Ce este o rețea de livrare de încredere și cum funcționează?

„Încrederea” este, în general, o valoare subiectivă pe care o punem oamenilor și lucrurilor pe care credem că ne putem baza. Ne bazăm încrederea pe ceea ce știm sau ne asumăm cu privire la cât de probabile ar fi să ne dărâmăm.

Acest lucru este valabil și în cazul rețelelor de livrare de încredere. Cu toate acestea, termenul definește, de asemenea, un tip specific de rețea, care este distinct de sigur rețele de livrare. A de încredere Conexiunile rețelei de livrare sunt protejate fizic de interferențe. O rețea sigură nu este securizată din punct de vedere fizic, de aceea utilizează de obicei criptarea pentru a proteja datele.

Acest post analizează ce este o rețea de livrare de încredere, cum funcționează și cum diferă de rețelele sigure precum VPN-urile sigure.

Rețelele de livrare de încredere sunt securizate fizic

O rețea de livrare de încredere pe care o utilizați deja este rețeaua de birou sau de acasă. Puteți avea încredere în el, deoarece sunteți siguri:

  •         Nimeni nu a piratat routerul din afară. Datorită jurnalelor de firewall și sistemelor de securitate wireless, știți că hackerii nu v-au accesat rețeaua.
  •         Terții nu au plasat dispozitive rău intenționate în rețea. Dacă nu a fost spartă clădirea dvs., știți că rețeaua dvs. nu a fost compromisă.
  •         Toate computerele din rețea sunt actualizate și sigure. Dacă dumneavoastră sau managerul dumneavoastră IT vă mențineți sistemele în mod regulat, puteți fi sigur că toate vulnerabilitățile cunoscute au fost aplicate.

Cu alte cuvinte, o rețea de livrare de încredere este o rețea cu perete, securizată fizic, care este sub controlul dumneavoastră. Această securitate fizică este cea care o definește drept „de încredere”.

... Dar internetul nu este securizat fizic

Ce se întâmplă atunci când datele părăsesc rețeaua dvs. de livrare de încredere și sunt transmise pe internet?

Conexiunea de internet a ISP-ului dvs. nu este o rețea de livrare de încredere. Când utilizați internetul, știți când datele dvs. au ajuns la destinație: pagina web pentru care ați solicitat încărcări sau încărcarea video apare pe YouTube.

Dar ceea ce nu știți este: cum au ajuns pachetele de date acolo? Este probabil ca datele să fi fost dirijate într-o serie de rețele de livrare. Asta înseamnă că alte persoane au văzut-o și au făcut o copie.

VPN-urile de încredere nu criptează datele

Dacă doriți să creați o rețea de livrare de încredere (adică securizată fizic) pe mai multe site-uri, utilizarea internetului nu este o opțiune.

Pentru ca rețeaua dvs. de arie largă să fie „de încredere”, trebuie să:

  •         Utilizați o conexiune de rețea privată, securizată fizic între toate site-urile
  •         Conectați-vă doar cu site-uri de încredere, cum ar fi rețeaua de acasă sau de birou descrisă mai sus
  •         Gestionați și autentificați conexiunile utilizând un VPN

Deoarece operează pe rețele unde rețeaua de livrare de bază este securizată fizic, o VPN de încredere nu utilizează criptografie sau tunel pentru a securiza date. De ce ar trebui, dacă aveți încredere că hackerii nu pot intra în asta?

Diferența dintre „încredere” și „sigură”

Între timp, VPN-urile sigure nu operează pe rețele de livrare de încredere. Acestea necesită autentificare, conexiuni tunelate și criptare pentru a împiedica terții să vă vadă datele.

Rețelele de livrare de încredere sunt securizate fizic, dar sunt limitate. VPN-urile sigure vă mențin în siguranță online.

Pentru a reveni la definiția inițială de mai sus, cât de „de încredere” considerați că orice rețea ar trebui să depindă de ceea ce știți despre ea - și cât de probabil este să vă dezamăgiți.

Faceți clic aici pentru a vă întoarce la ghidurile de confidențialitate pe internet ale ExpressVPN

Ce este o rețea de livrare de încredere și cum funcționează?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.