Comparație: Cele mai bune pachete gratuite pentru software antivirus

Indiferent dacă aveți un sistem vechi care necesită actualizare sau căutați să navigați pe internet în siguranță pe noul laptop, software antivirus rămâne una dintre cele mai importante instalații de pe computer. Există o mulțime de opțiuni acolo și toate vin cu argumente pro și contra. Deci, care este cea mai bună alegere pentru sistemul dvs.?

Răspunsul scurt este că veți fi bine cu orice software antivirus de încredere, atât timp cât este actualizat. Cu toate acestea, deoarece fiecare are un set de caracteristici proprii, cerințe de resurse și preț, consumatorul exigent poate dori să arunce o privire mai atentă. Deoarece există atât de multe opțiuni premium acolo, acest articol se va concentra doar pe software-ul gratuit – gratuit, așa cum puteți descărca, instala și rula oricare dintre aceste aplicații antivirus chiar acum și nu vă va costa niciun ban.

Iată cinci opțiuni bune în ordine alfabetică cu argumente pro și contra.

Avast gratuit

Pro: Rapid, ușor de utilizat cu o interfață de utilizator intuitivă, care duce la bun sfârșit munca fără să consumi o mulțime de resurse de sistem. Pentru multe computere, puteți multiplica sarcina și puteți experimenta o încetinire minimă. Include funcții care verifică actualizările software și bloatware-urile pe browserele dvs. Web.

Contra: Configurarea de bază poate fi ușoară, dar configurația mai complicată poate fi o problemă, mai ales pentru tehnofob. În timp ce Avast vine cu un instrument anti-malware, nu este la fel de robust sau de eficient decât alte opțiuni autonome.

  Ce este Metadata și Ce înseamnă?

AVG Gratuit

Pro: Integrat standard antivirus, monitorizare web și scaner de e-mail, printre alte funcții. Ușor de rulat fiecare caracteristică individuală și monitorizarea web / e-mail oferă o protecție permanentă.

Contra: Consideră AVG ca jack-of-all-trade, master-of-none. Motorul antivirus obține scoruri medii în urma testării independente. Deoarece există atât de multe caracteristici, acesta poate fi un pachet greu de resurse. În mod similar, interfața cu utilizatorul se obișnuiește. De asemenea, veți primi ferestre pop-up obișnuite care încearcă să vă facă să faceți upgrade la versiunea premium.

Bitdefender Gratuit

Pro: Unul dintre cele mai bune note antivirus existente. Simplu, rapid și extrem de ușor pe resurse cu caracteristici, inclusiv scanarea sistemului și protecția în timp real.

Contra: De asemenea, unul dintre cele mai slabe pachete pe care le veți găsi pentru iterarea sa gratuită, ceea ce înseamnă că veți avea puține opțiuni de ales și fără funcții suplimentare integrate (de exemplu, firewall).

Antivirus Panda Cloud

Pro: Interfață de utilizator curată și simplă, cu caracteristici bazate pe cloud și impact minim asupra resurselor sistemului. Funcționalitatea suplimentară oferă monitorizare suplimentară pentru a vă proteja de amenințările de rețea Wi-Fi deschise și de unitățile USB periculoase.

Contra: Versiunea gratuită vă reamintește constant să faceți upgrade la versiunea premium și vă amăgește accesul limitat la alte funcții. Testele independente arată, de asemenea, că, deși ratele sale de detectare sunt solide, acestea nu sunt cele mai bune.

ZoneAlarm Free

Pro: Acest combo de firewall și antivirus oferă comoditatea unui pachet integrat, mai degrabă decât să folosească aplicații autonome.

Contra: Nu este la fel de bogat în caracteristici ca unele dintre celelalte opțiuni. Baza de date antivirus este actualizată zilnic, nu pe oră, ceea ce înseamnă că s-ar putea să fiți expus la noi răspândiri noi amenințări.

  Cum să vă ștergeți definitiv contul Tinder

Cum rămân aceste programe gratuite? Cele mai multe dintre ele oferă modele premium sau de licență, fie pentru a oferi mai multe funcționalități, fie pentru a opera într-un mediu comercial. Pentru consumatorul general care caută pur și simplu o descărcare gratuită de antivirus, nu vă faceți griji; faptul că nu aruncați un bănuț nu distrage produsul. De fapt, acestea sunt printre cele mai bune pachete software antivirus disponibile, perioada.

Faceți clic aici pentru a vă întoarce la ghidurile de confidențialitate pe internet ale ExpressVPN

Comparație: Cele mai bune pachete gratuite pentru software antivirus
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.