Ce este Bitcoin?

Bitcoin este o rețea de plăți inovatoare și un nou tip de bani.

Bitcoin este un tip de monedă digitală care este creată și deținută electronic și care poate fi transferată între persoane fără intermediar, precum o bancă. A fost creat de o entitate folosind pseudonimul Satoshi Nakamoto în 2009. De atunci, popularitatea sa a crescut și puteți utiliza Bitcoin pentru a plăti aproape orice în ziua de azi!

În întregime open-source, Bitcoin este deținut și controlat de nimeni, toate sistemele sale sunt publice și toată lumea este binevenită să participe la el.

Cum funcționează Bitcoin?

Bitcoin este transferat direct de la persoană la persoană pe internet. Fiecărei persoane i se atribuie un portofel digital în care își poate stoca Bitcoin.

Cum este creat Bitcoin?

Bitcoin este generat de oameni din întreaga lume care rulează programe software care urmează o formulă matematică pentru a produce bitcoins. Acești oameni sunt chemați mineri. Minerii au sarcina de a verifica tranzacțiile, pentru care sunt recompensate cu bitcoins recent generate.

Cum este Bitcoin diferit de moneda tradițională?

În timp ce moneda tradițională este legată de o bancă sau de o țară, Bitcoin este complet descentralizat. Și în timp ce moneda tradițională se bazează pe aur și argint, Bitcoin se bazează pe matematică, făcând din aceasta o formă de criptomonedă.

La fel ca aurul și argintul, bitcoin-urile sunt dificil de exploatat și sunt aprovizionate limitate. Doar 21 de milioane de bitcoini sunt permise să fie produse vreodată de mineri, după care vor înceta să se creeze mai multe bitcoins.

De ce să folosești Bitcoin?

Pentru oameni obișnuiți ca noi, Bitcoin este mai ieftin de utilizat decât multe alte metode de plată, în special atunci când vine vorba de tranzacții internaționale. Acesta elimină orice comisioane suplimentare asociate tranzacțiilor cu carduri de credit, transferuri bancare, comenzi bănești și procesarea cecurilor. Un alt plus important cu Bitcoin este că îl puteți folosi pentru a plăti bunuri și servicii fără a vă furniza numele sau adresa, astfel încât să vă puteți menține confidențialitatea.

Cum obțin bitcoins?

În primul rând, va trebui să creați un portofel bitcoin. După ce ai portofelul bitcoin, vei primi o adresă bitcoin, pe care o vei folosi pentru a primi plăți. Există mai multe modalități de a obține Bitcoin.

Din partea altor indivizi - Puteți primi bitcoins de la alte persoane în schimbul bunurilor și serviciilor. Sau prietenul tău ar putea să-ți trimită bitcoins în schimb de nimic dacă ar fi ziua ta de naștere, de exemplu.

Prin schimbul de monedă - Puteți cumpăra bitcoins folosind portofelul bitcoin cu moneda locală. De asemenea, puteți cumpăra bitcoins în afara portofelului dvs. bitcoin, utilizând acest site pentru a găsi site-uri alternative de schimb valutar.

Devenind miner - Dacă vă simțiți ambițioși, puteți extrage bitcoins singuri, folosind acest ghid ca început.

La un bancomat Bitcoin - De asemenea, puteți cumpăra bitcoins de la bancomatele Bitcoin. Primul bancomat Bitcoin s-a deschis în octombrie 2013 în cafeneaua Waves din Vancouver, Canada. De atunci, mai multe bancomate Bitcoin au apărut în toată lumea!

Cât de popular este Bitcoin?

Bitcoin este cu siguranță în popularitate. În timp ce descentralizarea sa a făcut inițial metoda de plată la alegerea pentru achiziționarea de bunuri și servicii ilicite (gândește-te la droguri și oameni de succes ...), întreprinderile mai consacrate permit utilizatorilor și clienților lor să plătească cu Bitcoin.

(Psst! ExpressVPN acceptă Bitcoin din iunie 2014!)

De asemenea, mulți oameni au contribuit la Bitcoin ca investiție. La fel ca majoritatea investițiilor, totuși, dacă valoarea acesteia va crește sau va scădea ...

