Cum se efectuează plăți anonime cu Bitcoin: un ghid pas cu pas

Internetul este locul perfect pentru menținerea mai multor identități anonime. Puteți rula un blog anonim, parodiați contul de Twitter sau ONG-ul muncitorilor – toate fără a asocia identitatea reală și offline cu conturile online.

Dar administrarea acestor identități ar putea solicita să vă ocupați de fonduri. Cum efectuați tranzacțiile financiare online fără a vă compromite identitatea?

Răspunsul este Bitcoin. Când este utilizat corect, Bitcoin vă poate proteja anonimatul, astfel încât nimeni să nu poată lega identitatea dvs. offline de prezența dvs. online.

Acest ghid vă va arăta cum să construiți un mediu sigur în care să comunicați anonim, să navigați pe web și să trimiteți și să primiți bitcoins. Vei începe urmând instrucțiuni simple pentru a configura un sistem de operare separat echipat cu software de confidențialitate. Apoi, veți configura chei de criptare și un portofel Bitcoin pentru a comunica și tranzacționa în privat.

Cum se efectuează plăți anonime cu Bitcoin

Sari la…

 • Setați-vă
  • Pasul 1: Obțineți cozi
  • Pasul 2: Start cozi
  • Pasul 3: Activați persistența
  • Pasul 4: Configurați KeePassX
  • Pasul 5: Obțineți o cheie PGP
  • Pasul 6: Configurați Electrum
  • Pasul 7: Comunicați prin XMPP și OTR
  • Pasul 8: Înapoi totul cu PGP
  • Pasul 9: Repetați pașii de mai sus pentru fiecare identitate pe care o aveți
 • Achiziționați bitcoins
  • Cumpărați Bitcoins în persoană
  • Obțineți Bitcoin de la un bancomat
  • Acceptați Bitcoins ca plată sau donație
  • Bitcoins mine
 • Transferuri obfuscate între identități
  • spirală
  • Joinmarket
  • Darkwallet
  • Sharedcoin
  • Altcoins

Setați-vă

Pasul 1: Obțineți cozi

Tails este un sistem de operare Linux pe care îl executați de pe un DVD sau USB stick. Nu este necesar să îl instalați pe computer. Este livrat cu toate software-urile importante preinstalate și îți orientează tot traficul prin rețeaua Tor.

Cel mai simplu mod de a obține Tails este să cereți cuiva care are deja să scrie o copie pe stick-ul USB folosind programul Tails Installer găsit în sistemul de operare..

O altă opțiune este să descărcați Tails de pe site-ul său oficial, să îl verificați și să îl instalați manual folosind instrucțiunile pas cu pas de pe site. Deși instrucțiunile pot părea confuze la început, acestea sunt bine scrise și nu sunt dificile dacă le urmezi cu atenție.

Pasul 2: Start cozi

Găsiți un computer, conectați stick-ul USB în el sau introduceți DVD-ul în unitate, apoi porniți-l. Unele computere vor detecta automat unitatea și vor începe să ruleze Tails, dar în cele mai multe cazuri va trebui să introduceți configurarea BIOS. Acest ghid vă va ajuta să utilizați BIOS. Dacă aveți probleme, încercați să căutați online pentru a afla cum să introduceți BIOS pentru computerul dvs. particular.

Tot ceea ce faceți în jurul unei anumite identități ar trebui să fie făcut în cadrul Tails, fie că navigați, discutați, efectuați tranzacții Bitcoin sau introduceți documente. Mențineți-vă căutarea concentrată și nu vă conectați la Facebook-ul personal sau la blogul asociat cu o altă identitate dvs. în același timp.

Pasul 3: Activați persistența

Fără activarea persistenței, nu veți putea salva date în Tails.

Sub Aplicații > frac, Selectați Configurați volumul persistent. Pentru a utiliza această opțiune, stick-ul USB trebuie să fi fost creat folosind programul Tails Installer. Dacă v-ați creat stickul USB manual (așa cum s-a descris mai sus), trebuie să copiați Tails peste un alt stick USB. Instalatorul Tails este disponibil Aplicații > frac > Instalator de cozi.

