Cum să vă apărați împotriva atacatorilor online și a doxing-ului

Acest ghid îi va ajuta pe oameni să își exprime opiniile online în siguranță, fără teamă.

Pentru informații suplimentare despre rămânerea anonimă online, consultați: Cum să păstrați identitățile multiple și cum pot fi expuse

Protejați-vă identitatea de acționarii online

Nimeni nu știe ce duce la hărțuirea online și nimeni nu știe cum să o oprească. Știm, totuși, că acționarii online și făptuitorii de hărțuire sunt dispuși să meargă departe pentru a-și expune victimele - un act cunoscut sub numele de doxing sau doxxing. Stalking-ul devine adesea o amenințare fizică pentru utilizatorii de internet, dincolo de daunele psihologice și sentimentul de neputință.

Există însă modalități de a vă proteja împotriva hărțuirii online și de a vă asigura că doxingul sau urmărirea nu devin o amenințare fizică pentru dvs. sau familia dvs..

Acest ghid servește ca ajutor pentru cei care doresc să se protejeze folosind mijloace tehnologice. S-ar putea să vă temiți sau să vă confruntați cu hărțuirea online din cauza a cui sunteți sau despre ce scrieți. Poate că ați fost victimă a violenței în trecut sau ați experimentat continuu amenințări la adresa vieții și siguranței voastre. Dacă da, acest director vă poate ajuta.

Dincolo de tehnologie, există multe alte opțiuni de luptă împotriva hărțuirii, cum ar fi ajutorul psihologic și acțiunile legale. Ceea ce este important este să căutați și să primiți ajutor într-un mod sigur.

Disuvenții legali s-au dovedit a fi în mare măsură insuficienți pentru prevenirea hărțuirii online. Din păcate, acest lucru înseamnă că trebuie să luăm măsuri pentru a ne proteja pe noi înșine și pe cei apropiați. Cu toate acestea, există încă speranță, precauțiile împotriva hărțuirii online nu necesită cunoștințe avansate de tehnologie. Soluțiile sunt ieftine și ușor de învățat.

pseudonimelor

Cea mai bună protecție împotriva hărțuirii și a acționarilor online este să vă separați identitatea juridică de mânerul dvs. de internet.

Dacă pseudonimul dvs. online nu este conectat la identitatea dvs. legală, sunt necesare mai puține resurse pentru a vă apăra spațiul fizic și pentru a-i proteja pe cei din jurul dvs..

Pseudonimia nu poate fi întotdeauna o opțiune. Poate, din motive ideologice sau principale, ai ales să nu te „ascunzi” în spatele unui pseudonim. Poate că ați construit deja o marcă în jurul numelui dvs. legal sau ați reprezentat o instituție care necesită utilizarea identității dvs..

Utilizarea unui pseudonim pare rareori o soluție corectă. De ce ar trebui să ne ascundem în spatele unor nume false, în timp ce făptuitorii de hărțuire în mod liber și fără repercusiuni, să-și folosească numele de naștere?

O parte semnificativă a acestui ghid se referă la modul de a stabili și menține pseudonimul. Aceste informații se bazează pe modul în care vă puteți păstra private datele personale sensibile și locația fizică, ceea ce este extrem de important dacă utilizați identitatea legală online.

Identitate juridică

Prin înregistrările publice, de multe ori este surprinzător de ușor să înveți multe despre o persoană cu doar numele legal. Înregistrările de vot sunt publice în unele locuri din întreaga lume, iar informațiile despre proprietatea vehiculului pot fi obținute prin intermediul companiilor de asigurări sau departamentelor guvernamentale.

În mod similar, licențele profesionale și înregistrările judecătorești sunt adesea ușor de căutat și ar putea dezvălui informații personale.

Evitarea detectării

Cunoașterea informațiilor pe care le aveți la dispoziție publică vă poate ajuta să anticipați și să preveniți atacurile care formează acționari online. Căutați în mod regulat online propriul nume sau chiar angajați un investigator privat pentru a compila informații pe care le pot găsi despre dumneavoastră.

Puteți ascunde, în mod legal, înregistrări private cu avocați și societăți comerciale. În mod similar, înregistrarea vehiculului sau proprietatea locuinței pot fi înregistrate la companii din jurisdicții prietenoase pentru confidențialitate.

Rămâneți anonimat pe internet ori de câte ori puteți și aveți grijă la metodele de de-anonimizare. Dezvăluirea numelui tău legal ar trebui să fie o acțiune conștientă și nu altcineva controlată de altcineva. Separarea activității dvs. online între navigare anonimă, pseudonime și nume legal este o bună practică pentru a evita pericolul și frustrarea.

Cum să vă apărați împotriva atacatorilor online și a doxing-ului
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.