De ce o aplicație VPN este de obicei mai bună decât un plugin VPN

Dacă doriți să utilizați internetul în mod privat și sigur, atunci aveți nevoie de un VPN. Dar, cu toate tipurile de VPN-uri disponibile, cum vă decideți între utilizarea unei aplicații VPN și a unui plugin VPN (sau a unui browser VPN)?

La suprafață, se pare că utilizarea unui plugin VPN este alegerea mai bună. La urma urmei, sunt aproape întotdeauna gratuite și relativ ușor de instalat. Și în cazul browserelor VPN, VPN vine deja preinstalat în browserul dvs. web. Ce nu vă place cu un serviciu VPN care nu necesită nicio plată, niciun cont de abonament și doar câteva clicuri pentru instalare?

Înainte de a vă decide să vă încredințați confidențialitatea și securitatea online în pluginuri și browsere VPN, iată câteva aspecte pe care ar trebui să le luați în considerare.

Majoritatea pluginurilor sau browserelor VPN protejează doar traficul browserului

În cele mai multe cazuri, instalarea unui plugin VPN pe browserul dvs. web sau utilizarea unui browser VPN vă protejează pe toate trafic de browser și nimic altceva. Așadar, dacă aveți un plugin VPN pe Chrome, tot traficul dvs. Chrome este criptat și protejat de ochii indurați. Cu toate acestea, dacă utilizați Outlook, Skype sau orice alt instrument care face schimb de informații online, acel trafic nu va fi protejat de un plugin sau browser VPN (care vă poate scăpa adresa IP oricum).

În esență, nu există prea multe diferențe tehnice între un plugin VPN și un proxy HTTP criptat. Deși veți vedea că adresa dvs. IP se schimbă atunci când verificați un site web „ce este IP-ul meu”, celelalte aplicații vă vor folosi totuși IP-ul de acasă, dezafectându-vă în mod eficient și lăsând traficul vulnerabil la prinderea de către furnizorii de servicii de internet.

  Comparație: Cele mai bune pachete gratuite pentru software antivirus

Pentru a vă proteja complet traficul de rețea, aveți nevoie de o aplicație VPN.

Utilizarea unui plugin sau browser gratuit înseamnă că probabil plătiți cu confidențialitatea

Practic, toate plugin-urile și browserele VPN de pe piață sunt gratuite, ceea ce ar trebui să fie motiv de prudență în loc de sărbătoare. Acest lucru se datorează faptului că menținerea serverelor necesare pentru a alimenta un serviciu VPN este costisitoare. Deci, dacă furnizorii nu primesc venituri de la clienți, aceștia o fac aproape sigur din alte mijloace.

De exemplu, unii furnizori pot alege să utilizeze infrastructură ieftină pentru a economisi bani, ceea ce duce la conexiuni lente și instabile. Alții pot decide să își limiteze actualizările tehnologice și asistența pentru clienți pentru a reduce costurile. Mai rău, unii furnizori pot vinde jurnale de utilizator și adrese IP către terți, ceea ce înfrâng scopul unui VPN în primul rând.

De ce extensia browser-ului ExpressVPN este diferită

Extensiile ExpressVPN pentru Chrome și Firefox oferă cel mai bun din ambele lumi, deoarece, spre deosebire de extensiile de sine stătătoare, lucrează în parteneriat cu aplicația ExpressVPN pentru a vă proteja întregul dispozitiv, nu doar browserul. Disponibile pentru Mac, Windows și Linux, extensiile vă strică locația, blochează WebRTC și includ HTTPS Everywhere. Taxele noastre de abonament ne asigură, de asemenea, că putem investi continuu în modernizarea tehnologiei noastre și în menținerea hardware-ului nostru. Rezultatul este confidențialitate crescută, securitate completă și libertate online nelimitată. Și pentru asta merită să plătiți.