Vi se va cere să creați o parolă. Vedeți postarea noastră pe blog despre Diceware pentru a afla cum să creați parole sigure. Lungimea este mai importantă decât complexitatea. Vi se va cere această parolă de fiecare dată când porniți Tails.

De asemenea, va trebui să selectați ce informații doriți să vă amintiți Tails. Cu cât Tails își amintește mai puțin, cu atât sunteți mai sigur, dar va trebui să vă amintiți mai multe lucruri și să le configurați din nou de fiecare dată când porniți Tails.

Pentru a rula perfect toate caracteristicile de care aveți nevoie în acest ghid vă recomandăm să selectați Date personale, GnuPG, limba engleză stricată, Conexiuni de retea, Marcaje ale browserului, Client Bitcoin, și icedove.

Reporniți Tails cu persistență și introduceți fraza de acces. Nu uitați că numai fișierele din folderul numit „Persistență” vor fi salvate la închiderea computerului.

Pasul 4: Configurați KeePassX

KeePassX este un manager de parole care vă solicită să vă amintiți doar câteva parole și să aveți în continuare parole sigure și unice. Accesați KeePassX sub Aplicații > Accesorii > KeePassX. Creați o nouă bază de date cu parole selectând  Fişier > Creați o bază de date nouă.

Utilizați Diceware pentru a seta o parolă lungă, dar memorabilă, pentru a accesa KeePassX. Aceasta va fi a doua din maxim două sau trei parole pe care trebuie să le rețineți. Toate celelalte parole pot fi create și accesate cu KeePassX.

Salvați baza de date în folderul „persistent” din folderul de acasă.

Pentru a crea o parolă nouă, faceți clic pe butonul cu tasta galbenă apelată Adaugă o intrare nouă.

Dați-i un titlu și completați și celelalte informații dacă doriți. Cel mai important buton este etichetat Gen.. Îl găsiți în câmpul „Repetați”.

Faceți clic pe buton Gen. în dreapta câmpului „Repetați”. Aceasta va genera o parolă aleatorie. Puteți defini lungimea acesteia și dacă ar trebui să conțină numere sau caractere speciale. Pentru o securitate maximă, nici măcar nu o priviți. Nu este nevoie ca tu să o vezi. Și, în cazul puțin probabil în care ceva sau cineva îți captează ecranul, tot ce va vedea sunt stele în loc de parolă. Doar generați-l și copiați și lipiți-l pe site-ul pentru care aveți nevoie.

captură de ecran de Keepassx în acțiune

O captură de ecran de KeePassX. Parola dvs. apare ca puncte.

Pasul 5: Obțineți o cheie PGP

După ce vă aflați în interiorul Tails, puteți crea o nouă cheie PGP Aplicații > Utilități > Parole și chei.

creați o cheie pgp

Creați o cheie PGP.

Faceți clic pe simbolul „plus” albastru sub tastele GnuPG și introduceți un nume și o adresă de e-mail. Puteți genera aceste informații, dar dacă intenționați să utilizați această cheie mai târziu pentru a trimite și primi e-mailuri criptate, ar trebui să introduceți o adresă de e-mail pe care o controlați.

introduceți un nume și o adresă de e-mail pentru a crea o cheie pgp

Introduceți un nume și o adresă de e-mail.

Introduceți o parolă pentru cheia dvs. PGP. Puteți crea o parolă folosind Diceware, KeePassX sau un alt generator de parole aleatoriu de încredere. Veți avea nevoie de această parolă de fiecare dată când trimiteți un e-mail sau decriptați un fișier.

După câteva secunde, cheia dvs. PGP va apărea în lista de chei GnuPG. Felicitări! Acum îl puteți folosi pentru a face copii de rezervă pentru datele proprii sau pentru a vă trimite în siguranță fișiere pe care numai dvs. le puteți accesa. Mai multe despre acest lucru la Pasul 8: Înapoi totul cu PGP.

o semnătură pgp

Aceasta ar arăta semnătura dvs. PGP.

Pasul 6: Configurați Electrum

Portofelul Bitcoin este în curs Aplicații > Internet > Portofel Bitcoin.

