Cum să eliminați Adware

Adware-ul nu este intrinsec rău. Toate software-urile cu publicitate încorporată sunt practic adware. Și asta include multe programe legitime și utile, care sunt finanțate prin anunțuri și, prin urmare, sunt gratuite.

Din păcate, nu toate adware-urile sunt atât de prietenoase. Unele malware inundă ecranul PC-ului cu ferestre pop-up nedorite. Alte aplicații gratuite și servicii online te enervează pur și simplu cu prea multe anunțuri.

Desigur, vrei să scapi de astfel de gunoi invaziv. Iată câteva sfaturi despre cum să faceți față diverselor tipuri de programe adware răuvoitoare și enervante.

Când adware-ul este malware

Cel mai amenințător adware este genul care nu face altceva decât să afișeze reclame pop-up nesfârșite pe desktop. Este în esență malware. O parte din acest adware, cunoscut sub numele de spyware, îți fură și datele și le trimite unei terțe părți.

Probabil, computerul dvs. este infectat cu acest tip de adware dacă:

  • Pop-up-urile apar atunci când nu ați început nici măcar un program. Adware-ul rulează în fundal de la pornire.
  • Anunțurile sunt destinate site-urilor pentru adulți și alte promoții dubioase. Unele adware-uri dăunătoare anunță și produse legitime.
  • Nu sunteți sigur cum a apărut programul pe computer. Programele malware și spyware sunt deseori distribuite prin cai troieni, vulnerabilități ale browserului, descărcări de falsuri și alte mijloace nefaste.

Cum să eliminați adware-ul rău intenționat

Întrucât adware-ul rău intenționat este conceput pentru a-și găsi drumul pe computer și pentru a rămâne acolo, încetul cu încetul, îți scoate nuca, nu este întotdeauna ușor. Programul poate utiliza tehnologii rootkit pentru a-și ascunde fișierele și activitatea. Deci nu este doar un caz de dezinstalare a programului prin intermediul Panoului de control al Windows-ului sau de al arunca în OS X.

Din fericire, există multe alte modalități de eliminare și apărare împotriva programelor adware.

Instrumentele sistemului de operare – Malware-ul este o amenințare atât de răspândită în zilele noastre, încât sistemele de operare majore au propriile lor instrumente de eliminare. Windows oferă „Instrumentul de eliminare software rău intenționat”, care scanează și elimină adware-urile cunoscute. Mac OS X scanează automat descărcările și amenințările cunoscute în carantină. Asigurați-vă că sistemul dvs. este actualizat sau că aceste instrumente nu vor funcționa corect.

Software de securitate terț – Apartamentele populare de securitate și antivirus precum Norton, Kaspersky și McAfee includ toate instrumente de detectare și eliminare a programelor adware. Din nou, asigurați-vă că aceste programe sunt la zi cu cele mai recente definiții. Dacă credeți că computerul dvs. este infectat, executați o scanare. Puteți consulta și cele mai bune opțiuni antivirus gratuite.

Instrumente de eliminare Adware – Există, de asemenea, o gamă uriașă de programe disponibile pentru descărcare, care sunt special concepute pentru a elimina adware. Cel mai bine, multe dintre aceste programe sunt gratuite. Instrumentele populare gratuite includ Spybot Search & Distrugeți, Combofix și HijackThis.

Verificați mai întâi reputația instrumentului dvs. de eliminare

Doar asigurați-vă că utilizați un instrument de eliminare adware de încredere. Programul malware este de multe ori deghizat în descărcări gratuite care pretind că vă oferă un virus gratuit sau instrument de eliminare adware. Aceste descărcări de software de securitate necinstite vor infecta computerul cu mai multe programe malware.

Verificați recenziile pe site-ul dvs. de recenzie tehnică preferată înainte de a descărca programe despre care nu ați auzit. Veți avea o idee mult mai bună despre instrumentele care merită să vă petreceți timpul.

Nu te mai lăsa păcălit

Acest lucru este valabil și pentru descărcarea programelor în general. Cel mai bun mod de a rămâne fără adware este să evitați să vă infectați.

  • Cercetați reputația noilor programe înainte de a le descărca
  • Fii prudent când descarci ceva de pe site-uri web necunoscute și servicii de partajare a fișierelor
  • Instalați software de securitate care scanează automat fișiere noi pentru adware și alte infecții, dacă doriți să fiți mai precaut

Votează cu picioarele pe adware-uri legitime

În sfârșit, adware-ul rău intenționat nu este singurul tip care poate enerva. Când un program real sau un serviciu online te bombardează cu prea multe reclame, trebuie doar să îl scoți sau să nu mai folosești. În multe cazuri, actualizarea la o versiune premium a software-ului va elimina reclamele.

Faceți clic aici pentru a vă întoarce la ghidurile de confidențialitate pe internet ale ExpressVPN

Cum să eliminați Adware
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.