Ce face o monedă de criptocurrency Bitcoin?

Conform listelor de pe coinmarketcap.com, acum există șase criptocurrențe majore care susțin că sunt Bitcoin, iar mai multe sunt în lucrări.

În plus față de Bitcoin Cash (care, cu o capitalizare de piață de peste 20 de miliarde de dolari SUA, este probabil cel mai mare pretendent Bitcoin), Bitcoin Gold, Diamond, Private și Dark încearcă într-un fel să depășească brandul pătat, dar strălucitor al Bitcoin.

Definirea a ceea ce face Bitcoin, sau chiar ceea ce definește banii, este dificil. În timp ce Bitcoin poate fi descris ca numerar electronic peer-to-peer (cu accentul pe peer-to-peer sau pe cash), această definiție este valabilă și pentru o gamă largă de criptomonede, unele dintre ele relativ fără legătură cu Bitcoin.

Când privim mai de aproape, este ușor să definiți caracteristici dezirabile ale Bitcoin, cum ar fi comisioane mici, perioade de decontare rapide sau mecanismul de probă a muncii utilizat pentru validarea și generarea Bitcoin. Dar, în același timp, acestea nu sunt caracteristici definitorii - nu toate criptomonedele cu taxe mici, timp de bloc de 10 minute și un algoritm minier bazat pe SHA-256 este automat Bitcoin.

Cum putem spune care este Bitcoinul real?

Un lucru la care toți par să fim de acord este că Satoshi Nakamoto a creat Bitcoin. Nakamoto a menționat blocul Genesis, ceea ce înseamnă că orice definiție dorim să venim probabil trebuie să includă o referire la acest bloc.

Originea din Geneză nu face o definiție mult mai ușoară, însă, întrucât mai multe lanțuri s-ar putea rădăcina în acest bloc. Caracteristica lanțului „cel mai lung” sau „cel mai mult de lucru” (munca unei lanțuri este egală cu numărul de hașe necesare pentru a reproduce un lanț cu același număr de blocuri și aceiași pași de dificultate) ar putea să nu fie foarte utilă, deoarece ar permite minerilor să definească în mod unilateral ceea ce este Bitcoin unilateral.

O definiție mai corectă ar include „cel mai valabil lanț de lucru”, dar ce reguli sunt valabile și care nu? Cu siguranță regulile se pot schimba în viitor, dar în ce condiții un Bitcoin „actualizat” ar fi Bitcoin-ul „real”? Nu este posibilă găsirea unei definiții care să funcționeze nu numai retroactiv, ci și proactiv.

În realitate, singura definiție cu care putem veni care definește în mod adecvat Bitcoin este una foarte nesatisfăcătoare, dar se încadrează îndeaproape în modul în care oamenii văd și folosesc banii în general:

Bitcoin este ceea ce toată lumea din jur crede că este.

Bitcoin este ...

Orice, sau cel puțin orice criptocurrency, teoretic poate fi considerat Bitcoin. În același mod, multe lucruri ar putea aduce bani utili - ceea ce acceptăm ca bani depinde în principal de ceea ce toți ceilalți consideră bani.

Un bun exemplu în acest sens este Testnet, o clonă identică a codului Bitcoin și desfășurată ca cryptocurrency separat. Cu toate acestea, detaliul uluitor despre Testnet este că acesta nu are valoare. Criptocurrencyul fără valoare este folosit de dezvoltatori pentru a-și testa produsele fără riscul de a pierde bani și minat de voluntarii care le dau gratuit.

În mod similar, dacă ceea ce dețineți este cheile Bitcoin sau unul dintre impostorii săi depinde în principal de ceea ce oamenii din jurul dvs. consideră a fi Bitcoin. Deja când utilizați termeni precum „Bitcoin real” sau „versiunea originală a Bitcoin”, semnalizați subtil, dar important că puteți face referire la altceva.

Aflați totul despre Bitcoin

Vrei să știi tot ce există de știut despre Bitcoin? Consultați ghidul complet al ExpressVPN pentru Bitcoin!

Faceți clic aici pentru a vă întoarce la ghidurile de confidențialitate pe internet ale ExpressVPN

Ce este Bitcoin?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.