruși distructivi sau software de extracție a vieții private) și poate ajunge în mai multe moduri diferite: e-mail, descărcare web, suporturi fizice, torrente și multe altele..

Deși malware este o amenințare permanentă, este ceva care poate fi gestionat cu ușurință, având în vedere instrumentele și acțiunile potrivite, împreună cu un bun simț comun de modă veche. Următoarele sfaturi vor face cea mai bună apărare împotriva programelor malware în numeroasele sale forme.

1. Folosiți instrumente anti-malware

Când vine vorba de protecție împotriva programelor malware, aveți multe aplicații din care puteți alege. Fiecare vine cu avantajele și contra lor - unele pot avea alte funcții pe care le doriți, altele pot rula mai repede, altele pot lua mai multe resurse de sistem, altele pot fi gratuite, dar cu opțiuni limitate. Indiferent de unul pe care îl selectați, asigurați-vă că aveți unul pe computer și că ați dat sistemului dvs. o scanare completă odată ce a fost instalat. Programele anti-malware acționează atât ca instrument de apărare preventivă, cât și de curățare; pe scurt, este o necesitate absolută pentru fiecare sistem.

2. Executați scanări periodice cu un instrument anti-malware

Ați instalat instrumentul anti-malware și sistemul dvs. pare curat. Ești în clar? Da, dar doar pentru moment. Nu uitați, orice fișier care ajunge pe sistemul dvs. poate fi malware, de aceea este important să rulați scanări la intervale programate regulat. Și dacă computerul începe să prezinte simptome tipice malware, începeți scanarea manuală.

3. Țineți actualizat software-ul și sistemul de operare

Patch-urile software pot fi enervante - ajung adesea la ore neoportune și te încetinesc pentru a descărca și instala actualizările. Cu toate acestea, din perspectiva securității, acestea sunt absolut vitale. Toate manierele de aplicații, fie că este un player media, Microsoft Office sau sistemul dvs. de operare, pot avea un „backdoor” (modalități ascunse pentru accesul malware la datele private). Acestea sunt accidente lăsate în urmă de dezvoltatori, iar o parte din procesul de actualizare este eliminarea oricăror post-eliberare în aer liber pe care le găsesc. Astfel, executarea actualizărilor este importantă pentru păstrarea unui sistem sigur, deci asigurați-vă că vă luați timp pentru a face acest lucru.

4. Scanați descărcările

Doar pentru că descărcați ceva nu înseamnă că trebuie să îl instalați imediat. Aproape orice tip de fișier are posibilitatea de a conține malware ascunse, dar cele mai importante fișiere de scanat sunt fișierele executabile: instalatori, lansatoare de aplicații, scripturi etc. Aceste fișiere contează deoarece rularea acestora le dă permisiunea să scrie date în sistemul dvs., spre deosebire de un fișier media, cum ar fi o imagine sau MP3 care este doar vizualizat / redat de o aplicație. Pentru a fi absolut sigur, folosiți instrumentul malware pentru a scana fișierul înainte de a-l descărca. Multe instrumente malware moderne se integrează cu browserele dvs. web pentru a scana automat fișierele pe care le descarcă, dar este totuși bine să efectuați o verificare manuală a stării de sănătate - mai ales dacă este o sursă neoficială. De asemenea, opriți opțiunea browserului dvs. de a deschide automat fișierele descărcate.

5. Folosiți-vă bunul simț!

Primiți un e-mail de la un prieten cu un mesaj ciudat și un link chiar mai ciudat? Vă întrebați de ce ați primit o notificare despre câștigul de bani sau un laptop sau ceva în care nu ați introdus? Internetul este plin de oameni care se ocupă de persoane aleatorii, dispuși să facă acel clic suplimentar, deci nu va fi unul dintre ele. Cel mai bun mod de a vă proteja de malware este să folosiți bunul simț. Dacă vedeți ceva care pare ciudat, întrebați presupusul expeditor de e-mail dacă au trimis un mesaj sau dacă faceți o căutare rapidă pe Google pentru a vedea dacă e-mailul pe care l-ați primit este cea mai recentă înșelătorie (o căutare de obicei produce o explicație rapidă). Amintiți-vă doar că, de obicei, nu există nimic atât de presant încât nu poate aștepta câteva minute pentru a-l verifica. În același timp, este o idee bună să faceți o copie de siguranță a fișierelor critice, astfel încât să vă puteți recupera din orice malware distrugător.

Nu există o soluție unică pentru toate protecțiile împotriva malware. În schimb, va trebui să utilizați o combinație de instrumente software și de propriile dispozitive inteligente pentru a trece prin asta. Cu aceste aspecte, veți putea să navigați confortabil pe web fără să vă faceți griji pentru malware - și chiar dacă unele programe malware vă infectează sistemul, veți ști cum să gestionați situația.

Faceți clic aici pentru a vă întoarce la ghidurile de confidențialitate internet ExpressVPN

5 sfaturi despre protecția împotriva programelor malware
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.