Electrum este un portofel Bitcoin ușor. Asta înseamnă că nu se bazează pe propria copie a Blockchain (înregistrarea imuabilă a tuturor tranzacțiilor Bitcoin care au avut loc vreodată), ci se bazează pe mai multe alte noduri.

captură de ecran electrum

O captură de ecran a portofelului Bitcoin ușor Electrum.

Pentru a afla soldul dvs., introduceți adresa dvs. Bitcoin într-un Blockexplorer.

De exemplu, aceasta este adresa Bitcoin a Fondului de apărare Edward Snowden:

1snowqQP5VmZgU47i5AWwz9fsgHQg94Fa

Puteți să-l introduceți într-un Blockexplorer precum Blockcypher (există multe altele) pentru a vedea soldul său și toate tranzacțiile asociate acestuia.

o captură de ecran de blockcypher

Fondul de apărare Edward Snowden din Blockcypher.

Creați un portofel nou deschizând Electrum. Un „portofel standard” va merge bine. Vei vedea 13 cuvinte în engleză, care reprezintă portofelul tău. Această sămânță este mai mult decât o simplă parolă pentru portofel. Oricine are această sămânță vă poate lua Bitcoins, așa că aveți grijă în cazul în care depozitați aceste cuvinte.

Pentru a stoca cu siguranță cuvintele din semințele din portofel, puteți crea o nouă intrare în baza de date KeePassX și le lipiți în câmpul de comentarii sau le puteți scrie pe o bucată de hârtie și o puteți bloca. Oricum, nu-l salvați într-un fișier text nicăieri pe o unitate necriptată.

Apăsați continuare și introduceți portofelul dvs. în fereastra următoare, apoi alegeți o parolă, în mod ideal, creând una cu KeePassX. Veți avea nevoie de această parolă de fiecare dată când efectuați o tranzacție.

Grozav! Acum puteți primi și efectua plăți Bitcoin. Puteți găsi adresele dvs. Bitcoin și soldurile lor la „Adrese”.

Puteți configura mai multe portofele pentru identitatea dvs. Puteți crea un portofel nou pentru o singură tranzacție, dacă doriți. A avea portofele separate face mai ușoară păstrarea fondurilor separate pentru contabilitate sau confidențialitate.

Pasul 7: Comunicați prin XMPP și OTR

Pidgin este un program de chat. Întrucât conturile de e-mail anonime sunt greu de găsit, ar putea fi mai ușor să discutați cu contactele dvs. folosind acest instrument. Singurul dezavantaj este că nu puteți primi mesaje atunci când sunteți offline.

Pidgin este sub Aplicații > Internet > limba engleză stricată.

Lansați Pidgin. Adăugați un cont și alegeți XMPP ca protocol.

Există multe servere publice XMPP. Iată un ghid cuprinzător pentru discuții anonime. Am ales serverul furnizat de motorul de căutare DuckDuckGo, care să fie confidențial.

Alegeți un nume de utilizator, introduceți dukgo.com ca domeniu și alegeți o parolă, apoi bifați caseta Creați acest nou cont pe server. Închideți fereastra și conectați-vă pentru a activa noul cont de chat din Pidgin. Vi se poate solicita din nou să introduceți numele de utilizator și parola. Utilizați KeePassX pentru a crea o parolă sigură și unică.

adăugați un nou cont de chat pidgin

Adăugați un nou cont de chat pidgin este simplu ca o rundă de gâscă de rață de rață.

Adresa dvs. de [email protected] poate fi transmisă contactelor dvs. Va trebui să aprobați toate contactele dvs. individual înainte de a putea iniția o conversație cu acestea. Ați configurat acum XMPP Chat (numit și Jabber). Notă: Chiar dacă [email protected] arată ca o adresă de e-mail, nu este o adresă de e-mail și nu poate fi utilizată pentru a primi mesaje în timp ce nu este conectat.

Pentru a discuta în siguranță, trebuie să utilizați criptarea OTR. Click pe OTR > Începeți conversația privată.

Puteți verifica integritatea conversației făcând clic pe OTR > Autentificați amicul.

Cel mai simplu mod de a verifica în mod fiabil contactele dvs. este de a schimba amprentele în afara chatului, pe care îl puteți vedea mai jos Autentificare manuală. Pentru a partaja amprenta dvs. cu alte persoane, puteți să o lipiți în semnătura de pe un panou de mesaje sau să o publicați pe site-ul dvs. web.

