Cum vă asigurați aplicațiile mobile

Când vine vorba de telefonul dvs., informațiile pe care le stocați sunt la fel de sigure ca și aplicațiile pe care le-ați instalat.

După cum am menționat, descărcați doar aplicațiile din sursele lor oficiale. În mod ideal, acestea sunt magazinele de aplicații Google și Apple, dar este posibil ca unii producători să aibă propriile lor depozite software mai puțin de încredere.

În mod alternativ, utilizatorii avansați pot construi singuri aplicațiile dacă codul este open source sau puteți găsi și verifica pachetele de instalare de la dezvoltatori direct.

Permisiunile aplicatiei

Atât iOS, cât și cea mai recentă versiune de Android vă oferă posibilitatea de a acorda selectiv aplicațiilor permisiunea de a vă folosi camera, microfonul, locația, etc..

Folosește-te bine de asta! Fiți sceptici cu privire la ce permisiuni are nevoie de aplicație și acordați numai aplicațiilor permisiunile pe care le considerați necesare și noninvazive. O aplicație de mesagerie nu trebuie întotdeauna să vă cunoască locația, iar o aplicație de plată nu are întotdeauna nevoie de acces la imaginile dvs. O aplicație cu lanternă nu ar trebui să solicite accesul la nimic pentru a funcționa corect.

Achiziționarea locației dvs. printr-o aplicație este mult mai precisă și mai ușoară decât triangularea cartelelor SIM sau urmărirea fizică a dvs. în jur. Încărcarea fotografiilor și a listei de contacte printr-o aplicație este, de asemenea, mult mai ieftină decât hacking-ul telefonului.

Rețineți că majoritatea start-up-urilor și investitorilor au incredibil de foame de date, iar monetizarea datelor utilizatorilor ar putea fi singura sau cea mai promițătoare strategie de monetizare pentru o aplicație sau un serviciu gratuit. Deci, aveți grijă la ce date partajați cu ce serviciu!

Este în interesul dvs. să parcurgeți ocazional setările telefonului pentru a examina ce aplicații ați instalat și ce permisiuni solicită. Puteți retrage aceste permisiuni sau puteți șterge aplicația în întregime.

Semnalele de avertizare este posibil ca aplicațiile dvs. să vă spioneze

Semnalele principale de avertizare că ceva nu merge bine, de obicei, includ consumul excesiv de baterie, rețea sau memorie. Deși acestea nu sunt neapărat avertismente care indică faptul că sunteți spionat, acestea sunt, cu siguranță, efecte secundare ale aplicațiilor de spionaj.

Utilizați intuiția și funcțiile încorporate ale sistemului de operare al telefonului pentru a monitoriza acești indicatori. Aplicațiile care promit să vă ajute să vă optimizați utilizarea bateriei, a rețelei sau a memoriei sunt rareori fiabile și adaugă un risc crescut de furt de date în sistemul dvs. Pot fi chiar aplicații care spionează ele însele.

Aplicația vă criptează datele

Poate fi dificil de evaluat modul în care o aplicație gestionează datele în fundal fără acces la instrumente analitice avansate. Chiar dacă gestionați permisiunile bine și vă păstrați telefonul la zi, trebuie să fiți precaut cu ce informații oferiți unei aplicații.

Există riscul ca aplicația să nu stocheze corect datele dvs. în cloud. Căutați furnizori care promit să vă cripteze informațiile online și aflați cum aceste informații sunt criptate. Alegeți o parolă bună, în mod ideal, printr-un manager de parole (vă recomandăm, de asemenea, să utilizați generatorul de parole aleatorii ExpressVPN).

Este extrem de important să vă asigurați că parola dvs. este stocată sub formă de hașere pe server. Un indicator bun pentru o aplicație care nu respectă această procedură de bază este dacă sunteți limitat în lungimea parolei sau dacă aveți posibilitatea să includeți caractere speciale sau nu.

Toate datele aflate în tranzit trebuie criptate cu HTTPS. Spre deosebire de browserul dvs., s-ar putea să nu fie posibil să verificați manual dacă conexiunea este criptată sau să verificați dacă certificatele sunt verificate corespunzător. În schimb, trebuie să ne bazăm pe promisiunile dezvoltatorilor de aplicații, politicile platformelor lor (magazinul de aplicații Apple, de exemplu, necesită aplicații noi pentru a utiliza HTTPS în mod implicit) și competența dezvoltatorilor lor.

Deși nu este fiabilă în teorie, este posibil cel puțin într-o oarecare măsură să judecăm o aplicație din aspectul ei. Dacă primește actualizări periodice, are un jurnal de modificări detaliat și pare în general lipsit de erori, este mult mai probabil ca aplicația să fie bine dezvoltată „sub capotă”.

Autentificare cu doi factori

În plus față de parola dvs., puteți utiliza și autentificarea cu doi factori. Aceasta este oa doua parolă care este valabilă doar pentru o perioadă scurtă de timp. Acesta poate fi generat pe telefonul dvs., pe un dispozitiv extern sau vă poate fi trimis prin mesaj text sau e-mail.

Este cel mai sigur când codul este generat pe telefonul dvs. sau pe un dispozitiv extern, deși acest lucru poate crea dureri de cap atunci când acest dispozitiv este pierdut.

Când codul vă este trimis prin mesaj text, este important să rețineți că aceste informații ar putea fi interceptate, eventual de către cineva din apropiere sau de o altă aplicație de pe telefonul dvs..

Citirea ulterioară

Aflați mai multe despre pericolele Wi-Fi-ului mobil cu aceste articole:

  • Ce informații trece prin rețelele dvs. mobile
  • Modul de încărcare a telefonului mobil expune riscurilor
  • Pericolele de a vă triangula locația, interceptarea apelurilor, SMS-urile
  • Blocarea dispozitivului
  • Setări mobile care vă afectează confidențialitatea
Cum vă asigurați aplicațiile mobile
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.