Pasul 8: Înapoi totul cu PGP

Cea mai grea parte a unui proces de backup sigur și totuși privat este să faceți o copie de rezervă a cheii PGP. Cu cât depuneți mai mult efort pentru a bloca cheia, cu atât mai puțin accesibilă devine cheia dvs. în cazul în care aveți nevoie.

Vă recomandăm următoarele: Alegeți o parolă foarte puternică cu Diceware atunci când creați cheia PGP. Încărcați cheia pe un stick USB și lăsați stick-ul împreună cu familia, prietenii sau un avocat.

De asemenea, puteți face mai mult de o copie a copiei de rezervă dacă vă temi că prima copie s-ar putea deteriora sau pierde.

Dacă parola dvs. este suficient de lungă (mai mult de 25 de caractere), nu ar trebui să fie posibil ca nimeni să vă citească comunicațiile sau să vă acceseze copiile de siguranță chiar dacă se apasă tasta, deoarece cheia este încă criptată cu parola dvs..

Vă recomandăm să faceți copii de rezervă regulate ale documentelor pe care nu vă puteți permite să le pierdeți, precum și baza de date KeePassX cu parolă și portofelele Bitcoin.

Selectați toate fișierele și folderele pe care doriți să le faceți backup. Puteți, de exemplu, să selectați întregul dosar „Persistență”. Faceți clic dreapta pe selecție și selectați Criptați. O fereastră vă va întreba cu ce taste doriți să criptați selecția. Selectați doar propria cheie PGP. Nu bifați opțiunea semn cu excepția cazului în care doriți să fie verificabil că această copie de rezervă a fost făcută de dvs. Dacă nu îl semnați și cineva găsește backup-ul, vor ști doar că această copie de rezervă a fost făcută pentru dvs., nu de dvs..

Dacă ați selectat mai multe fișiere, vi se va întreba cum doriți să le împachetați. Vă recomandăm să le criptați ambalate împreună, deoarece acestea lasă cele mai puține metadate și creează un singur fișier care va fi ușor de urmărit, în loc de mai multe fișiere mici. Procesul poate dura ceva. După ce au fost ambalate, veți avea două fișiere: unul care se încheie .tar.gz (pachetul necriptat) și celălalt în .tar.gz.gpg (copie de rezervă criptată). .GPG fișierul este fișierul care vă interesează. Încărcați-l pe un CD sau USB și stocați-l departe.

Când vine momentul să decriptați fișierul, trebuie doar să faceți dublu clic pe butonul .GPG fișier, introduceți parola la cheia dvs. PGP și lăsați computerul să funcționeze. Este înțelept să testați acest proces înainte de a vă baza pe acesta pentru a restabili copiile de rezervă.

Pasul 9: Repetați pașii de mai sus pentru fiecare identitate pe care o aveți

Repetați pașii 1 până la 8 pentru fiecare dintre identitățile pe care le aveți. Ar trebui să aveți un stick USB separat cu Cozi pentru fiecare pseudonim, companie, activitate pe care o controlați și doriți să păstrați separat. Fiecare dintre aceste stick-uri ar trebui să aibă propriile parole, chei PGP și baze de date KeePassX.

separați toate identitățile voastre

Păstrați toate identitățile separate!

Nu etichetați toate acestea în mod evident și luați în considerare păstrarea tuturor în locații separate.

Achiziționați bitcoins

Indiferent cum achiziționezi Bitcoins, probabil că acesta nu va fi anonim. Această secțiune evidențiază câteva opțiuni pentru achiziționarea de bitcoins care sunt relativ private sau cel puțin nu sunt covârșitoare invazive. Pentru a vă crește confidențialitatea, nu transportați dispozitive cu carduri SIM în ele și nu vă conectați niciodată locația cu GPS.

Cumpărați Bitcoins în persoană

Puteți cumpăra bitcoins în persoană la întâlnirile Bitcoin, prin opțiunea „marketplace” a portofelului Mycelium (piața există doar pe versiunea Android) sau găsind comercianți pe platforma localbitcoins.

Cel mai bun loc de întâlnire a comercianților în persoană este într-un loc aglomerat, dar nu aglomerat, care oferă Wi-Fi gratuit. Bibliotecile publice sau cafenelele sunt locuri excelente pentru aceste întâlniri.

Ambele părți ar trebui să acorde suficient timp pentru a aștepta cel puțin o confirmare a tranzacției Bitcoin. Pentru a vă asigura că tranzacția dvs. Bitcoin este confirmată de rețea, nu este necesar să vă aduceți un portofel Bitcoin; doar cunoașterea adresei tale este suficientă. Introdu adresa în câmpul de căutare de pe Blockcypher sau orice alt explorator Blockchain și urmărește cum tranzacția intră și confirmă.

Obțineți Bitcoin de la un bancomat

ATM-urile Bitcoin sunt comune în unele țări, dar rare în altele. Verificați radarul bancomat pentru a vedea dacă există unul lângă dvs. Asigurați-vă că bifați caseta „alte servicii” din colțul din stânga jos sau puteți lipsi în anumite locuri unde bitcoins-urile sunt vândute sub formă de bonuri.

Fiecare aparat diferă în modul în care îți administrează informațiile personale. Unii s-ar putea să nu ceară altceva decât adresa dvs. Bitcoin și numerar, în timp ce alții ar putea dori numărul dvs. de telefon, amprenta digitală sau pașaportul. Încercați doar mașina cu o cantitate mică. Solicitarea operatorului aparatului poate fi dificilă, deoarece există riscul ca acestea să depună un raport de activitate suspect.

Dacă există o supraveghere video la bancomatul Bitcoin, s-ar putea să nu te poți ascunde. Chiar și în continuare, afișarea la un bancomat Bitcoin cu o mască de schi te-ar face să arăți prea bănuitor, indiferent cât de mult îți prețuiești confidențialitatea.

Acceptați Bitcoins ca plată sau donație

Dacă cheltuiți în mod regulat bitcoins, este perfect să le acceptați ca plată, deoarece nu va trebui să vă faceți griji cu privire la cum să le achiziționați. Bitcoins-urile pe care le acceptați nu vor fi anonime, deoarece ar putea exista o înregistrare undeva pe care v-au fost plătite, dar este probabil că este deja mai dificil să vă conectați pentru un observator pasiv decât bitcoinele pe care le cumpărați la un schimb, unde înregistrările sunt păstrate în detaliu și puse la dispoziția mai multor părți.

Bitcoins mine

Mineritul Bitcoin nu este profitabil pentru pasionați, dar dacă aveți nevoie de un flux constant de Bitcoin și aveți acces la electricitate ieftină și aer rece gratuit, împreună cu excesul de capital care se află în jur, poate fi o alternativă interesantă pentru achiziționarea de bitcoins.

Pentru a mina Bitcoin, primește-ți o mașină minieră Bitcoin, plătită cu numerar sau card de credit, conectează-l, indică-l către o piscină minieră și urmărește veniturile zilnice.

Fiți conștienți, totuși: faceți un pariu imens pe rețeaua Bitcoin și există multe moduri în care vă puteți pierde investiția. Asigurați-vă că citiți multe despre acest subiect înainte de a începe!

Transferuri obfuscate între identități

De fiecare dată când mișcați fonduri între identitățile dvs., va trebui să le obțineți. Pentru a face acest lucru, puteți „obtura”, „tumba” sau „amesteca” bitcoinsul dvs. Există multe modalități de a face acest lucru, multe dintre ele fiind descrise în ghidul nostru complet privind protejarea vieții private cu Bitcoin. În această secțiune recomandăm serviciile care folosesc conceptul de „Coinjoin”, în care tranzacțiile multor utilizatori sunt combinate într-o singură tranzacție pentru a obține care utilizator controlează ce fonduri.

spirală

Helix folosește un lanț lung de tranzacții cu monede pentru a vă arunca bitcoinsul.

Grams, producătorii Helix, încearcă să fie Google al web-ului întunecat, indexând site-uri web întunecate, construind recenzii și permițând utilizatorilor să-și amestece și să-și declanșeze monedele.

Utilizarea Helix necesită abonament, dar puteți utiliza Helix Light fără abonament. Navigați pur și simplu la http://grams7enufi7jmdl.onion/helix/light și introduceți adresa destinatarului (sau adresa identității dvs. către care doriți să trimiteți bitcoins). Puteți adăuga o întârziere aleatorie (care poate fi de câteva ore) și puteți solicita mai multe straturi de tranzacții pentru a vă face plata mai anonimă.

Puteți înregistra ID-ul de stare Helix sau adresa URL dacă doriți să reveniți mai târziu pentru a verifica starea tranzacției. Taxa pe tranzacție este de 2,5% și o sumă minimă de tranzacție de 0,01 Bitcoin.

Dacă sunteți membru, Grams vă permite să folosiți serviciul Helix obișnuit, care se presupune că diferă de Helix Light, înmânându-vă monede care nu au mai fost folosite niciodată pe o piață întunecată. Desigur, acest lucru este greu de verificat, deoarece Gram nu are cum să știe de unde provin fondurile. O membru vă va costa 0,01 BTC ca taxă de intrare, deși această taxă va fi aplicată soldului dvs..

Joinmarket

Joinmarket este o rețea descentralizată care vă permite să folosiți Coinjoin cu alți utilizatori, fără a fi nevoie de o petrecere centralizată și fără a vă solicita să aveți încredere în ceilalți utilizatori. Spre deosebire de utilizarea unui serviciu centralizat, atunci când utilizați Joinmarket, bitcoins-ul dvs. nu lasă niciodată o adresă pe care o controlați și nu vă riscați să vă opriți serviciul în timpul tranzacției, sau serviciul să vă fure în mod greșit bitcoinsul.

Instalarea și utilizarea Joinmarket necesită o cantitate considerabilă de cunoștințe tehnice. În ciuda acestui fapt, vă încurajăm să citiți ghidurile și să le încercați, deoarece riscurile și taxele mai mici merită să urcați pe curba de învățare!

Darkwallet

Darkwallet a fost dezvoltat de Peter Todd, Amir Taaki și de alți avocați distincți ai vieții private. Din păcate, este încă în versiunea alfa și a fost o perioadă, ceea ce înseamnă că este un software testat care probabil conține câteva erori. Nu este recomandat să-l utilizați zilnic, deoarece un comportament neașteptat ar putea chiar să vă conducă să vă pierdeți Bitcoin.

Sharedcoin

Sharedcoin este serviciul de amestecare integrat în furnizorul de portofel Blockchain.info. Puteți crea și atinge portofelul la https://blockchainbdgpzk.onion/ prin Tor.

Deschideți pagina în Tor și creați un portofel nou. Singurul lucru pe care trebuie să îl folosești Sharedcoin este o parolă. Creați parola cu KeePassX, înregistrați identificatorul portofelului și faceți backup la baza de date. Dacă pierdeți parola, veți pierde accesul la aceste fonduri!

Puteți găsi opțiunea Monedă partajată în sec Trimite bani > Monedă comună. Introduceți adresa destinatarului (adresa identității pe care doriți să o trimiteți bani), selectați la ce nivel de confidențialitate doriți și efectuați plata. Procesul va dura ceva timp, dar puteți vedea bara de stare în fereastra în care inițiați tranzacția.

Altcoins

Altcoins (criptocurrențe alternative) este cel mai popular mod de a anonimiza tranzacțiile Bitcoin. Utilizatorii își schimbă bitcoinsul pentru altcoin-ul ales, apoi schimbă altcoin-ul în Bitcoin. Dacă utilizatorii utilizează altcoin corect, este dificil să corelezi și să urmărești conturile utilizatorilor.

Cum să alegeți un Altcoin bun:

 • Altcoin trebuie să fie suficient de popular pentru ca tranzacția dvs. să nu se blocheze.
 • Altcoin ar trebui să ofere garanții de confidențialitate suplimentare.
 • Primul și cel de-al doilea schimb nu ar trebui să fie la fel sau altcineva ar putea încerca să conecteze cele două tranzacții prin intermediul tehnologiilor precum amprentarea browserului.

Cum se efectuează plăți anonime cu Bitcoin

Cum se efectuează plăți anonime cu Bitcoin: un ghid pas cu pas
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.